končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6) |
TORTY |
Božské srdce:)POTREBNÉ PRÍSADY Pečenie zo snehu = u mňa veľký rešpekt:) Nikdy to nedopadlo dobre. Ale trpezlivosť ruže prináša a v mojom prípade veľkú dobrotu. Pustila som sa do toho a neľutujem. Všetci sa len tak oblizovali:) Na prípravu korpusov som použila: 7 bielok, 400 g kryštálového cukru, štipka soli, 100 g mletých vlašských orechov. Na potretie 150-200 g horkej čokolády a 100 ml smotany na šľahanie.Na plnku: 250 g mascarpone, 150-200 ml smotany na šľahanie a rôzne druhy ovocia. POSTUP PRÍPRAVY Bielka s cukrom a štipkou soli vyšľaháme nad parou do hustej, lesklej hmoty. Jemne primiešame orechy a natrieme na papier na pečenie. Mne vyšlo 5 srdiečok. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 140°c a pečieme cca 40 minút. Čokoládu rozpustíme v miske nad parou a primiešame 100 ml smotany na šľahanie. Hmotou potrieme upečené snehové pláty a necháme stuhnúť. Smotanu na šľahanie vymiešame a opatrne vmiešame mascarpone. Snehové pláty so stuhnutou čokoládou potrieme plnkou s mascarpone a poukladáme ovocie. Vrstvy opakujeme. Dáme na chvíľu stuhnúť a môžeme podávať. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (26) posledné: 13.9.2012, 10:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Karamelovo-slivkováPOTREBNÉ PRÍSADY Nezvyčajná kombinácia,ale stojí za vyskúšanie.Chcela som tortičku trošku osviežiť,tak som pridala to,čoho som mala mom.najviac,slivky.Plnku som našla tu,ale ani za svet ju teraz nemôžem nájsť.Skaramelizovala som cukor,rozdrvila tĺčikom na malé kúsky a postupne zašľahala do hmoty z vajíčok,ktoré som miešala nad parou.Išlo tam maslo a karamelový puding.Ale koľko čoho,to už netuším.Ale plnka bola fantastická!!!Na korpus asi máte každá svoj overený receptík...mne sa veľmi nepodaril:)) POSTUP PRÍPRAVY x) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (24) posledné: 31.1.2011, 0:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Nepečená torta s jahodamiPOTREBNÉ PRÍSADY Nieje síce sezóna,ale aj tak som ju vyskúšala.Použila som jahôdky z mrazničky.A šťavu,čo po nich zostala som dala do plnky:) Takže,na korpus som použila:4oog sušienok,4PL mlieka,160g masla Plnka:1 smotana na šľahanie, 2 pochúťkové smotany, 5-6 lyžíc domáceho vanilkového cukru, 1 vanilková tobolka (vanilkový struk), 1 stužovač šľahačky (Dr. Oetker Smeta-fix), ovocie podľa chuti (banán, mandarinky, čučoriedky, jahody), POLEVA: 1 červené tortové želé (Dr. Oetker), 250 ml vody, 2-3 lyžice cukru POSTUP PRÍPRAVY Sušienky rozdrvíme a zmiešame s mäkkým maslom a vlažným mliečkom.Tortovú formu namažeme maslom a vysypeme práš.cukrom.Sušienkovú hmotu natlačíme do formy a dáme na 30min.stuhnúť. Plnka:Do smotany na šľahanie vmiešame stužovač a spolu to vyšľaháme. Potom do šľahačky vmiešame dve pochúťkové smotany, cukor a vanilkový kaviár (semienka z rozrezanej vanilkovej tobolky). Všetko spolu dobre premiešame.Na stuhnutý korpus naukladáme kúsky ovocia - podľa vlastnej chuti a fantázie a dáme vanilkovo-smotanovú plnku. Tortu vložíme do chladničky. Pripravíme si polevu - tortové želé podľa návodu: Obsah sáčku zmiešame s 2-3 lyžicami cukru, pridáme 250 ml vody a dôkladne premiešame. Za stáleho miešanie privedieme k varu a varíme ešte asi 1 minútu. Odstavíme a za občasného miešania necháme vychladnúť. Keď je želé vlažné, zalejeme ním plnku na torte. Tortu zase vložíme na minimálne 2-3 hodiny do chladničky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 4.5.2011, 23:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
ZUCCOTTOPOTREBNÉ PRÍSADY KORPUS: 6 vajec, 6 PL hl.múky, 6 PL pr.cukru PLNKA:1L šľahač.smotany,100g dobrej čokolády,Vaječný likér,vanilkový cukor,1 malé maslo POSTUP PRÍPRAVY pozrite ďalej... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 73 návštěvníkov) KOMENTÁRE (73) posledné: 15.3.2015, 17:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
❤ Čokoládová torta s jahodami ❤ (výborná)POTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 200 g čokolády na varenie,4vajcia,40 g masla,150 g ml.lieskových orieškov,150 g polohr.múky,150 g krupic.cukru PLNKA: 5dcl mlieka,2vanil.pudingy,150 g masla,100 g práš.cukru,150 g rozpust.bielej čokolády,150 g jahod.lekváru,3-4 čl citrón.šťavy,450 g jahôd POSTUP PRÍPRAVY Čokoládu s maslo rozpustíme nad parou a necháme vychladnúť.Vajíčka s cukrom vyšľaháme,vmiešame oriešky,múku a vychl.čokoládu.Dobre premiešame a dáme do menšej,múkou vysypanej formy.(180°-40min) Po vychladnutí potrieme džemom,natrieme plnkou a ozdobíme jahodami.Ak sa Vám torta zdá vysoká,tak ju kľudne prekrojte,plnky je dosť.Tr.džemu zmiešame s citrón.šťavou,prehrejeme a polejeme jahody. PLNKA:Uvaríme puding.Maslo vyšľaháme s cukrom a vmiešame vychlad.puding,bielu polevu a vyšľaháme.Dobrú chuť,) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (10) posledné: 13.2.2012, 23:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Tiramisu (rýchla imitácia:)POTREBNÉ PRÍSADY šľahačka,2x nátierkové maslo(bez príchute),6-7pl pr.cukor,piškóty,3-4dcl kávy,1pl rumu,dlhé piškóty POSTUP PRÍPRAVY Vyšľahať šľ.smotanu s cukrom,postupne pridať nát.maslo.Stačí jedna šľahačka na 2maslá.Tá postačí na tri vrstvy.ak chcete mať tortu vyššiu,kľudne môžete dať šľahačky dve.Piškóty jemne namáčajte do vychl.kávy s rumom.(stačí ich len pokvapkať-ja som použila rozprašovač,piškóty neboli rozmočené)Na vrstvu piškót natrite plnku a zopakujte....Povrch posypte kakaom a dajte na 2-3hodinky vychladiť.Dobrú chuť ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 30.11.2010, 16:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6) |