. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > BRAVČOVÉ MÄSO

Slávka K. (slavenka) ID 760
.
mimibazar.sk/slavenka
Oblasť: Košice
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 27.8.2005
Naposledy: 22.3.2020 15:58
Aktualizácia: 19.3.2015 14:15
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 35
RODINNÉ FOTOGRAFIE 143
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 2
RECEPTY 168
NÁVODY 2
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 7 (zobrazuje sa 1-7)

BRAVČOVÉ MÄSO

Hamburské bravčové stehno (10porcií)



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg bravčové stehno, 200g šunka, 150g sterilizované uhorky, 30g soľ, 150g koreňová zelenina (mrkva, zeler, petržlen), 100g cibuľa, 150g margarín, 50g slanina bez kože, 3g divé korenie (nové korenie, celé čierne, bobkový list, tymian), 50g citrón, 50g ocot, 900g voda , 100g hladká múka, 50g horčica, 20g cukor, 500g mlieko, 100g smotana 12%,
PRÍLOHA: žemľové knedle, karlovarské knedle

POSTUP PRÍPRAVY

Plátok duseného bravčového stehna, nakrájaný cez vlákno a poliaty krémovou omáčkou. Na povrchu mäska je šunka nakrájaná na rezančeky a uhorka. Mäsko je šťavnaté, má typickú vôňu a chuť, je prešpikované šunkou a uhorkou. Omáčka je smotanovožtkastá, má jemnú pikantnú chuť a hustejšiu konzistenciu..... toľko sa píše v normách v reštauračnom stravovaní....
1. Opracované, umyté, osušené stehno prešpikojeme polovičnou dávkou šunky, kyslých uhorie a osolíme.
2. Očistenú a umytú koreňovú zeleninku a cibuľu nakrájame na plátky a na polovičnej dávke rozohriateho tuku s pokrájanou slaninkou krátko popražíme.
3. Do základu vložíme pripravené mäsko, pridáme divé korenie, starostlivo opláchnutý citrón, nakrájaný na tenké plátky, mäsko zastrekneme octom, mierne zalejeme horúcou vodou, prikryjeme pokrývkou a dusíme domäkka.
4. Počas dusenia mäso obraciame, podlievame vlastnou šťavoua podľa potreby podlievame horúcou vodou.
5. Mäkké mäso zo šťavy vyberieme, šťavu zahustíme zápražkou pripravenou z tuku a preosiatej hladkej múky.
6. Potom ju rozriedíme vodou, dochutíme horčicou, cukrom, rozmiešame drôtenou metličkou a za občasného miešania varíme najmenej jednu hodinu.
7. V priebehu varenia pridáme do omáčky mlieko a nakoniec zjemníme smotanou.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (5) posledné: 3.1.2013, 14:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Bravčové - sviečková - na smotane podľa reštauračných noriem



POTREBNÉ PRÍSADY

mäsko - bud stehno alebo sviečkovú, tuk, cibuľa, koreňová zelenina, smotana - najlepšie 33%, celé a nové korenie, bobkový list, šťava z citróna, soľ, vegeta, horčica, múka....voda - vývar....

POSTUP PRÍPRAVY

kuk

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 57 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (34) posledné: 22.3.2017, 14:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Šarišská roláda



POTREBNÉ PRÍSADY

bravčové stehno - tak kilo (časť pomlieť), moravské údené 3-4 plátky, koreniny - soľ, bylinkové maslo, cesnak, horčica, rasca mletá, MČK, cibuľa...

POSTUP PRÍPRAVY

Jemná roláda s vôňou cesnaku a byliniek vhodná na každú príležitosť :)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 13.9.2007, 14:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Vyprážané pusinky (bravčové alebo kuracie)



POTREBNÉ PRÍSADY

4 plátky mäska, 100g tvrdý syr, 2 vajíčka, 2 strúčiky cesnaku, 2lyžice hladkej múky, jemný zemiakový škrob, olej, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Aké mäsko ľúbite, také použijete :)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 10.1.2009, 22:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

bravčové s horčicovo-pomarnačovou omáčkou



POTREBNÉ PRÍSADY

Bravčové mäsko tak pol kila, 1lyžica horčice, koreniny, soľ, sťava z 2 pomarančov, cukor, tuk, cibuľka

POSTUP PRÍPRAVY

Zvláštna kombinácia chutí....skúste. Podavala som s hrozienkovou ryžou...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 28.6.2007, 20:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Bravčové v sladkokyslej zelenine



POTREBNÉ PRÍSADY

450g bravčového mäska(karé bez kosti, stehno, alebo kuracina), 1pór, koreniny, ZELENINKA: 1/2kg brokolice (karfiolu) 250g koreňovej zeleniny, 50g kukurice, 1červená paprika a 1 zelená paprika, 250g jabĺk (ananásu), 4lyžice rastlinného oleja, 200ml kečupu, 4lyžice medu, šťava z jedného pomaranča (citróna alebo ryžový ocot), 3 lyžice sójovej omáčky, koreniny a soľ podľa chuti :)

POSTUP PRÍPRAVY

Opäť jedno jedlo z ázijskej kuchyne. Tu sa používa rôzna exotická zelenina, ktorá sa u nás začala objavovať na pultoch.Napríklad biely baklažán a kapusta pak choi, struky okry a plody ibišteka, vodné gaštany a fazuľa vigna čínska...toto mi však dnes nepoužijeme....Ponúkam Vám sladkokyslé jedlo, ktoré by sa malo podávať bez prílohy. Ingrediencie môžete obmieňať a dochutnávať podľa vlastnej chuti...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 11.1.2007, 13:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Marinádové mäsko pre svokričku



POTREBNÉ PRÍSADY

800g bravčového stehna, *2dcl kvalitného oleja, *2lyžice sójovej omáčky, * 1 lyžica vegety, 1 lyžica miešaného korenia (tymián, paprika, cesnak, biele korenie, majoránka, rozmarín), *1lyžička mletej pálivej papriky, *1lyžica horčice, * štaprlík griotky (cherry), *1lyžička maizeny, * 2-3 lyžice tekutého medu, *konzerva šampiónov alebo kukurice, * 1téglik šľahačky

POSTUP PRÍPRAVY

Marinádu som špeciálne pripravovala pre moju super svokričku. Bola veľmi spokojná a chutilo jej. Skúste aj pre tú Vašu :)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (9) posledné: 30.3.2007, 21:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 7 (zobrazuje sa 1-7)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu