Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |
POTREBNÉ PRÍSADY
750 g zemiakov, 1 zväzok kôpru, 100 g tvrdého syra, 3 lyžice kyslej smotany, 200 ml sladkej smotany, soľ, čierne korenie
POSTUP PRÍPRAVY
Očistené a umyté zemiaky priečne hlboko narežeme na plátky tak, aby sa zemiak nerozpadol ( najlepšie je každý zemiak položiť na lyžicu a tak narezávať ). Takto upravené zemiaky položíme do vymastenej ohňovzdornej misy a v rúre pečieme asi 20 minút. Obidve smotany zmiešame, pridáme nasekaný kôpor, osolíme, okoreníme a nalejeme na zemiaky. Pečieme ďalej asi 40 minút. Pred dopečením posypeme nastrúhaným syrom a necháme v rúre, kým sa roztaví do zlata.
Podávame s rôznymi zeleninovými šalátami alebo s kyslým mliekom, kefírom, acidofilným mliekom.
ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)
KOMENTÁRE (3) posledné: 5.7.2012, 7:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |