. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Ivan K. (ikzm1) ID 254041
.
Oblasť: Zlaté Moravce
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 17.9.2012
Naposledy: 14.12.2023 13:49
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 114
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 9 (zobrazuje sa 1-9)

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

ZAPEKANÝ KARFIOL



POTREBNÉ PRÍSADY

karfiol, zemiaky, kyslá smotana, vajcia, syr, maslo, paprika, pažítka, korenie, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Karfiol očistíme, nakrájame na malé kúsky a vložíme do maslom vymasteného pekáča. Pridáme nahrubo nastrúhané zemiaky, 2 kyslé smotany, 4 vajcia, nakrájanú kocku masla alebo deci oleja, 20 deka strúhaného syra, nadrobno nakrájanú červenú papriku, nasekanú čerstvú pažítku, lyžicu soli a lyžičku mletého čierneho korenia. Všetko riadne premiešame, zakryjeme alobalom a pečieme hodinu pri 180 stupňoch. Podávame so sterilizovanými uhorkami. Energetická hodnota jednej porcie je 2363 kJ (564 kcal). Dobrú chuť!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 14.2.2018, 13:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

BRYNDZOVÉ HALUŠKY



POTREBNÉ PRÍSADY

zemiaky, múka, bryndza, slanina, soľ, smotana

POSTUP PRÍPRAVY

Budeme potrebovať kilo zemiakov, štvrť kila polohrubej múky, štvrť kila bryndze, téglik kyslej smotany a soľ. Očistené zemiaky nastrúhame na jemno. Keď nechceme strapačky, zemiaky nastrúhame strúhadlom na pyré. Pridáme štvrť kila polohrubej múky, lyžicu soli a riadne premiešame. Ak sú zemiaky suché, pridáme trochu vody. Sitkom na halušky alebo priamo z lopárika ich nahádžeme do hrnca s vriacou osolenou vodou a varíme asi 10 minút, až kým nevyplávajú na povrch. Uvarené halušky scedíme, prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať. Deci vody z halušiek si odložíme a použijeme ju na zriedenie bryndze. Halušky dáme do misky a jemne ich omastíme výpekom zo slaninky alebo lyžicou oleja, aby sa nezlepili. Prerastenú slaninku nakrájame na kocky a opečieme na panvici pekne do zlatista. Bryndzu zmiešame so smotanou, pridáme deci vody z halušiek a riadne premiešame. Energetická hodnota jednej 250 g porcie je 1700 kJ. Dobrú chuť!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

SÓJOVÉ MLIEKO



POTREBNÉ PRÍSADY

sójové bôby, voda

POSTUP PRÍPRAVY

Vrecko 450 g sóje preberieme od nečistôt. Vysypeme do misky a zalejeme 2 litrami vody. Po 5 hodinách sója pekne napučí. Sóju prepláchneme studenou vodou cez sitko. Vysypeme do misky, zalejeme 2 litrami vody a necháme napučať ešte 5 hodín. Ak sa voda znova zamúti, sóju prepláchneme. Asi po 10 hodinách je sója riadne napučaná, prepláchneme ju naposledy a prilejeme do nej pol litra vody aby sa ľahšie rozmixovala. Sóju aj s vodou vysypeme do mixéra a riadne rozmixujeme na hustú kašu. Masu vysypeme do hrnca, zalejeme 2 litrami vody a necháme za stáleho miešania zovrieť. Na povrchu sa ešte pred varom vytvorí hustá pena, ktorú pozbierame a vyhodíme. Miešame a zberáme penu až kým mlieko nezačne vrieť. Po zovretí znížime teplotu na 75-80 °C a zohrievame za stáleho miešania ešte 15 minút. Uvarené mlieko precedíme cez husté sitko a lyžicou vytlačíme do poslednej kvapky. Zostane nám suchá sójová drť - okara, ktorá obsahuje len malú časť tuku, bielkovinu, vitamíny skupiny B a vlákninu. Používa sa na prípravu polievok, karbonátkov, paštét a nátierok, môžeme ju pridávať do párkov a klobás. Dá sa použiť na prípravu slaných ale aj sladkých pokrmov. Po upečení chutí ako kokos, môžeme ju pridávať do orechových náplní alebo namiesto tvarohu do koláčov. Pridaním Salka a rastlinného stuženého tuku sa znej dá vyrobiť známa sójová tyčinka - suk. Získané sójové mlieko ešte raz precedíme cez jemné sitko a prelejeme do fliaš. Podľa tohto receptu vyjde 2 až 2,5 litra hustého mlieka, ktoré môžeme ďalej použiť na výrobu sójového syra - tofu alebo ako kravské mlieko. Uskladňujeme ho v chladničke a spotrebujeme do 5-7 dní. Sójové mlieko je zdrojom vápnika, železa, tiamínu (vitamín B1), niacínu (vitamín B3), vitamínu E, lecitínu a vlákniny. Obsahuje fytoestrogény, prírodné látky podobné hormónu estrogén, ktoré v tele pôsobia podobne ako tento hormón. Vďaka nim je významnou prevenciou a podporou liečby ženských problémov spojených s menopauzou. V porovnaní s kravským mliekom neobsahuje laktózu ani kazeín. Je významným zdrojom bielkovín, svojím zložením aminokyselín sa približuje zloženiu aminokyselín bielkovín živočíšneho pôvodu. Bielkoviny sójového mlieka obsahujú osem esenciálnych aminokyselín, ktoré naše telo potrebuje, ale nevie si ich vyrobiť a musí ich prijímať potravou. Tuky obsiahnuté v sójovom mlieku sú tvorené najmä nenasýtenými mastnými kyselinami, vďaka ktorým je vhodnou prevenciou srdcových a cievnych ochorení.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (1) posledné: 16.4.2014, 13:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

VAJÍČKOVÝ CHLIEB S CIBUĽOU



POTREBNÉ PRÍSADY

Chlieb, vajcia, cibuľa, soľ, olej

POSTUP PRÍPRAVY

Budeme potrebovať chlieb (môže byť aj starší), vajíčka, cibuľu, soľ, olej. Nakrájame si chlieb a cibuľu. V miske rozmiešame vajíčka. Primiešame nadrobno nakrájanú cibuľu a osolíme. Obalíme chlebíky z každej strany a vypražíme ich na rozpálenom oleji. Energetická hodnota jedného chlebíka je 500 kJ. Dobrú chuť!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (1) posledné: 7.2.2014, 21:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

CESTOVINY S HRÁŠKOM



POTREBNÉ PRÍSADY

mrazený hrášok, cestoviny, pór, bylinky, morská soľ, sójový granulát, olivový olej, bujón

POSTUP PRÍPRAVY

Do panvice vysypeme 250 g mrazeného hrášku, na kolieska nakrájaný pór, 50 g cestovín, 2 lyžice sójového granulátu, polievkovú lyžicu olivového oleja, kocku bujónu, bylinky, 2 deci vody. Varíme pod pokrievkou 10 minút. Energetická hodnota: 2067 kJ

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Uhorkový šalát s tofu



POTREBNÉ PRÍSADY

šalátová uhorka, tofu, bylinky, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

2 šalátové uhorky ošúpeme, nastrúhame na kolieska, pridáme 2 kusy tofu nakrájaného na kocky, sušené bylinky a osolíme. Podávame chladené. Energetická hodnota: 1970 kJ (100 g = 259 kJ = 62 kcal)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

CHILLI TOFU S FAZUĽOU



POTREBNÉ PRÍSADY

chilli tofu, fazuľa, chilli, bylinky, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

2 balíčky sójového syra tofu nakrájame na kocky, pridáme 2 plechovky červenej fazule, nasekané sušené čili papričky a bylinky podľa chuti, osolíme, premiešame. Energetická hodnota: 3000 kJ (100 g = 357 kJ = 85 kcal). Dobrú chuť!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

ZEMIAKOVO-HUBOVÝ KOLÁČ



POTREBNÉ PRÍSADY

zemiaky, múka, mlieko, vajcia, vegeta, soľ, droždie, pažítka, cibuľa, šampiňóny, syr, maslo, olej

POSTUP PRÍPRAVY

4 cibule a štvrť kila šampiňónov som nadrobno nakrájal a osmažil na panvici s deci oleja dozlatista. Kilo v šupke uvarených, očistených zemiakov som nahrubo nastrúhal, pridal štvrť kila hladkej múky, 10 deka nastrúhaného syra, 4 vajcia, lyžicu vegety alebo lyžičku soli, lyžicu sušenej pažítky, deci vlažného mlieka, pol kocky rozmrveného droždia, osmaženú cibuľku so šampiňónmi a olejom z panvice. Namiesto oleja môžete použiť roztopenú kocku masla. Všetko som riadne rozmiešal (cesto má byť poloriedke, lepkavé) a nechal hodinku kysnúť v miske-rýchlokyske. Po vyskysnutí som cesto vylial do vyššieho plechu a piekol v rúre pri teplote 180 stupňov 40-50 minút.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (5) posledné: 28.4.2015, 22:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

KAPUSTNÍKY



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg polohrubej múky, pol litra mlieka, 2 žĺtky, 2 deci oleja, vegeta, lyžička rasce, sušená pažítka, 1 kocka droždia, lyžička cukru, cibuľa, kyslá kapusta, čierne mleté korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Vymiesime cesto z kila polohrubej múky, pol litra vlažného mlieka, 2 žĺtkov, 2 deci oleja, 2 lyžičiek vegety, lyžičky rasce, sušenej pažítky a kvásku (1 kocka droždia, lyžička cukru a pol deci vlažného mlieka). Na oleji osmažíme fialovú cibuľu, pridáme na jemno nakrájanú kvasenú kapustu, čierne korenie, lyžičku vegety a dusíme pol hodinu. Z cesta vtvoríme buchtičky, ktoré naplníme kapustou a pečieme na vymastenom a pomúčenom plechu 20 minút pri 180 stupňoch. Namiesto kyslej kapusty môžeme použiť aj čerstvú.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 29.12.2013, 8:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 9 (zobrazuje sa 1-9)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu