končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Maďarská špecialita Brassoi - pozor prudko jedlá!!!PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 600g panenky (ak nemáte tak karé, alebo stehno), 2 stredne veľké cibule, 5 strúčikov cesnaku, čierne korenie, mletá červená paprika, pol dl bieleho vína, 5 lyžíc oleja, 500g zemiakov POSTUP PRÍPRAVY Cibuľu nakrájanú nadrobno osmažíma do sklovita, pridáme mäso nakrájané na 1-2cm veľké štvorčeky, smažíme do siva, pridáme polovicu pretlačeného cesnaku, prilejeme trochu vody. Dusíme chvíľu, pridáme korenie, mletú papriku. Keď sa voda odparí zalejeme masu vínom, pridáme druhú polovicu pretlačeného cesnaku. Zároveň opečieme do mäkka zemiaky pokrájané na malé kocky, alebo usmažíme hranolky. Keď je mäso hotové, zmiešame ho s opečenými zemiakmi , 2 minúty spolu dusíme a podávame . Alebo mäso podávame s hranolkami. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 6.1.2011, 16:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Pravý maďarský bravčový perkeltPOTREBNÉ PRÍSADY 1,5 kg mäsa, 40 dkg cibule, 20 g masti, 4 dkg soli, 3 dkg mletej červenej papriky, 0,3 dkg drvenej rasce, 1 dkg cesnaku, 20 dkg papriky a rajčín (alebo leča), 5 dkg pretlaku, 2 dcl vody. POSTUP PRÍPRAVY Na masti osmažte cibuľu do zlatista. Hrniec dajte dole z horáku a pridajte mletú papriku, hrniec dajte späť na oheň. Pražte 30 sekúnd. Pridajte na kocky nakrájané mäso, smažíme ho 3-5 minút. Prilejeme vodu, pridáme soľ, pretlak, cesnak, rascu. Zásada je, že mäso musí byť pražené na masti, nie na šťave. Ak mäso nezmäkne, pridáme znovu 1 dcl vody. Pridaj papriku a rajčiny. Ak ostane veľa šťavy, nasypte trochu múky na zahustenie. Podávame s haluškami, ryžou alebo cestovinou. Tento recept môžete urobiť aj z hovädzieho mäsa. Prajem výborný chuťový zážitok, ktorý zaručujem ! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov) KOMENTÁRE (9) posledné: 6.1.2020, 17:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |