končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
LangošePOTREBNÉ PRÍSADY Suroviny na 8 porcií: 500 g hladká múka (môže byť aj polohrubá) 1 KL soľ 1/2 balíčka kypriaceho prášku do pečiva 1 PL olej 20 g droždie 140 g biely jogurt 250 ml mlieko olej na vyprážanie Na potretie: cesnak+sol+olej Na dochutenie: podla chuti-strúhaný syr, kečup, tatárska omáčka POSTUP PRÍPRAVY Do misy nasypeme múku, sol, kypriaci prášok, PL oleja, jogurt, mlieko, nadrobíme droždie. Všetko lyžicou premiešame, potom rukou riadne vymiesime, aby sa cesto odlepovalo a jemne nafukovalo. Takto premiesené cesto na doske upravíme do tvaru valca a nožom oddelíme 8 častí a tie prikryjeme suchou utierkou, necháme nakysnúť, cca 30 minút. Do panvice nalejeme olej, cca do výšky 2 cm. Ked je olej horúci, tvarujeme v rukách langoše a vyprážame na strednom plameni. Potrieme cesnakom a dalej podla chuti dochutíme. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Domáca parená knedľaPOTREBNÉ PRÍSADY Kvások:\\r\\njedno droždie, cca 2,5 dcl vlažného mlieka, trošku cukru\\r\\n\\r\\nCesto: 500g hladkej múky, 2 vajcia, štipka soli POSTUP PRÍPRAVY Do mierne teplého(vlažného) mlieka nadrobíme droždie, prisypeme cukor, poriadne vymiešame a vo vhodnej nádobe prikryjeme, odložíme na teplé miesto a počkáme kým nám nakysne.***\r\nPreosejeme hladkú múku do väčšej nádoby, pridáme dve vajcia, štipku soli a kvások. Poriadne rukou cesto prepracujeme. Ak by bolo cesto tuhé, suché, pridáme vlažného mlieka. Cesto sa bude zo začiatku lepiť, ale to prejde, neskôr sa bude v pohode od náboby odlepovať. Dôležité je poriadne prepracovanie, jemne tak aby sa cesto prevzdušnilo (bude trošku akoby fučať)***\r\nOdložíme na teplé miesto a prikryté necháme poriadne vykysnúť. ***\r\nPo vykysnutí rozdelíme na dve polovice, ešte rukou prepracujeme. Druhú časť necháme stále na teplom mieste prikrytú.\\r\\nCesto vytvarované do bochníka alebo valca dáme do hrnca s horúcou vodou, položíme na parák, voda stačí ak sa jemne dotýka cesta, nie aby bola knedla pod vodou. Prikryté paríme 20 minút. Neotvárať, aby knedľa nepadla. Potom už len vyberieme, položíme na tanier a necháme prikrytú vlhkou utierkou, aby nevyschla a nestvrdla.\\r\\n\\r\\nDobrú chuť:) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
KAPUSTNÉ STRAPAČKY (HALUŠKY)POTREBNÉ PRÍSADY cca 900 g zemiakov, 700g polohrubej múky, 2 vajcia,soľ, čierne korenie, pravá údená slanina cca 25 dkg, 2-3dc vody, 500 g kyslej kapusty (alebo podľa chuti) alebo použijeme na cesto polovičnú dávku:) POSTUP PRÍPRAVY Dáme zovrieť vodu do veľkého hrnca. Zemiaky ošúpeme, nastrúhame na jemno, pridáme múku, vajcia sol a zmiešame. Pridáme vodu podľa potreby, aby nebolo cesto také tuhé a prešlo cez haluškovač. Pripravené cesto hádžeme do vriacej osolenej vody (cez haluškovač, tí šikovnejší nožíkom). Halušky vo vode premiešame, keď vyplávajú na povrch, necháme ešte chvíľku povariť a sitkom vyberáme do vhodne veľkej nádoby či hrnca. Na panvici roztopíme slaninu. Keď je opečená vmiešame do halušiek. Vo výpeku zohrejeme kyslú kapustu a tiež vmiešame do halušiek. Podľa potreby ešte osolíme a okoreníme. Môžeme podávať. Dobrú chuť:) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |