
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5) |
RYŽA A CESTOVINY |
![]() Zapekane cestoviny so syrovo-smotanovou omackouPOTREBNÉ PRÍSADY Cestoviny - 1 balicek, 500 ml sladkej smotany, syr - platkovy, Niva, taveny z crievka ( podla chuti), Emental /Eidam, 2-3 paradajky, maslo, bazalka, mlete cierne korenie, sol POSTUP PRÍPRAVY Najprv si dame varit cestoviny, asi vie kazdy, ako ich ma rad (ja v mierne osolenej vode) , zaroven zohrejem sladku smotanu, v ktorej potom rozpustime syr (ak chcete, tak aj viac syrov) a miesame, kym nie ej syr rozpusteny a smotane nezhustne, potom pridame trosku cierneho mleteho korenia, a trochu soli. Paradajky si pokrajame na kocky, do hrnca dame cca 1PL masla a zaroven tam supneme tie nakrajane paradjky, premiesame a ked to zacne rozvoniavat a uvidime, ze paradajky su zmaknute, odstavime. Cestoviny scedime (ja ich aj preplachujem). Zapekacie misu vymastime maslom, dame vrstvu cestovin, poukladame polovicu orestovanych paradajok, posypeme bazalkou (ak mate, moze byt aj cerstva) a zalejem priblizne polovicou omacky. Potom opat poukladame zvysne cestoviny a cely postup s paradajkami, bazalkou a omackou zopakujeme. Vrch posypeme nastruhanym syrom Ementalom (alebo aj iny, ktory mate po ruke) a vlozime do vyhriatej rury cca na 15-20 minut. Ked uz je syr roztopeny a taky chrumkavy , vyberieme, a servirujeme. Dobru chut :) (Ja na vrstvu paradajok davam aj nakrajanu sunku alebo slaninku - pre inspiraciu). ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
![]() Čokoládová torta - SacherPOTREBNÉ PRÍSADY 6 vajec, 21g masla (obyčajné kravské), 21 dkg práškového cukru, 2 ks vanilkového cukru, 20dkg čokolády na varenie (Ja som dala obyčajnú horku) , 20dkg hladkej múky, 1/2 balíčka prášku do pečiva, višúový alebo malinový džem POLEVA: 10dkg čokolády (ja dávam 74%) a 5dkg masla POSTUP PRÍPRAVY Keď mi sestra zavolala, že potrebuje tortu pre priateľa na narodeniny a poslala recept, ktorý našla na internete, nebola som nadšená. ALE, rada skúšam, tak som si povedala, že keď to nevyjde, spravím druhu, a ono to VYŠLO. REcept som si oproti pôvodnému torlinku pozmenila ale....\\\\\\\\\\\\\\\\r\\\\\\\\\\\\\\\\nTakže, na začiatok som si rozpustila 21dkg obyčajného masla, tak, aby sa mi len roztopilo a nechala ho vychladnúť. Nad parou som roztopila 2 veľké tabuľky horkej čokolády (bez masla, len samotnú čokoládu) a nechala trošku vychladnúť, aby nebola horúca. Do misky som rozbila 6 vajec, oddelila žĺtka a bielka , k žĺtkam som pridala práškový cukor, vanilkové cukri a vychladnuté maslo a vyšľahala. (Dosť to bolo tuhé, ale to nevadilo). Potom som jemne do cesta priliala teplú - nie horúcu roztopenú čokoládu a poriadne zamiešala. Ďalej som pridala preosiatu múku s práškom do pečiva, a opäť zamiešala. Potom som si vyšľahala sneh zo 6 bielkov - nie úplne tuhý a pridala ho k zvyšnému cestu. Tortovú formu som si vymastila a vysypala hrubou múkou len po okrajoch, na dno som si vykrojila z papiera na pečenie kruh veľkosti formy. Cesto som vyliala do formy, trošku ho uhladila a dala piecť do vyhriatej rúry cca na 175-180 stupnov na celú hodinu. Po upečení som nechala tortu vyklopila a nechala ju vyhcladnúť.Po vychladnutí som si tortu rozdelila na 3 korpusy, prvé dva som natrela vyšňovým lekvárom a nechala postáť cca 6 hodín. Potom som korpusy spojila, navrch jemne natrela opäť vyšňový džem a pripravila si polevu. Nad parou som roztopila 74% čokoládu s 5dkg obyčajného masla, nechala trošku prechladnúť a dozdobila tortu touto čokoládovou polevou zhora a samozrejme aj boky a nechala ju stuhnúť. Sestra si ešte domyslela že navrch torty mám nastrúhať zvyšok tej 74% čokolády, takže ešte pred stuhnutím som ju nastrúhala. Ale môžete si to ozdobiť, podľa svojej vôle. Pre tých, ktorí majú radi šľahučku, môžete podávať so šľahačkou alebo vanilkou či inou zmrzlinou. P.S. Ja som to robila do menšej tortovej formy (18cm) takže som tortu mala vysokú tak som ju rozdelila na 5 plátov a 2 som si nechala a spravila minitortičku pre seba a poviem Vám, bola veľmi veľmi chutná. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
![]() Bebe koláčPOTREBNÉ PRÍSADY 3 balíčky bebe keksov - klasický červený obal, 2 zlaté klasy ,2 čokoládové pudingy v prášku, 2 tabuľky čokolády na varenie, cera, hera, 1L mlieka POSTUP PRÍPRAVY Najpr si uvaríme zvlášť čokoládový puding z 0,5l mlieka, 2 sáčkov čokol. pudingu s 3 PL cukru. Potom si uvaríme vanilkový puding z 2 sáčkov zlatého klasu , 0,5l mlieka a 3 PL cukru. Keď sú oba pudingy uvarené , vmiešame polovicu hery do čokoládového a polovicu hery do vanilkového pudingu. Necháme trochu prechladnúť. Na plech si naukladáme prvú vrstvu bebekeksov, natrieme na ne čokoládový pudnig, poukladáme druhú vrstvu bebekeksov a opäť natrieme tentokrát vanilkovým pudingom a znova poukladáme bebekeksy do 3 vrstvy. V miske si roztopíme čokoládu s cerou a natierame na poslednú - 3 vrstvu bebekeksov. Necháme stuhnúť čokoládu a môžeme podávať. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 9.11.2012, 16:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
![]() jednoduchá tortaPOTREBNÉ PRÍSADY KORPUS: 3 pohare poloh.muky,3 poh. mlieka, 2poh. prášk. cukru, 1 vajce, 1 PL kakaa, 1 ČL sódy bikarbóny, hrsť hrozienok,2 - 3 PL orechov, 1 PL kyslejšieho džemu, 1dcl oleja\r\n\r\nPLNKA : pohár višňového alebo ríbezľového džemu\r\n\r\nPOLEVA: 2 tabuľky čokolády na varenie, cera POSTUP PRÍPRAVY Prísady na cesto zmiešame v miske , vysypeme na vymastenú a múkou vysypanú formu. Necháme piecť cca 30 minút pri 175 stupňoch. Po upečení necháme tortu vychladnúť. \r\n\r\nVychladnutú tortu rozkrojíme aby sme ju mohli natrieť džemom. Natreté korpusy opäť zlepíme, na vrch torty nanesieme džem.\r\n\r\nPripravíme si čokoládu v miske s cerou a roztopíme, celú tortu natrieme čokoládou zhora, aj zboku. Navrch môžeme poukladať lentilky, alebo posýpať nejakými ozdobnými guličkami, resp. kto má rád môžete dozdobiť aj polevou, alebo krémom.....je to už len na vás. Nakoniec necháme vychladnúť a môžeme podávať. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (2) posledné: 3.9.2012, 13:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
bananova tortaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY KORPUS: 3 pohare poloh.muky, 3 poh. kysl. mlieka, 2poh. prášk. cukru, 1 vajce, 1 PL kakaa, 1 ČL sódy bikarbóny,1 PL kyslejšieho redšieho džem, 1dcl oleja PLNKA: asi 3-5 bananov, 2 banánové pudingy v prášku, 600 ml mlieka, 2-3 PL cukru, pohár kyslejšieho džemu (môže byť ten, čo ide aj do korpusu) , čokoláda na varenie, cera, hera POSTUP PRÍPRAVY Túto tortu som včera skúšala, lebo som mala chuť na banánovú. Keďže nemám rada maslové krémy, využila som pudingový krém. Najprv si upečieme korpus, aby nám stihol vychladnúť. Všetky prísady na cesto zmiešame spolu v miske ručným mixérom. Na vymastenú a múkou vysypanú formu nalejeme cesto a dáme upiecť (ja pečiem na 170-175 stupnov asi 30 min.) Keď máme korpus upečený, necháme ho vychladnúť. Vychladnutý rozrešeme približne v polovičke , aby sme dostali 2 korpusy a mohli ich naplniť. Kým nám bude chladnúť korpus, uvaríme si klasický banánový puding v prášku (na 600 ml dáme 2 sáčky, aby sme krém mali hustý). KEď máme puding uvarený, necháme ho trochu prechladúť a postupne vmiešame heru (ja nedávam celú, tak polovicu asi). Opäť necháme trochu vychladnúť puding, sem tam premiešame, aby sa nám nespravila navrchu šupka. Keď je korpus vychladnutý, rozrezaný, obe polovice natrieme džemom. Na spodný korpus naukladáme na kolieska pokrájaný banán a na to dáme časť banánového pudingového krému a prikryjeme natretým korpusom. Na vrch torty opäť natrieme džem, naukladáme nakrájané banány a nanesieme zvyšok pudingového krému. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5) |