. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > BRAVČOVÉ MÄSO

Jana C. (Naja) ID 3566
.
mimibazar.sk/najaa
Oblasť: Martin
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 21.4.2006
Naposledy: 18.2.2020 17:35
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 268
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 1
RECEPTY 30
NÁVODY 1
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3)

BRAVČOVÉ MÄSO

HUSPENINA- niekto ju miluje niekto nenávidí.



POTREBNÉ PRÍSADY

Brav.koleno,kože možu byť aj chvosty,nohy atd., zelenina (mrkva,petrzlen,zeler,kalerab,cibula,cesnak) vegeta,soľ,korenie,hovadzí bujón.No a nadobky do ktorých to ponalievate.(ja pouzivam prazdne kelimky z masla).

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso a hlavne kože tých aj viac dáme do hrnca variť,pridáme bujón a očistíme zeleninku.Pridáme ju do hrnca,osolíme,okoreníme a ovegetujeme.Varíme kým je mäsko mäkké.Mäsko vyberieme a rozporcujeme do nachystaných kelimkov.Kože a zeleninu vyhadzujem no niekto aj to dáva do kelimku.Vývar z mäska ponalievame cez sitko do kelimkov.Pozatvárame kelimky a necháme na chladnejšom mieste vychladnúť.Vychladnuté kelimky premiestnime na noc do chladničky.Ráno je huspeninka krásne stuhnutá tak šup s ňou do bruška.Nakrájame cibuľku a pokvapkáme octom.Zajedáme pečivom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (29) posledné: 21.11.2013, 12:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Bravčové kotlety na horčici



POTREBNÉ PRÍSADY

4 bravčové kotlety, lyžica oleja, 20 g masla, 50 g cibule, 2 lyžice horčice, 2 kyslé uhorky, 1/4 bujónu, drvená rasca, soľ.

POSTUP PRÍPRAVY

Kotlety zľahka naklepeme, osolíme a posypeme rascou. Do panvice dáme olej, pridáme maslo, rozpálime a z oboch strán opečieme kotlety. Vyložíme ich na tanier. Vo výpeku orestujeme cibuľu, pridáme horčicu a na kolieska pokrájané uhorky. Potom prilejeme toľko vody, aby vznikla stredne hustá omáčka, ktorú prichutíme bujónom. Nakoniec do omáčky vložíme kotlety a dobre prehrejeme. Podávame s opekanými zemiakmi na cibuľke a so zeleninou.Recept je jednoduchý,rýchli a hlavne veľmi chutný.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Koložvarská kapusta.



POTREBNÉ PRÍSADY

1kg kapusty,500g brav.mäsa,1 klobása,20g údenej slaniny,cibuľa,olej,červená sladká paprika,soľ,korenie,2dcl smotany na varenie,strúhanka na vysypanie formy,300 až 400g ryže.

POSTUP PRÍPRAVY

Slaninu pokrájame na drobno a opražíme.Škvarky vyberieme a v masti ktorá sa vyškvarila udusíme kapustu./podlejeme ju aj troškou vody/.Na oleji opražíme cibuľu,pridáme na kocky pokrájané mäso,soľ,korenie a sladkú papriku.Podlejeme vodou a dusíme.Keď je mäso už skoro mäkké pridáme na kocky pokrájanu klobásu a dodusíme.Na konci primiešame škvarky zo slaniny.Ryžu udusíme klasickým spôsobom.Do nákypovej formy alebo misi z jánskeho skla vymastenej a vysypanej strúhankou dáme vrstvu udusenej kapusty,na to vrstvu udusenej ryže a na ňu vrstvu uduseného mäsa zmiešaného z klobásou a škvarkami.Vrstvenie zopakujeme podľa množstva surovín.Zalejeme smotanou a pečieme v rúre asi 45minút na 180°C.
Táto mňamka sa veľmi zle servíruje,ale je fakt dobrá aspoň v našej rodine to je dosť obľúbené jedlo.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 26.12.2006, 20:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu