končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |
BRAVČOVÉ MÄSO |
HUSPENINA- niekto ju miluje niekto nenávidí.POTREBNÉ PRÍSADY Brav.koleno,kože možu byť aj chvosty,nohy atd., zelenina (mrkva,petrzlen,zeler,kalerab,cibula,cesnak) vegeta,soľ,korenie,hovadzí bujón.No a nadobky do ktorých to ponalievate.(ja pouzivam prazdne kelimky z masla). POSTUP PRÍPRAVY Mäso a hlavne kože tých aj viac dáme do hrnca variť,pridáme bujón a očistíme zeleninku.Pridáme ju do hrnca,osolíme,okoreníme a ovegetujeme.Varíme kým je mäsko mäkké.Mäsko vyberieme a rozporcujeme do nachystaných kelimkov.Kože a zeleninu vyhadzujem no niekto aj to dáva do kelimku.Vývar z mäska ponalievame cez sitko do kelimkov.Pozatvárame kelimky a necháme na chladnejšom mieste vychladnúť.Vychladnuté kelimky premiestnime na noc do chladničky.Ráno je huspeninka krásne stuhnutá tak šup s ňou do bruška.Nakrájame cibuľku a pokvapkáme octom.Zajedáme pečivom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (29) posledné: 21.11.2013, 12:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Bravčové kotlety na horčiciPOTREBNÉ PRÍSADY 4 bravčové kotlety, lyžica oleja, 20 g masla, 50 g cibule, 2 lyžice horčice, 2 kyslé uhorky, 1/4 bujónu, drvená rasca, soľ. POSTUP PRÍPRAVY Kotlety zľahka naklepeme, osolíme a posypeme rascou. Do panvice dáme olej, pridáme maslo, rozpálime a z oboch strán opečieme kotlety. Vyložíme ich na tanier. Vo výpeku orestujeme cibuľu, pridáme horčicu a na kolieska pokrájané uhorky. Potom prilejeme toľko vody, aby vznikla stredne hustá omáčka, ktorú prichutíme bujónom. Nakoniec do omáčky vložíme kotlety a dobre prehrejeme. Podávame s opekanými zemiakmi na cibuľke a so zeleninou.Recept je jednoduchý,rýchli a hlavne veľmi chutný. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Koložvarská kapusta.POTREBNÉ PRÍSADY 1kg kapusty,500g brav.mäsa,1 klobása,20g údenej slaniny,cibuľa,olej,červená sladká paprika,soľ,korenie,2dcl smotany na varenie,strúhanka na vysypanie formy,300 až 400g ryže. POSTUP PRÍPRAVY Slaninu pokrájame na drobno a opražíme.Škvarky vyberieme a v masti ktorá sa vyškvarila udusíme kapustu./podlejeme ju aj troškou vody/.Na oleji opražíme cibuľu,pridáme na kocky pokrájané mäso,soľ,korenie a sladkú papriku.Podlejeme vodou a dusíme.Keď je mäso už skoro mäkké pridáme na kocky pokrájanu klobásu a dodusíme.Na konci primiešame škvarky zo slaniny.Ryžu udusíme klasickým spôsobom.Do nákypovej formy alebo misi z jánskeho skla vymastenej a vysypanej strúhankou dáme vrstvu udusenej kapusty,na to vrstvu udusenej ryže a na ňu vrstvu uduseného mäsa zmiešaného z klobásou a škvarkami.Vrstvenie zopakujeme podľa množstva surovín.Zalejeme smotanou a pečieme v rúre asi 45minút na 180°C. Táto mňamka sa veľmi zle servíruje,ale je fakt dobrá aspoň v našej rodine to je dosť obľúbené jedlo. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 26.12.2006, 20:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |