. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Katarína N. (Hugi) ID 54673
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 7.8.2008
Naposledy: 7.9.2016 17:25
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 4
RODINNÉ FOTOGRAFIE 7
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 15
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2)

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Tvarohovo-pudingový zákusok pre alergikov a "zdravojedcov" - bez kravskeho mlieka a bieleho cukru.



POTREBNÉ PRÍSADY

1 balenie lístkového cesta - kto moze - alebo instantna kasa z celozrnnej ryze + sojove maslo 1 balíček trstinoveho vanilkového cukru 500 ryžového, sojoveho alebo ovseneho mlieka 4-5 vajec 130 g trstinového cukru 2 vanilkové pudingy bez mlieka 500g jemného tvarohu bez laktozy 130 g trstinového cukru do snehu

POSTUP PRÍPRAVY

Lístkové cesto rozvaľkáme na papieri na pečenie a prenesieme na plech spolu s papierom na pečenie.

V druhej variante – na obrázku – som tortičku robila z polovičnej dávky a namiesto lístkového cesta som použila instantnú ryžovú kašu zmiešanú so sójovým maslom, ktorú som natlačila na dno formy:

Do mixéra dáme žĺtky, 130g trstinového cukru, vanilkový cukor a rozmixujeme.
Do tejto zmesi postupme pridávame mlieko a tvaroh, nakoniec pudingové prášky. Dobre premiešame a vylejeme na pripravené cesto. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180˚C 15-20 minút do polotuha. Medzitým vyšľaháme tuhý sneh z bielkov s 130g trstinového cukru. Natrieme na polotuhú masu a dopečieme pri teplote 180-200˚C pokiaľ sneh nezlatne.

Veľmi chutný, zaujímavý, chuťovo jemný koláčik.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 9.12.2008, 8:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

FAJNOVA PLNENA TEKVICA



POTREBNÉ PRÍSADY

Plnená tekvica 1 veľká podlhovastá tekvica 150 g ovsenych alebo inych vlociek Ca.2,5 mlieka alebo vody Sušené hríby - tu sompouzila Shitake ale mozu sa robit aj so sampinonmi a pod. 2 paradajky Soľ korenie mletá červená paprika sušený cesnak, bazalka 2 vajcia 250 ml bieleho jogurtu 150 g strúhanej Goudy alebo iny tvrdy syr

POSTUP PRÍPRAVY

Hríby namáčame asi hodinu v studenej vode, potom vodu zlejeme a v novej osolenej vode varíme asi 10 minút.
Vločky v miske zalejeme horúcim mliekom alebo vodou, zakryjeme a nechame napučať.
Medzitým umyjeme tekvicu, ošúpeme, pozdĺž rozkrojíme, vnútro vydlabeme a nakrájeme na malé kocky. Celé polky tekvice položíme na olejom vymastený plech alebo jénsku misu. Trochu osolíme.
Pripravíme si plnku: Hríby a paradajky nakrájame na menšie kúsky, zmiešame s nakrájanou dužinou tekvice, vločkami, vajíčkami, korením a soľou. Zmesou naplníme pripravenú tekvicu.
Do jogurtu primiešame strúhaný syr a zalejeme ním plnenú tekvicu.

Pečieme asi hodinu pri 180˚C.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 26.8.2011, 15:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu