. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > TORTY

Katarina H. (penelope10) ID 45813
.
mimibazar.sk/penelope10
Oblasť: Košice
Telefon: 0908165444
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 10.5.2008
Naposledy: 20.2.2023 9:33
Aktualizácia: 6.1.2015 21:04
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
45909539
HODNOTENIE 515
RODINNÉ FOTOGRAFIE 3
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 6
RECEPTY 30
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4)

TORTY

Jahodová torta



POTREBNÉ PRÍSADY

Korpus: 100 g polohrubej múky 2 ČL prášku do pečiva 100 g cukru 1 vanilkový cukor 100 g mäkkého masla (Hera) 3 vajcia Pudingový krém: 2 PL cukru 1 puding s vanilkovou príchuťou 400 ml mlieka Plnka: ½ kg jahôd 2 balíčky tortového želé ½ l vody 3 PL cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Do misy dajte všetky suroviny na korpus a elektrickým šľahačom spracujte na cesto najprv krátko na najnižšom stupni, potom na najvyššom stupni 2 min.

Cesto dajte do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy (priem. 26 cm). Dajte piecť do elektrickej rúry predhriatej na 180 °C. (teplovzdušná rúra 160 °C).
Korpus nechajte vychladnúť.

Nožom uvoľnite okraj formy a korpus preložte na servírovací tanier. Okolo korpusu upevnite očistený okraj tortovej formy.

Puding uvarte podľa návodu, len v 400 ml mlieka s 2 PL cukru. Uvarený puding nechajte 15 min. chladnúť a ním potom polejte korpus.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

potahova torta


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

175g cukríkov marschmellows, 750g práškového cukru, 2 lyžice vody, 1/2 lyžičky kyseliny citrónovej

POSTUP PRÍPRAVY

Keď mal môj syn oslavovať prvé narodeniny, chcela som, aby mi cukrárka spravila pre neho zasneženú tortu s modrými hviezdičkami a postavičkami snehuliačikov. Ale keďže tortu som potrebovala mať hotovú deň pred vianočnými sviatkami, cukrárke sa nechcelo baviť s ozdobovaním a tak sme sa dohodli, že si ju ozdobím ja sama doma. Bála som sa, čo bude z torty, keďže som sa chystala prvý raz robiť poťahovú hmotu, ale nakoniec som bola s výsledkom maximálne spokojná a tak sa s vami môžem podeliť so skúsenosťou, ako sa taká hmota robí a ako sa s ňou pracuje.\r\nČo budete potrebovať: 175g cukríkov marschmellows, 750g práškového cukru, 2 lyžice vody, 1/2 lyžičky kyseliny citrónovej\r\n\r\nPostup: Cukríky si umyte z ružového cukru, dajte do misky vhodnej do mikrovlnnej rúry, pridajte 2 lyžice vody a kyselinu citrónovú a dajte na 2-3 minúty do mikrovlnky rozpustiť. Počas tejto doby asi 2x vyberte a premiešajte, aby sa cukríky rovnomerne roztopili. Vmiešajte 1/2 kg práškového cukru, premiešajte a vyklopte na pracovnú dosku. Vmiešajte ešte asi 250g cukru, aby bola hmota tvárna, ale aby držala tvar. Hmota sa farbí bežnými potravinárskymi farbami. Ja som ale napr. modrú farbu docielila tak, že som si kúpila modro-biele cukríky a tie som roztopila. Keď som robila inú farbu hmoty, tak som si kúpila cukríky takej farby, ako som potrebovala. Ak ale potrebujete sýtu farbu, musíte farbiť potravinárskymi farbami. Je lepšie v takom prípade si farbu pridať už do rozpustených cukríkov, kým tam ešte nie je cukor.\r\n\r\nKeď máte hmotu spravenú, môžete ju rozvaľkať a poťahovať torty, resp. zhotovovať postavičky. Uskladňujte ju v chlade a vyberajte si len potrebné množstvo, aby vám zbytočne neschla. Ak máte pocit, že je moc tuhá, dajte ju na pár sekúnd do mikrovlnky a zase bude mäkká. Je dobré si cesto podsypávať aj solamylom, vtedy sa vám nebude lepiť. Ak sa vám nepodarí vyvaľkať pekný plát, ktorý sa vám stále trhá, pridajte si práškový cukor, premieste a znovu skúste vyvaľkať. Nemusí sa vám to podariť na prvý raz.\r\n\r\nNezabudnite, že predtým, ako budete poťah dávať na tortu, tá musí byť natretá maslovým krémom (nie šľahačkovým!) a riadne vychladnutá. Nerobte tortu nikdy v jeden deň, ale zdobte aspoň na druhý, kým nebude dostatočne stuhnutá.\r\n\r\nDržím palce. Ja som na druhý raz robila dámske prsia v korzete a podarili sa mi krásne. Neviem ale či sa hodí, aby som tu fotky zverejňovala

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Jahodová torta s vanilkovým pudingom



POTREBNÉ PRÍSADY

Potrebujeme: 4 vajcia, 7 PL cukru, 4 PL múky, prášok do pečiva, ½ kg jahôd (môžu byť aj zavárané), 1 vanilkový puding, 5 dl mlieka, , Na ozdobu:, šľahačka, plátky opražených mandlí, jahody, lístky čerstvej medovky

POSTUP PRÍPRAVY

Ako na to:
Vyšľahajte bielky, pridajte 4 PL cukru, 2 PL vody a všetky žĺtky. Opatrne primiešajte múku zmiešanú s práškom do pečiva. Masu vylejte na plech vyložený papierom na pečenie a upečte ju v rúre predhriatej na 200 °C do zlatožlta. Z vychladnutého plátu vykrojte pomocou formy na pečenie 3 rovnaké srdcia.
Vykrojené srdcia potrite pudingom, naň poukladajte polovice jahôd. Takto pripravené korpusy poukladajte na seba. Boky torty potrite šľahačkou, ozdobte plátkami mandlí. Povrch torty ozdobte štvrťkami jahôd a čerstvou medovkou.

Puding: Pripravte podľa návodu na obale. Za stáleho miešania doň pridajte vanilkový cukor.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Jednoduchá jahodová torta



POTREBNÉ PRÍSADY

Potrebujeme: Korpus: 100 g polohrubej múky 2 ČL prášku do pečiva 100 g cukru 1 vanilkový cukor 100 g mäkkého masla (Hera) 3 vajcia Pudingový krém: 2 PL cukru 1 puding s vanilkovou príchuťou 400 ml mlieka Plnka: ½ kg jahôd 2 balíčky tortového želé ½ l vody 3 PL cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Postup:
Do misy dajte všetky suroviny na korpus a elektrickým šľahačom spracujte na cesto najprv krátko na najnižšom stupni, potom na najvyššom stupni 2 min. Cesto dajte do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy (priem. 26 cm). Dajte piecť do elektrickej rúry predhriatej na 180 °C. (teplovzdušná rúra 160 °C).
Korpus nechajte vychladnúť. Nožom uvoľnite okraj formy a korpus preložte na servírovací tanier. Okolo korpusu upevnite očistený okraj tortovej formy.

Puding uvarte podľa návodu, len v 400 ml mlieka s 2 PL cukru. Uvarený puding nechajte 15 min. chladnúť a ním potom polejte korpus. Nechajte úplne vychladnúť.
Jahody nakrájajte na hrubšie pozdĺžne plátky a poukladajte ich od stredu torty (vytvorte akési kruhy z jahôd). Tortové želé pripravte s vodou a cukrom podľa návodu na obale. Polejte ním jahody a nechajte stuhnúť. Po úplnom stuhnutí uvoľnite nožom okraj formy a zložte ho z torty.

TIP: Do cesta na korpus môžete pridať trochu nadrobno posekaných mandlí. Tortu môžete tiež podľa chuti posypať mandľovými lupienkami alebo hoblinkami z čokolády.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 26.3.2010, 20:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu