končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |
TORTY |
Jahodová tortaPOTREBNÉ PRÍSADY Korpus: 100 g polohrubej múky 2 ČL prášku do pečiva 100 g cukru 1 vanilkový cukor 100 g mäkkého masla (Hera) 3 vajcia Pudingový krém: 2 PL cukru 1 puding s vanilkovou príchuťou 400 ml mlieka Plnka: ½ kg jahôd 2 balíčky tortového želé ½ l vody 3 PL cukru POSTUP PRÍPRAVY Do misy dajte všetky suroviny na korpus a elektrickým šľahačom spracujte na cesto najprv krátko na najnižšom stupni, potom na najvyššom stupni 2 min. Cesto dajte do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy (priem. 26 cm). Dajte piecť do elektrickej rúry predhriatej na 180 °C. (teplovzdušná rúra 160 °C). Korpus nechajte vychladnúť. Nožom uvoľnite okraj formy a korpus preložte na servírovací tanier. Okolo korpusu upevnite očistený okraj tortovej formy. Puding uvarte podľa návodu, len v 400 ml mlieka s 2 PL cukru. Uvarený puding nechajte 15 min. chladnúť a ním potom polejte korpus. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
potahova tortaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 175g cukríkov marschmellows, 750g práškového cukru, 2 lyžice vody, 1/2 lyžičky kyseliny citrónovej POSTUP PRÍPRAVY Keď mal môj syn oslavovať prvé narodeniny, chcela som, aby mi cukrárka spravila pre neho zasneženú tortu s modrými hviezdičkami a postavičkami snehuliačikov. Ale keďže tortu som potrebovala mať hotovú deň pred vianočnými sviatkami, cukrárke sa nechcelo baviť s ozdobovaním a tak sme sa dohodli, že si ju ozdobím ja sama doma. Bála som sa, čo bude z torty, keďže som sa chystala prvý raz robiť poťahovú hmotu, ale nakoniec som bola s výsledkom maximálne spokojná a tak sa s vami môžem podeliť so skúsenosťou, ako sa taká hmota robí a ako sa s ňou pracuje.\r\nČo budete potrebovať: 175g cukríkov marschmellows, 750g práškového cukru, 2 lyžice vody, 1/2 lyžičky kyseliny citrónovej\r\n\r\nPostup: Cukríky si umyte z ružového cukru, dajte do misky vhodnej do mikrovlnnej rúry, pridajte 2 lyžice vody a kyselinu citrónovú a dajte na 2-3 minúty do mikrovlnky rozpustiť. Počas tejto doby asi 2x vyberte a premiešajte, aby sa cukríky rovnomerne roztopili. Vmiešajte 1/2 kg práškového cukru, premiešajte a vyklopte na pracovnú dosku. Vmiešajte ešte asi 250g cukru, aby bola hmota tvárna, ale aby držala tvar. Hmota sa farbí bežnými potravinárskymi farbami. Ja som ale napr. modrú farbu docielila tak, že som si kúpila modro-biele cukríky a tie som roztopila. Keď som robila inú farbu hmoty, tak som si kúpila cukríky takej farby, ako som potrebovala. Ak ale potrebujete sýtu farbu, musíte farbiť potravinárskymi farbami. Je lepšie v takom prípade si farbu pridať už do rozpustených cukríkov, kým tam ešte nie je cukor.\r\n\r\nKeď máte hmotu spravenú, môžete ju rozvaľkať a poťahovať torty, resp. zhotovovať postavičky. Uskladňujte ju v chlade a vyberajte si len potrebné množstvo, aby vám zbytočne neschla. Ak máte pocit, že je moc tuhá, dajte ju na pár sekúnd do mikrovlnky a zase bude mäkká. Je dobré si cesto podsypávať aj solamylom, vtedy sa vám nebude lepiť. Ak sa vám nepodarí vyvaľkať pekný plát, ktorý sa vám stále trhá, pridajte si práškový cukor, premieste a znovu skúste vyvaľkať. Nemusí sa vám to podariť na prvý raz.\r\n\r\nNezabudnite, že predtým, ako budete poťah dávať na tortu, tá musí byť natretá maslovým krémom (nie šľahačkovým!) a riadne vychladnutá. Nerobte tortu nikdy v jeden deň, ale zdobte aspoň na druhý, kým nebude dostatočne stuhnutá.\r\n\r\nDržím palce. Ja som na druhý raz robila dámske prsia v korzete a podarili sa mi krásne. Neviem ale či sa hodí, aby som tu fotky zverejňovala ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Jahodová torta s vanilkovým pudingomPOTREBNÉ PRÍSADY Potrebujeme: 4 vajcia, 7 PL cukru, 4 PL múky, prášok do pečiva, ½ kg jahôd (môžu byť aj zavárané), 1 vanilkový puding, 5 dl mlieka, , Na ozdobu:, šľahačka, plátky opražených mandlí, jahody, lístky čerstvej medovky POSTUP PRÍPRAVY Ako na to: Vyšľahajte bielky, pridajte 4 PL cukru, 2 PL vody a všetky žĺtky. Opatrne primiešajte múku zmiešanú s práškom do pečiva. Masu vylejte na plech vyložený papierom na pečenie a upečte ju v rúre predhriatej na 200 °C do zlatožlta. Z vychladnutého plátu vykrojte pomocou formy na pečenie 3 rovnaké srdcia. Vykrojené srdcia potrite pudingom, naň poukladajte polovice jahôd. Takto pripravené korpusy poukladajte na seba. Boky torty potrite šľahačkou, ozdobte plátkami mandlí. Povrch torty ozdobte štvrťkami jahôd a čerstvou medovkou. Puding: Pripravte podľa návodu na obale. Za stáleho miešania doň pridajte vanilkový cukor. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Jednoduchá jahodová tortaPOTREBNÉ PRÍSADY Potrebujeme: Korpus: 100 g polohrubej múky 2 ČL prášku do pečiva 100 g cukru 1 vanilkový cukor 100 g mäkkého masla (Hera) 3 vajcia Pudingový krém: 2 PL cukru 1 puding s vanilkovou príchuťou 400 ml mlieka Plnka: ½ kg jahôd 2 balíčky tortového želé ½ l vody 3 PL cukru POSTUP PRÍPRAVY Postup: Do misy dajte všetky suroviny na korpus a elektrickým šľahačom spracujte na cesto najprv krátko na najnižšom stupni, potom na najvyššom stupni 2 min. Cesto dajte do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy (priem. 26 cm). Dajte piecť do elektrickej rúry predhriatej na 180 °C. (teplovzdušná rúra 160 °C). Korpus nechajte vychladnúť. Nožom uvoľnite okraj formy a korpus preložte na servírovací tanier. Okolo korpusu upevnite očistený okraj tortovej formy. Puding uvarte podľa návodu, len v 400 ml mlieka s 2 PL cukru. Uvarený puding nechajte 15 min. chladnúť a ním potom polejte korpus. Nechajte úplne vychladnúť. Jahody nakrájajte na hrubšie pozdĺžne plátky a poukladajte ich od stredu torty (vytvorte akési kruhy z jahôd). Tortové želé pripravte s vodou a cukrom podľa návodu na obale. Polejte ním jahody a nechajte stuhnúť. Po úplnom stuhnutí uvoľnite nožom okraj formy a zložte ho z torty. TIP: Do cesta na korpus môžete pridať trochu nadrobno posekaných mandlí. Tortu môžete tiež podľa chuti posypať mandľovými lupienkami alebo hoblinkami z čokolády. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 26.3.2010, 20:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |