. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > BRAVČOVÉ MÄSO

Zuzana M. (zumma) ID 214481
.
Oblasť: Piešťany
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 17.9.2011
Naposledy: 23.9.2023 11:55
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 12
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 209
NÁVODY 0
BLOGY 47
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6)

BRAVČOVÉ MÄSO

Skvelá bravčová panenka s ríbezľovou omáčkou


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

bravčová panenka, soľ, korenie, olej, ríbezle, voda, med, červené víno

POSTUP PRÍPRAVY

kompletný recept s postupom na mojom blogu : www.svetnatanieri.blogspot.sk

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Bravčová panenka po portugalsky ... jedna z najlepších aké som kedy jedla



POTREBNÉ PRÍSADY

rozpis na 2-4 porcie : 600g bravčovej panenky, 6 PL olivového oleja, 4 strúčiky cesnaku - popučené aj so šupkou, 2 vetvičky rozmarínu, 2 PL medu, 5-6 PL portského vína, 2 PL balsamica (ja som dala balzamikovú redukciu), morská soľ, čerstvo mleté čierne korenie a alobal

POSTUP PRÍPRAVY

... krehká, jemná, úžasnáááá ... vyberieme si skôr nižšiu panenku aby sa dobre prepekla (ak použijeme vyššiu, treba zapekať dlhšie) ... panenku odblaníme, odkrojíme konce a na rozpálenej grilovacej panvici prudko opečieme zo všetkých strán ... položíme na alobal, pokvapkáme časťou oleja, osolíme, okoreníme, otočíme, pokvapkáme zvyšným olejom a osolíme a okoreníme aj z druhej strany ... pridáme všetky ostatné prísady, alobal dobre uzatvoríme a vložíme do rúry vyhriatej na cca 140°C asi na 20 minút ... vyberieme a necháme v alobale postáť asi 4 minúty ... mäsko by malo byť vo vnútri jemne ružové ... ak je ešte nedopečené (záleží na veľkosti panenky) vrátime do rúry a pečieme ešte pár minút ... ako príloha sa odporúča ryža, ja som podávala s pečenou zeleninou, mäsko polejeme výpekom z alobalu ... jemná, úžasná chuť ... rozhodne odporúčam vyskúšať

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Voňavé provensálske špízy



POTREBNÉ PRÍSADY

na 4 porcie : 500g bravčového mäsa, 1 zväzok jarnej cibuľky, 1 PL oleja, 1 PL medu, 1 bio citrón (kôra aj šťava), 2 ČL provensálskeho korenia

POSTUP PRÍPRAVY

... mäsko očistíme a nakrájame na väčšie kocky, očistenú jarnú cibuľku na cca 3 cm kúsky ... z ostatných surovín urobíme marinádu, v ktorej dobre obalíme mäso aj cibuľku ... striedavo napichujeme na ihlice alebo špajdle a grilujeme na grile alebo v rúre cca 20 - 30 minút podľa druhu mäsa (ja som mala panenku tej stačilo aj menej) ... podávame s prílohou podľa chuti (ryža, zemiačky, šalát) ... ja som neodolala novým zemiačikom

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Veľkonočná plnka s ryžou



POTREBNÉ PRÍSADY

rozpis na klasický pekáč : 8 rožkov, 1,5 dl vody z varenia údeného mäsa, 1,5 dl mlieka, 5 vajíčok, údené mäso asi 6 plátkov, soľ, korenie, vegeta, petržlenová vňať, cca 3/4 šálky uvarenej ryže, 3-4 plátky slaniny na obloženie, bravčová masť a strúhanka na vymazanie a vysypanie pekáča

POSTUP PRÍPRAVY

skoro klasika - len s pridaním uvarenej ryže, ktorá dodá plnke akoby sviežosť .... údené mäso uvaríme, vývar scedíme a odložíme, mäso po vychladnutí pokrájame na malé kúsky ... rožky pokrájame na kúsky (ja krájam na hrubšie kolieska a tie potom na štvrtiny), polejeme časťou (cca 1,5 dl) vývaru z údeného mäsa a mliekom, pridáme údené mäso, surové vajíčka, soľ, korenie, vegetu, posekanú petržlenovú vňať a uvarenú ryžu - premiešame, dáme na pekáč vymastený masťou (ja som tentoraz použila domácu kačaciu) a posypaný strúhankou, uhladíme a navrch dáme kúsky slaniny - pečieme v rúre vyhriatej na 180°C v režime teplý vzduch cca 25 - 30 minút ... tento rok som skúšala aj klasickú bez ryže aj našu tradičnú ryžovú aby som mohla porovnať, pretože u nás sa už oddávna robí len s ryžou ... obe boli dobré, ale ryžová je naaaaaj ... aspoň pre nás :-)))

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (3) posledné: 18.4.2015, 19:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Výborná bravčová panenka pošírovaná v červenom víne



POTREBNÉ PRÍSADY

bravčová panenka, suché červené víno (na jeden kus panenky cca 3/4 litra alebo aj menej ak použijeme menší hrniec, ale panenka musí byť úplne ponorená), soľ, korenie, 2 mrkvy, 1 petržlen, 1-2 bokové listy, 2 hrebíčky, kúsok škorice, kúsok čerstvého zázvoru (nemusí byť), celé nové korenie, celé čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

... pre mňa je toto asi najlepší recept, nakoľko pri ňom vynikne jemná chuť tohto lahodného mäsa a nie je ani zložitý na prípravu, mäsko je šťavnaté a chutné ... suroviny nie sú síce práve najlacnejšie ... ale robievam tento recept asi 1 až 2x do roka, takže sa dá ... rozhodne odporúčam vyskúšať, výsledok stojí zato .. takže ideme na to : červené víno dáme do vhodného hrnca (volíme čo najmenší hrniec - taký aby doň vošla panenka a aby sme zároveň nemuseli použiť veľa vína - ja som 1 kus panenky robila v 1,5 l hrnci) ... pridáme očistenú mrkvu, petržlen, bobkový list, hrebíčky, škoricu, zázvor a celé korenie - privedieme do varu a povaríme cca 5 - 8 minút ... medzitým očistíme panenku od blán, osolíme, okoreníme ... po uvarení vína toto vypneme ale necháme na sporáku, vyberieme zeleninu, vložíme surovú panenku tak aby bola celá ponorená do horúceho vína, prikryjeme pokrievkou a necháme "pošírovať" cca 25 - 30 minút podľa veľkosti panenky, následne panenku vyberieme, zabalíme do alobalu a necháme cca 10 minút odpočívať ... následne nakrájame na porcie a podávame s prílohou podľa vlastného uváženia ... ja som dnes robila opečené zemiaky na masle a karamelizovanú mrkvu ... mňaaam ... výborné papaníčko ... zvyšné víno nevyhadzujeme - precedíme a môžeme odložiť (do chladničky či mrazničky) ako základ pre iné recepty, kde sa vyžaduje červené víno ... časť vína použijeme na omáčku - necháme zredukovať na panvici a zahustíme kúskom masla

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (3) posledné: 18.6.2022, 7:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Zapekané voňavé bravčové karé ... s bylinkami



POTREBNÉ PRÍSADY

... tento recept kedysi veľmi. veľmi dávno uverejnil nejaký časopis ako recept Marcely Leiferovej ... výsledok je krásne voňavý a veľmi chutný ................... potrebujeme : cca 1,5 kg bravčové karé (prípadne pekná krkovička), soľ, korenie, 1 - 2 kyslé smotany, zmes sušených byliniek podľa chuti (ja používam zmes oregana, tymiánu, provensálskeho korenia, korenia na pizzu a bazalky), olej, múka, sladká paprika

POSTUP PRÍPRAVY

... viď obrázkový postup

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 7.7.2014, 23:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu