končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Tvarohovo-pudingový zákusok pre alergikov a "zdravojedcov" - bez kravskeho mlieka a bieleho cukru.POTREBNÉ PRÍSADY 1 balenie lístkového cesta - kto moze - alebo instantna kasa z celozrnnej ryze + sojove maslo 1 balíček trstinoveho vanilkového cukru 500 ryžového, sojoveho alebo ovseneho mlieka 4-5 vajec 130 g trstinového cukru 2 vanilkové pudingy bez mlieka 500g jemného tvarohu bez laktozy 130 g trstinového cukru do snehu POSTUP PRÍPRAVY Lístkové cesto rozvaľkáme na papieri na pečenie a prenesieme na plech spolu s papierom na pečenie. V druhej variante – na obrázku – som tortičku robila z polovičnej dávky a namiesto lístkového cesta som použila instantnú ryžovú kašu zmiešanú so sójovým maslom, ktorú som natlačila na dno formy: Do mixéra dáme žĺtky, 130g trstinového cukru, vanilkový cukor a rozmixujeme. Do tejto zmesi postupme pridávame mlieko a tvaroh, nakoniec pudingové prášky. Dobre premiešame a vylejeme na pripravené cesto. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180˚C 15-20 minút do polotuha. Medzitým vyšľaháme tuhý sneh z bielkov s 130g trstinového cukru. Natrieme na polotuhú masu a dopečieme pri teplote 180-200˚C pokiaľ sneh nezlatne. Veľmi chutný, zaujímavý, chuťovo jemný koláčik. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 9.12.2008, 8:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
FAJNOVA PLNENA TEKVICAPOTREBNÉ PRÍSADY Plnená tekvica 1 veľká podlhovastá tekvica 150 g ovsenych alebo inych vlociek Ca.2,5 mlieka alebo vody Sušené hríby - tu sompouzila Shitake ale mozu sa robit aj so sampinonmi a pod. 2 paradajky Soľ korenie mletá červená paprika sušený cesnak, bazalka 2 vajcia 250 ml bieleho jogurtu 150 g strúhanej Goudy alebo iny tvrdy syr POSTUP PRÍPRAVY Hríby namáčame asi hodinu v studenej vode, potom vodu zlejeme a v novej osolenej vode varíme asi 10 minút. Vločky v miske zalejeme horúcim mliekom alebo vodou, zakryjeme a nechame napučať. Medzitým umyjeme tekvicu, ošúpeme, pozdĺž rozkrojíme, vnútro vydlabeme a nakrájeme na malé kocky. Celé polky tekvice položíme na olejom vymastený plech alebo jénsku misu. Trochu osolíme. Pripravíme si plnku: Hríby a paradajky nakrájame na menšie kúsky, zmiešame s nakrájanou dužinou tekvice, vločkami, vajíčkami, korením a soľou. Zmesou naplníme pripravenú tekvicu. Do jogurtu primiešame strúhaný syr a zalejeme ním plnenú tekvicu. Pečieme asi hodinu pri 180˚C. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 26.8.2011, 15:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |