. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > DOMÁCE PEKÁRNE

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
NAJNOVĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE ZA POSLEDNÝ MESIAC | NAJDISKUTOVANĚJŠIE RECEPTY
POSLEDNE KOMENTOVANÉ RECEPTY
ŠUNKOVO - SYROVÉ ROŽKY (52) 2.5.2021, 8:29
Jemnučké jogurtové žemle (51) 15.11.2020, 12:23
Perník z DP (2) 20.7.2020, 13:21
Perník (13) 20.7.2020, 13:21
Sladký mramorový chlebík (35) 20.7.2020, 13:14
DISKUSIE O RECEPTOCH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
Celkom: 103 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,11 ďalšie >>

DOMÁCE PEKÁRNE

***CHLEBÍČEK ĽAHKÝ AKO PIERKO*** pre nás ten najlepší chlieb na svete!!!



POTREBNÉ PRÍSADY

tento chlebík, je prosto PÁN CHLEBÍK.. keď ho raz skúsiš, ťažko mu odolávaš a pečieš a pečieš a pečieš pri akejkoľvek príležitosti....zvykla som ho robievať kedysi len na Vianoce... potom aj na Veľku noc.. aj na ďalšie guláš párty stretká, no a teraz ho už robím, kedykoľvek mi príde na rozum, je neskutočný a pre nás ten naj CHLIEB na svete!!!!

POSTUP PRÍPRAVY

postup nájdete pri jednotlivých obrázkoch:)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 355 návštěvníkov)

Miruška B. (miruška) ID 1104 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (206) posledné: 24.12.2017, 14:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Fantastický chlieb bez váženia, bez miesenia



POTREBNÉ PRÍSADY

Tento recept som našla na internete a musela som ho vyskúšať, lebo už som skúšala x chlebíkov a ani jedným som sa rodine moc nezavďačila. Tento keď rodina ochutnala, povedala, že geniálnejší nejedli a iný už ani robiť nemám. Ledva som ho stihla odfotiť :-) Budete potrebovať: 4 hrnčeky múky hladkej T650, 1/2 čajová lyžička droždie sušené, 1 a 1/4 čajová lyžička soli, 2 hrnčeky vody

POSTUP PRÍPRAVY

Chlebík je najlepšie zamiesiť doobeda, pretože ho budete robiť dva dni a ak zamiesite doobeda, na druhý deň poobede ho môžete už jesť.
Ja som začínala okolo 3-tej poobede. Všetky suroviny dáme do misy a zamiešame len aby sa zložky spojili, nemiesime, nie je to vôbec nutné ! Vznikne vám mäkký magľajz.. Misku zakryte potravinárskou fóliou, misa nemusí byť nijako nadrozmerná, pretože masa sa asi zdvojnásobí. Potom skúste na tento polotovar zabudnúť na dlhých 12 až 18 hodín. Cesto nechajte v kuchyni na pracovnej doske napríklad. Keďže ja som cesto robila o 3-tej poobede, ráno okolo 8-mej, keď som prišla do kuchyne, tak som zbadala moje cesto. Cesto vyzerá byť hebké, vyklopíme ho na pomúčenú dosku a párkrát ho poprekladáme, len aby sa nepovedala, vyformujeme ho do tvaru bochníčka a necháme ho asi 15 minút len tak. Potom si pripravte utierku, posypte ju múkou a bochníček na ňu položte, posypte ho múkou a druhou stranou utierky ho prekryte. A znovu nechajte chlebík odpočívať, teraz 2 hodinky.

Asi 1/2 hodinku pred uplynutím tohto času zapnite rúru na 230°C, vložte do nej nádobu s vrchnákom, napr. kameninovú, alebo sklenenú, alebo akúkoľvek máte. Podstatné je, aby mala vrchnák.

No a teraz prichádza najhorší okamih, ten nádejných chlieb musíte do tej horúcej otvorenej nádoby trafiť, dajte si pozor, nech si nespôsobíte úraz popálením, prikryte krytom a zatvrorené pečte 30 minút. Všimnite si, ako chlebík podrástol a začína vyzerať napohľad veľmi vábivo. Potom kryt odložte a teraz už len asi 15 minút dopečte, kým sa vytvorí krásna chrumkavá kôročka. Chlebík vyberte a nechajte na mriežke vychladnúť. Môžete podávať.
Skutočne na recepte nič nemeňte, výsledok vás určite prekvapí, ale funguje to!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 94 návštěvníkov)

Alena M. (Alinka) ID 18244 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (39) posledné: 24.5.2015, 8:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Jednoduchý biely chlieb + užitočné rady,ako piecť chlieb :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

800 g hladkej múky T 650, 550 ml vody, 1/2 kocky droždia alebo 2 ČL sušeného, 2 PL olivového alebo obyčajného oleja, 1 PL octu, 2 ČL morskej alebo jedlej soli, 1 ČL mletej rasce, 1 ČL cukru alebo medu

POSTUP PRÍPRAVY

Najskôr si urobíme kvások: do 200 ml vody,ktorá má mať približne 37 *C si dáme 1 ČL cukru a droždie.Necháme vzísť kvások.Medzitým si preosejeme múku,pridáme soľ,racsu,ocot a olej.Keď máme kvások hotový,pridáme ho do múky a tiež zvyšných 350 ml teplej - nie vriacej vody.Všetko spolu varechou zmiešame a keď sa nám hmota spojí,cesto vyklopíme na pomúčenú dosku a 10 min. miesime.Podsypávame si cesto jemne múkou,ale opatrne,po troche.Vypracujeme hladké cesto,miesime podobne ako cesto na rezance.Keď je cesto jemné a hladké,vložíme ho späť do misky a necháme kysnúť na teplom mieste,kým nezdvojnásobí objem.Asi 1 a 1/2 až 2 hod.Keď sa nám cesto zdvojnásobí,zrazíme ho hánkami,vyklopíme na pomúčenú dosku a 5 minút ho necháme odpočívať.Potom ho vyformujeme,prenesieme ho na plech a necháme ešte 30 min v teple podkysnúť.Ja si 15 min odpočítam,lebo toľko trvá mojej rúre,pokiaľ sa rozbehne a zapnem ju na 220*C.Po pol hodinke je chlebík pripravený,už len urobíme niekoľko zárezov,potriem ho slanou vodou a vložím do do rozohriatej rúry.Na spodok rúry dám hrnček s ľadovými kockami,aby sa vytvorila para.Pečiem 20 min.na 220 *C a potom dopekám 25 min. na 180 *C,ale samozrejme čas záleží od vašej rúry,preto radšej sledujte.Po upečení chleba potriem slanou vodou a dám chladnúť na mriežku.Prikryjeme chlebík utierkou z plátna.

Piekla som aj z kila múky,ale je to veľmi obrovský chlieb a zase 500g je malý.Tento je pre nás tak akurát.Samozrejme záleží na Vás,môžte pridať uvarené zemiaky,alebo celozrnnú múku...

Nedávno som si kúpila veľmi peknú a zaujímavú knihu CHLIEB od autorov Eric Treuille a Ursula Ferringo a rada by som sa s Vami podelila s nejakými radami ako piecť chlieb.

ÚVOD
Vo Francúzsku a v Taliansku,odkiaľ pochádzame,jedlo bez chleba nie je jedlom.U nás berieme chlieb veľmi vážne.Každodenná návšteva pekárne je rituál,který zdôrazňuje rytmus života.Ľudia si vyberajú chlieb starostlivo a svojmu pekárovi sú verní s takmer dokonalou oddanosťou.Hovorí sa,že stôl nie je prestretý,kým na ňom nie je chlieb…..

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 73 návštěvníkov)

Mária K. (konteska) ID 177553 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (23) posledné: 3.6.2020, 16:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Chlieb (nielen) pre začiatočníkov



POTREBNÉ PRÍSADY

3,5 šalky (2,5 decovej )hl.muky,1 1/2 šalky teplej vody,1 1/2 čl soli,3/4 čl droždia (inst.) alebo 1/2 kocky čerstveho,1 čl rasce

POSTUP PRÍPRAVY

Postup je veeelmi jednoduchy,takze kto začina piect chlebiky, tak pre neho idealny..Stručne by som napisala postup ako zmiesit,vykysnut a upiect..

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 62 návštěvníkov)

Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (64) posledné: 18.3.2016, 9:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Genialny artezsky chlieb (bez miesenia)



POTREBNÉ PRÍSADY

Cela davka: 6 a 1/2 pohara hl.muky (pohar=250ml), 2 sacky suseneho drozdia (1 sacok=7g), 1 a 1/2 CL soli, 3 pohare teplej vody. Polovicna davka: 3 a 1/4 pohara hl. muky, 1 sacok suseneho drozida, 3/4 CL soli, 1 a 1/2 pohara teplej vody. Muku mozete pouzit len hladku, alebo 1/2 hladkej a 1/2 polohrubej (podla toho co prave mame doma). Hrubu muku a celozrnu este nemam vyskusane.

POSTUP PRÍPRAVY

nizsie ...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 59 návštěvníkov)

Zuzka W. (charlotte31) ID 76965 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (33) posledné: 9.7.2013, 21:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

domáci celozrnný chlieb so semienkami



POTREBNÉ PRÍSADY

400 g polohrubej múky, 150 g celozrnnej múky, 1/2 sáčka sušeného droždia alebo 1/2 kocky čerstvého droždia ,1/2 sáčka PDP, mlieko+ voda podľa potreby, 2 PL oleja, 1 PL octu, 1 KL cukru, 1 KL soli, 1 KL rasce, hrsť ovsených vločiek, hrsť slnečnicových semienok, hrsť ľanových semienok, hrsť ovsených vločiek, hrsť pšeničných otrúb

POSTUP PRÍPRAVY

Do misky si dáme všetky suché suroviny, premiešame, pridáme ocot, vlažné mlieko alebo vodu a vymiesime cesto. Nakoniec pridáme olej, aby droždie lepšie pracovalo. Cesto pomúčime a necháme asi hodinku odpočívať na teplom mieste. Potom vytvarujeme bochník, môžme dať do formy, pravdaže nemusíme. Narežeme a dáme piecť do rúry do zlatista. Počas pečenia potrieme 2x slanou vodou a poslednýkrát,keď vyberieme z rúry. Necháme vychladnúť a môžme pochutnávať...Dobrú chuť!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 43 návštěvníkov)

Ľudmila H. (ludik3) ID 80421 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (50) posledné: 13.9.2022, 17:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Pain de Seigle - francúzsky ražný chlieb



POTREBNÉ PRÍSADY

200 g hladkej múky T-650, 300 g celozrnnej ražnej múky, 2 rovné lyžičky soli, 250 ml vody,*** kvások: 150 ml vody, 2 lyžičky sušených kvasníc /alebo½ kocky droždia /, 1 lyžička cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Nadýchaný a veľmi chutný chlebík s vláčnou striedkou. Cesto si môžete pripraviť aj v domácej pekárničke.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 42 návštěvníkov)

Adriana B. (Aďka27) ID 32431 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (47) posledné: 31.1.2015, 10:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Zemiakový chlieb



POTREBNÉ PRÍSADY

2 stredné v šupke uvarené zemiaky, 1,5 čl soli , 1 čl mletej rasce , 1 pl oleja 1 pl octu, 300 ml vody , 500g múky (ja dávam 400g hladkej, 100g celozrnnej) 1,5 čl sušeného droždia

POSTUP PRÍPRAVY

Zemiaky postrúhame, pridáme soľ, rascu, ocot, olej, zalejeme vodou a pridáme múku a droždie. Pečieme na programe 1, cca. 3 hodiny 20 minút, tmavá kôrka, 1 Kg (ja mám pekáreň Moulinex Home bread baguette).Piekla som ho prvý krát predvčerom a ešte dnes je super, ako čerstvý a chutí naozaj výborne, vyskúšajte....

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 33 návštěvníkov)

Katarína H. (Katkahor) ID 111598 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (9) posledné: 12.4.2012, 12:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Domáci chlieb zo semienkami-odporúčam.



POTREBNÉ PRÍSADY

300-330 ml vody ,600 g pšenično žitnej múky, 2 KL soli, 2 KL cukru, 2 KL sušeného droždia, alebo 1/2 čerstvého, 1 KL rasce, semená, kto má aké rád ja som dala slnečnicu.

POSTUP PRÍPRAVY

Do domácej pekárne dáme suroviny v poradí, ako som ich napísala.Pustíme program na miesenie cesta. Po zaznení signálu pridám semená, nechám to vykysnúť v pekárni. Potom cesto vyberiem a vytvarujem tvar, aký mi vyhovuje. Dám ho na plech, kde som dala papier na pečenie.Nechám ešte chvíľu podkysnúť cca 10 min., potriem osoleným mliekom, posypem semienkami, dám do vyhriatej trúby. Pečiem cca 35 mim na 200 st.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 33 návštěvníkov)

Katarína U. (kacena65) ID 86546 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (19) posledné: 11.12.2015, 11:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

ZEMIAKOVÝ CHLIEB



POTREBNÉ PRÍSADY

Tento chlieb mam z casopisu zdravie. Je vyborny a iny sa u nas nepecie. Vyskusajte , kto ma doma pekarnicku. 300ml. vody, 500g. hlad muky T650, 2 stredne velke uvarene zemiaky, 1/2 kocky drozdia, 2 lyzicky soli, 1 lyzicka rasce (nemusi byt)

POSTUP PRÍPRAVY

Postup...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 31 návštěvníkov)

sona s. (sona.s) ID 33527 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (26) posledné: 5.3.2013, 11:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 103 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,11 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu