Veronika T. (Mystery) ID 1615 |
|
Oblasť: Galanta |
Telefon: icq 445847276 |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 30.11.2005 |
Naposledy: 21.10.2023 10:25 |
|
|
|
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |
POTREBNÉ PRÍSADY
cesto: 4 žĺtky, 100 g cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 4 bielky, 80 g polohrubej múky, 1 čajová lyžička kypriaceho prášku, balíček čokoládového pudingu v prášku plnka: balíček želatíny (ja dávam dva tie malé, alebo jeden veľký od dr. oetkera), 250 ml červeného vína, 120 g cukru, pol balíčka vanilkového cukru, šťava z citróna, 250 ml smotany na šľahanie poleva: 80 g čokolády, 40 g margarínu, šľahačka v tube
POSTUP PRÍPRAVY
Žĺtky vyšľaháme s ¾ cukru a vanilkovým cukrom. Z bielkov spravíme tuhý sneh a vmiešame do nich zvyšok cukru. Hmotu zamiešame do žĺtkov, pridáme múku s kypriacim práškom a cesto upečieme na 180 stupňoch Celzia. Pečie sa asi 15 - 20 minút. Želatínu s vínom, vanilkovým cukrom a cukrom a šťavou z citróna zmiešame a zohrejeme tesne pod bod vretia. Dáme do chladničky vychladnúť a necháme trošku stuhnúť. Potom do zmesi vmiešame hotovú šľahačku. Korpus rozpolíme, naplníme krémom a necháme vychladnúť. (ja dávam do chladničky). Čokoládu a margarín rozpustite v teplom vodnom kúpeli a dôkladne vymiešajte, polejte ňou tortu. Nakoniec ozdobte podľa chuti šľahačkou alebo čokoládový hoblinkami.
ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)
KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |