končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Kefírové lángoše.POTREBNÉ PRÍSADY 1 kg hladkej múky /špeciál/, 2dcl mlieka, 6dcl kefíru, 50g droždia, 2 vajcia, 1 PL soli, malá lyžička cukru na kvások. Na ochutenie podľa chutí my máme cesnakový olej a syr. POSTUP PRÍPRAVY Kuk OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 26.9.2011, 19:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Obyčajný LÁNGOŠ? - to teda nie.POTREBNÉ PRÍSADY 1 kg múky (polohrubá špeciál-rétesliszt), 500g zemiakov, jedna kocka droždia, 1 lyžička soli, 5-6 dclmlieka POSTUP PRÍPRAVY V prvom rade si umyjeme zemiaky a v šupke ich uvaríme, necháme vychladnúť a potom očistíme. Múku preosejeme do väčšej misky, pridáme soľ. V múke urobíme priehlbinku, do ktorej rozmrvíme kocku droždia(nasypte na to štipôčku práškového cukru-to je taká malá finta) a zalejte vlažným mliekom, nemusíte hneď použiť celé množstvo naraz. Z okrajov pohrabkajte do stredu trocha múky ako keby ste chceli zasypať tie kvasnice v mlieku , ale úplne ich nezahrabte aby mali kaďiaľ rásť. Potom misu prikrite utierkou a nechajte stáť aspoň pol hodinku(môžte aj viac). Uvidíte ako Vám ten stred napuchol(teda pri čerstvých kvasniciach určite). Do tejto múkovo - kvasnicovej zmesi prepasírujte zemiaky, alebo postrúhajte na väčšom strúhadle a pridajte aj zbytok mlieka a všetko zmiešajte (najlepšie špirálovým mixérom), kto má silu tak rukami.Cesto potom vyklopte na dosku a zakrite utierkou, takto by malo odpočívať min.1hodinu a určite zdvojnásobí svoj objem.POZOR cesto nevaľkať, len odrežte z neho jeden hrubší pás a ten prerežte na kusy zhruba 10x10xm a pomúčenými rukami ich len rozťahujte a položte zatiaľ na pomúčený podnos, popichajte vidličkou a môžte nechať ešte trocha stáť. Potom vyprážajte na rozpálenom oleji a ukladajte na papierové obrúsky, aby zjedli za Vás ten prebytočný olej. A zo smotankou v ktorej rozmiešate cesnak, no mňam DOBRÚ CHUŤ. A ešte niečo, všetko naraz nespapáte tak zbytok cesta vložte do mikroténového sáčku- postojí aj týžden, len POZOR RASTIE aj v chladničke. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 24.11.2009, 22:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |