končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
TORTY |
jednoduchá tortaPOTREBNÉ PRÍSADY KORPUS: 3 pohare poloh.muky,3 poh. mlieka, 2poh. prášk. cukru, 1 vajce, 1 PL kakaa, 1 ČL sódy bikarbóny, hrsť hrozienok,2 - 3 PL orechov, 1 PL kyslejšieho džemu, 1dcl oleja\r\n\r\nPLNKA : pohár višňového alebo ríbezľového džemu\r\n\r\nPOLEVA: 2 tabuľky čokolády na varenie, cera POSTUP PRÍPRAVY Prísady na cesto zmiešame v miske , vysypeme na vymastenú a múkou vysypanú formu. Necháme piecť cca 30 minút pri 175 stupňoch. Po upečení necháme tortu vychladnúť. \r\n\r\nVychladnutú tortu rozkrojíme aby sme ju mohli natrieť džemom. Natreté korpusy opäť zlepíme, na vrch torty nanesieme džem.\r\n\r\nPripravíme si čokoládu v miske s cerou a roztopíme, celú tortu natrieme čokoládou zhora, aj zboku. Navrch môžeme poukladať lentilky, alebo posýpať nejakými ozdobnými guličkami, resp. kto má rád môžete dozdobiť aj polevou, alebo krémom.....je to už len na vás. Nakoniec necháme vychladnúť a môžeme podávať. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (2) posledné: 3.9.2012, 13:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
bananova tortaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY KORPUS: 3 pohare poloh.muky, 3 poh. kysl. mlieka, 2poh. prášk. cukru, 1 vajce, 1 PL kakaa, 1 ČL sódy bikarbóny,1 PL kyslejšieho redšieho džem, 1dcl oleja PLNKA: asi 3-5 bananov, 2 banánové pudingy v prášku, 600 ml mlieka, 2-3 PL cukru, pohár kyslejšieho džemu (môže byť ten, čo ide aj do korpusu) , čokoláda na varenie, cera, hera POSTUP PRÍPRAVY Túto tortu som včera skúšala, lebo som mala chuť na banánovú. Keďže nemám rada maslové krémy, využila som pudingový krém. Najprv si upečieme korpus, aby nám stihol vychladnúť. Všetky prísady na cesto zmiešame spolu v miske ručným mixérom. Na vymastenú a múkou vysypanú formu nalejeme cesto a dáme upiecť (ja pečiem na 170-175 stupnov asi 30 min.) Keď máme korpus upečený, necháme ho vychladnúť. Vychladnutý rozrešeme približne v polovičke , aby sme dostali 2 korpusy a mohli ich naplniť. Kým nám bude chladnúť korpus, uvaríme si klasický banánový puding v prášku (na 600 ml dáme 2 sáčky, aby sme krém mali hustý). KEď máme puding uvarený, necháme ho trochu prechladúť a postupne vmiešame heru (ja nedávam celú, tak polovicu asi). Opäť necháme trochu vychladnúť puding, sem tam premiešame, aby sa nám nespravila navrchu šupka. Keď je korpus vychladnutý, rozrezaný, obe polovice natrieme džemom. Na spodný korpus naukladáme na kolieska pokrájaný banán a na to dáme časť banánového pudingového krému a prikryjeme natretým korpusom. Na vrch torty opäť natrieme džem, naukladáme nakrájané banány a nanesieme zvyšok pudingového krému. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |