končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |
BRAVČOVÉ MÄSO |
FRANCÚZSKE ZEMIAKYPOTREBNÉ PRÍSADY zemiaky, vajcia, klobása, smotana, paprika, olej, soľ, korenie POSTUP PRÍPRAVY Potrebujeme 1 kg uvarených zemiakov, 6 natvrdo uvarených vajec, 4 surové vajcia, 2 klobásy, červenú papriku, olej, soľ, mleté čierne korenie. Klobásu nakrájame na kolieska a varíme 10 minút až kým sa nevyplaví masť, ktorú vylejeme. Na vyšší plech alebo pekáč nahrubo nastrúhame uvarené zemiaky, pridáme nakrájané uvarené vajíčka, klobásu a červenú papriku a všetko zľahka premiešame. Do misky dáme 2 kyslé smotany, 4 surové vajcia, 2 lyžice oleja, soľ a korenie, všetko metličkou riadne vyšľaháme a rozlejeme na zemiaky rovnomerne po celej ploche. Pekáč zakryjeme alobalom, do ktorého spravíme zopár dierok nožíkom na únik pary a dáme na hodinku piecť do rúry pri teplote 180 stupňov. Pred dopečením odstránime alobal a pečieme ešte 5 minút. Energetická hodnota jednej 250 g porcie je 2100 kJ (502 kcal). Dobrú chuť! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 15.2.2014, 14:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
GULÁŠPOTREBNÉ PRÍSADY mäso, cibuľa, zemiaky, paprika, soľ, korenie, majoránka POSTUP PRÍPRAVY Kilo bravčového pliecka nakrájame na centimetrové kocky, pol kila cibule nakrájame nadrobno. Pridáme deci oleja a dusíme pod pokrievkou 5 minút. Zalejeme litrom vody, pridáme lyžicu soli, lyžičku mletého čierneho korenia, 2 lyžice mletej červenej papriky a varíme až do zmäknutia mäsa. Medzitým očistíme a nakrájame kilo zemiakov a pol kila červenej mäsitej papriky. Keď je mäso mäkké, pridáme zemiaky, papriku, podľa potreby prilejeme vodu a varíme 10-15 minút do zmäknutia zemiakov. Po uvarení pridáme lyžicu majoránky rozmrvenej na prášok, prípadne lyžicu sušeného cesnaku a trochu čili. Energetická hodnota jednej porcie je 2300 kJ. Dobrú chuť! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 26.5.2014, 18:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
DOMÁCA DUSENÁ ŠUNKAPOTREBNÉ PRÍSADY mäso, rýchlosoľ, voda, med, korenie POSTUP PRÍPRAVY Kilo odblaneného bravčového stehna nakrájame na centimetrové kocky, malú časť rozsekáme nožom na hustú kašu. Pridáme 2 lyžičky rýchlosoli (Praganda, sanitra), lyžicu medu, deci vody, pol lyžičky čierneho mletého korenia a miesime dovtedy, kým sa z mäsa neuvoľní lepkavá bielkovina. Môžeme použiť robot na miesenie cesta, ja som miešal mäso v domácej pekárničke 2x15 minút (program cesto na rezance). Mäso naplníme do mikroténového vrecka, vytlačíme vzduch, vložíme do šunkovaru, ten uzatvoríme a uschováme deň-dva v chladničke. Šunku pomaly varíme v hrnci s vodou 3 hodiny pri teplote 75-80°C (hodinu trvá, kým mäso v šunkovare dosiahne správnu teplotu). Po uvarení šunku aj s vreckom vyberieme zo šunkovaru, vylejeme vodu, schladíme v nádobe so studenou vodou a odložíme do chladničky, kde by mala ešte pol dňa “dozrieť”. Z 1kg mäsa získame 800g pravej domácej šunky, chuťou pripomína pražskú šunku z konzervy. Energetická hodnota 10 gramovej porcie šunky je 54 kJ. Celkové náklady nepresiahnu 6 eur. Dobrú chuť! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 1.12.2013, 9:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |