končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |
TORTY |
Sovička :)POTREBNÉ PRÍSADY čoko korpus: 6 vajec, 3 lyžice kakaa, 6 lyžíc vody, 40 dkg KC, 20 dkg výberovej múky, 1 PDP// čoko plnka: 6 vajec, 3 lyžice kakaa, 20 dkg KC, 50 dkg masla POSTUP PRÍPRAVY Korpus: vymiešame žĺtky, cukor, kakao a vodu, vmiešame do nich vyšľahaný sneh z bielkov, múku s PDP a upečieme// Plnka: Nad parou vyšľaháme vajcia, kakao a cukor. Po vychladnutí pridáme maslo, ktoré sme vymiešali do peny. Na upečený plát natrieme krém, na to poukladáme na kolieska pokrájané banány a na ne znova krém. Ak robíme len zákusok, polejeme ho čokoládou. Sovička mala 1kg, kniha 4 kg. Robila som 3 piškótky, 2 z toho len z polovičnej dávky. Plnku z 3 dávok. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (4) posledné: 18.5.2011, 19:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
KaramelováPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Celú som ju už odfotiť ani nestihla, tak aspoň takto:) Receptík na zákusok nájdete aj tu na MMB, ale ak sa niekomu nechce hľadať... Piškóta: 6 vajec, 6 PL KC, 5 PL polohrubej múky, 1 PDP, 50 ml oleja, kakao Snehové cesto: 5 bielkov, 250g KC Plnka: 300g KC, 250ml šľahačkovej smotany, 300ml mlieka, 1 Zlatý klas, 5 žĺtkov, 350g masla Poťah- želatínový (odkukaný z www.dortomanie.cz): 60 ml studenej vody, 1 vrchovatá lyžica, sypkej čírej želatíny, 110g svetlého medu, 1 lyžička arómy, asi 1kg PC (ale netreba celý) POSTUP PRÍPRAVY Bielky vyšľaháme s KC, pridáme žĺtky, olej, postupne múku s PDP a kakao. Rozdelíme na polovicu a upečieme 2 pláty, 5 bielkov s cukrom šľaháme nad parou do zhustnutia, rozotrieme na mastný papier a pri miernej teplote v rúre usušíme. Cukor do plnky skaramelizujeme, zalejeme smotanou a rozmiešame. Z mlieka, Zlatého klasu a žĺtkov uvaríme hustú kašu. Do vychladnutej pridáme vymiešané maslo a oba krémy zmiešame. Na poťah: želatínu necháme 3 min. nabobnať v studenej vode, potom ju prihrejeme, ale nevaríme! Do zohriatej pridáme med a arómu, opäť prihrejeme a nalejeme na cukor. Dosýpame si podľa potreby. Ak sa niekomu veľmi lepí, môže si ruky potrieť tukom. Zapracovanú hmotu necháme oddýchnuť vo fólii asi 6 hod, pri izbovej teplote. Ak by vám veľmi stuhla, stačí vložiť na pár sekúnd do mikrovlnky. Pri vaľkaní podsypávame solamylom. Pracuje sa s ňou výborne, ak si ju nenahreje príliš dlho a potom musíte čakať, kým vychladne :P Ale výsledok stojí za to:) Na tortu som robila všetko z dvojitej dávky. Teda okrem poťahu. Toho je až-až. Torta mala priemer 30cm a stačila mi na ňu polovica. Chutilo :) Dúfam, že niekoho inšpiruje ,) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov) KOMENTÁRE (16) posledné: 25.3.2012, 9:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Prvá čoko futbalkaPOTREBNÉ PRÍSADY Piškóta : klasická kakaová z 9tich vajíčok + zo 6tich na "podstavec" Plnka na jednu dávku (robila som som zo štyroch, takže 4krát): 1dcl šľahačky, 100 g čokolády, 180 g masla, 120 g práškového cukru, rum alebo čokoládový likér Nepravý marcipán: na bielu časť hmoty som použila cca 6 lyžíc práškového cukru, 6 lyžíc sušeného mlieka, 1 lyžičku medu, 1 lyžičku oleja a asi 2 a pol lyžice vody (do tmavej + kakao) POSTUP PRÍPRAVY Plnka: v šľahačke si rozpustíme čokoládu a po vychladnutí pridáme k vymiešanému maslu s práškovým cukrom. Nakoniec pridáme čokoládový likér. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 31.12.2010, 14:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |