končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
Celkom: 7 (zobrazuje sa 1-7) |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Hamburské bravčové stehno (10porcií)POTREBNÉ PRÍSADY 1 kg bravčové stehno, 200g šunka, 150g sterilizované uhorky, 30g soľ, 150g koreňová zelenina (mrkva, zeler, petržlen), 100g cibuľa, 150g margarín, 50g slanina bez kože, 3g divé korenie (nové korenie, celé čierne, bobkový list, tymian), 50g citrón, 50g ocot, 900g voda , 100g hladká múka, 50g horčica, 20g cukor, 500g mlieko, 100g smotana 12%, PRÍLOHA: žemľové knedle, karlovarské knedle POSTUP PRÍPRAVY Plátok duseného bravčového stehna, nakrájaný cez vlákno a poliaty krémovou omáčkou. Na povrchu mäska je šunka nakrájaná na rezančeky a uhorka. Mäsko je šťavnaté, má typickú vôňu a chuť, je prešpikované šunkou a uhorkou. Omáčka je smotanovožtkastá, má jemnú pikantnú chuť a hustejšiu konzistenciu..... toľko sa píše v normách v reštauračnom stravovaní.... 1. Opracované, umyté, osušené stehno prešpikojeme polovičnou dávkou šunky, kyslých uhorie a osolíme. 2. Očistenú a umytú koreňovú zeleninku a cibuľu nakrájame na plátky a na polovičnej dávke rozohriateho tuku s pokrájanou slaninkou krátko popražíme. 3. Do základu vložíme pripravené mäsko, pridáme divé korenie, starostlivo opláchnutý citrón, nakrájaný na tenké plátky, mäsko zastrekneme octom, mierne zalejeme horúcou vodou, prikryjeme pokrývkou a dusíme domäkka. 4. Počas dusenia mäso obraciame, podlievame vlastnou šťavoua podľa potreby podlievame horúcou vodou. 5. Mäkké mäso zo šťavy vyberieme, šťavu zahustíme zápražkou pripravenou z tuku a preosiatej hladkej múky. 6. Potom ju rozriedíme vodou, dochutíme horčicou, cukrom, rozmiešame drôtenou metličkou a za občasného miešania varíme najmenej jednu hodinu. 7. V priebehu varenia pridáme do omáčky mlieko a nakoniec zjemníme smotanou. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 3.1.2013, 14:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Bravčové - sviečková - na smotane podľa reštauračných noriemPOTREBNÉ PRÍSADY mäsko - bud stehno alebo sviečkovú, tuk, cibuľa, koreňová zelenina, smotana - najlepšie 33%, celé a nové korenie, bobkový list, šťava z citróna, soľ, vegeta, horčica, múka....voda - vývar.... POSTUP PRÍPRAVY kuk OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 57 návštěvníkov) KOMENTÁRE (34) posledné: 22.3.2017, 14:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Šarišská roládaPOTREBNÉ PRÍSADY bravčové stehno - tak kilo (časť pomlieť), moravské údené 3-4 plátky, koreniny - soľ, bylinkové maslo, cesnak, horčica, rasca mletá, MČK, cibuľa... POSTUP PRÍPRAVY Jemná roláda s vôňou cesnaku a byliniek vhodná na každú príležitosť :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 13.9.2007, 14:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Vyprážané pusinky (bravčové alebo kuracie)POTREBNÉ PRÍSADY 4 plátky mäska, 100g tvrdý syr, 2 vajíčka, 2 strúčiky cesnaku, 2lyžice hladkej múky, jemný zemiakový škrob, olej, soľ POSTUP PRÍPRAVY Aké mäsko ľúbite, také použijete :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 10.1.2009, 22:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
bravčové s horčicovo-pomarnačovou omáčkouPOTREBNÉ PRÍSADY Bravčové mäsko tak pol kila, 1lyžica horčice, koreniny, soľ, sťava z 2 pomarančov, cukor, tuk, cibuľka POSTUP PRÍPRAVY Zvláštna kombinácia chutí....skúste. Podavala som s hrozienkovou ryžou... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 28.6.2007, 20:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Bravčové v sladkokyslej zeleninePOTREBNÉ PRÍSADY 450g bravčového mäska(karé bez kosti, stehno, alebo kuracina), 1pór, koreniny, ZELENINKA: 1/2kg brokolice (karfiolu) 250g koreňovej zeleniny, 50g kukurice, 1červená paprika a 1 zelená paprika, 250g jabĺk (ananásu), 4lyžice rastlinného oleja, 200ml kečupu, 4lyžice medu, šťava z jedného pomaranča (citróna alebo ryžový ocot), 3 lyžice sójovej omáčky, koreniny a soľ podľa chuti :) POSTUP PRÍPRAVY Opäť jedno jedlo z ázijskej kuchyne. Tu sa používa rôzna exotická zelenina, ktorá sa u nás začala objavovať na pultoch.Napríklad biely baklažán a kapusta pak choi, struky okry a plody ibišteka, vodné gaštany a fazuľa vigna čínska...toto mi však dnes nepoužijeme....Ponúkam Vám sladkokyslé jedlo, ktoré by sa malo podávať bez prílohy. Ingrediencie môžete obmieňať a dochutnávať podľa vlastnej chuti... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 11.1.2007, 13:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Marinádové mäsko pre svokričkuPOTREBNÉ PRÍSADY 800g bravčového stehna, *2dcl kvalitného oleja, *2lyžice sójovej omáčky, * 1 lyžica vegety, 1 lyžica miešaného korenia (tymián, paprika, cesnak, biele korenie, majoránka, rozmarín), *1lyžička mletej pálivej papriky, *1lyžica horčice, * štaprlík griotky (cherry), *1lyžička maizeny, * 2-3 lyžice tekutého medu, *konzerva šampiónov alebo kukurice, * 1téglik šľahačky POSTUP PRÍPRAVY Marinádu som špeciálne pripravovala pre moju super svokričku. Bola veľmi spokojná a chutilo jej. Skúste aj pre tú Vašu :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (9) posledné: 30.3.2007, 21:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 7 (zobrazuje sa 1-7) |