končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5) |
MLETÉ MÄSO |
Cuketa zapečená s mletým mäsomPOTREBNÉ PRÍSADY 2 cukety, 3 paradajky, 300 g mletého mäsa, 3 vajcia, oregano, soľ, mčk, solčanka, 1 strúčik cesnaku POSTUP PRÍPRAVY Recept je z českého mimibazáru ako 1 zo 100 spôsobom úpravy mletého mäsa. Ja som sa gramážami moc neriadila, rozpis je do menšej jenskej misy. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) KOMENTÁRE (9) posledné: 21.7.2020, 12:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Roláda z mletého mäsaPOTREBNÉ PRÍSADY Základ: 1 kg bôčika, 0,5 kg bravčového stehna, soľ, mčk, 2 vajíčka, vegeta, 100 g udeného syra, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku Na plnenie: 100 g pokrájanej oravskej slaninky, 2 balenia plátkového taveného syra, kremžská horčica, 100 g šunky, 3 natvrdo uvarené vajíčka, 1 kápia, 5 ks kyslých uhoriek Na potretie: 1 vajíčko Iné: 2 desiatové sáčky POSTUP PRÍPRAVY Väčšinou to robím od oka, uviedla som približné množstva. Vyšli mi dve rolády, pričom do druhej mi ako náplň nevyšli už niektoré suroviny, čo vôbec nevadí, bola iná. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 64 návštěvníkov) KOMENTÁRE (62) posledné: 27.2.2020, 16:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Zapečené mleté mäsoPOTREBNÉ PRÍSADY 250 g mletého mäsa, 1 cibuľa, 1 ČL horčice, soľ, mčk, vegeta, 5 vajec, 250 g syra, olivový olej POSTUP PRÍPRAVY Viď postup OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 82 návštěvníkov) KOMENTÁRE (65) posledné: 22.3.2014, 21:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Paradajky s mletým mäsomPOTREBNÉ PRÍSADY 250 g mletého mäsa, 1 cibuľa, 4 mäsité veľké paradajky, 2 strúčiky cesnaku, 2 paradajkový pretlak(používam pretlaky balené v papierovej krabici 200gValfrutta), 200g balkánskeho syra, oregano, mčk, soľ, vegeta, olivový olej POSTUP PRÍPRAVY Ako prvé som paradajky zbavila kože*Na olivovom oleji osmahneme na drobno pokrájanú cibuľu, neskôr pridáme na drobno pokrájaný cesnak a následne mleté mäso*Osolíme (nie veľa), okoreníme, pridáme vegetu a oregano*Keď je mäsko hotové, pridáme rozmrvený syr a paradajkový pretlak*Po chvíli odstavíme z ohňa*Z paradajok odkrojíme vrchnú časť, opatrne vydlabeme vnútrajšok a naplníme zmesou*Do jenskej misy pridáme olivový olej, naplnené paradajky, ako aj zvyšok zmesi*Obsah misy polejeme ďalším paradajkovým pretlakom a použijeme aj vnútrajšok paradajok zbavený šťavy*Dáme zapiecť na 170 stupňov cca na 20 minút. *Podávame s pečivom ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 7.8.2010, 10:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Mäsové gule podľa JamiehoPOTREBNÉ PRÍSADY Másové gule:\\\\r\\\\n500g mletého mäsa, koriander, 1 sušenú chillii papričku, 1 lyžicu oregána, čerstvý rozmarín, mčk, soľ, dve hrste strúhanky, 1 vajíčko\\\\r\\\\nOmáčka: olivový olej, strúčik cesnaku, 1 cibuľa, 2 plechovky lúpaných paradajok, čerstvé lístky bazalky, soľ, mčk, 2 mozzarella, parmezán\\\\r\\\\nPríloha: špagety POSTUP PRÍPRAVY Suroviny sú podľa Jamieho. Ja som si ich prispôsobila tomu čo som mala doma a tomu čo som vedela v ten deň zohnať v obchode. \\\\r\\\\n\\\\r\\\\n1. Koriander osmahneme na suchej panvici spolu s nakrájanou čilli papričkou(je možné vynechať) cca 5 min. a následne roztlačíme v mažiari. \\\\r\\\\n2. Korenie pridáme k mletému mäso, ďalej pridáme oregáno, mčk, soľ a najemno nasekaný rozmarín (ja som čerstvý rozmarín nezohnala - preto som nahradila provensálskym korením). \\\\r\\\\n3. Pridáme 2 hrste strúhanky. Ja ako celiatik som pridala 2 hrste pohánky. Nasleduje vajíčko a necháme v chlade odležať cca 0,5 hod. \\\\r\\\\n4. Zo zmesy vytvarujeme guličky. Ja som ich spravila viac placaté, tvarom naše fašírky, a upečieme na horúcom oleji. Stačí krátko, potrebujeme, aby len chytili farbu a "kôru". \\\\r\\\\n\\\\r\\\\nOmáčka:\\\\r\\\\n1. Na olivovom oleji opečieme na plátky pokrájaný cesnak. Jamie uvádza 1 strúčik, ja som dala 2. Po krátučnej chvíli pridáme na drobno pokrájanú cibuľu. Po opečení cibuľky prídáme rajčiakové konzervy a dusíme cca 10-15 min. \\\\r\\\\n2. Pridáme čerstvú bazalku, soľ, mčk. \\\\r\\\\n\\\\r\\\\nĎalej:\\\\r\\\\nDo jenskej misy najeme omáčku, na ňu rozložíme masové gule. Na každú mäsovú gulu dáme plátok mozzarely a nakoniec na celý obsah misy nastrúhame parmezán (ja som použila cca 100 g eidamu). \\\\r\\\\nDáme do trubu na asi 2 min pri teplote 220 stupňov celzia. \\\\r\\\\n\\\\r\\\\nPodávame so špagetami, my sme jedlo servírovali s kukuričnámi cestovinami (hodia sa cestoviny ako špagety ... čiže nie kolienka, penne a pod. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 10.7.2010, 11:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5) |