. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > DOMÁCE PEKÁRNE

Martina S. (tamyra) ID 93057
.
Oblasť: Košice
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 22.4.2009
Naposledy: 27.1.2017 8:18
Aktualizácia: 31.3.2015 12:24
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 33
RODINNÉ FOTOGRAFIE 189
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 12
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2)

DOMÁCE PEKÁRNE

Jednoduchý chlebík z domácej pekárne



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g hladkej múky, 300 ml vlažnej vody, 2 PL olivového oleja, 1 KL sušeného droždia , 2 KL cukru, 1,5 KL soli

POSTUP PRÍPRAVY

Do nádoby dáme najprv tekuté prísady a potom sypké.
Zapneme pekárničku na klasický program. Mám pekáreň Tesco, takže pećiem na program č.1 - klasický chlieb.
Po prvom pípnutí zvyknem pridať trochu drvenej rasce, alebo slnečnicové semienka, tekvicové, ľanové atď. Podľa toho čo mám doma a na čo mám chuť. Niekedy dávam miesto soli vegetu a ak nemám olivový olej tak obyčajný. Takisto zvyknem miešať rôzne múky.
Pekáreň mám už veľmi dlho, vyskúšala som kadejaké chlebíky ,ale najčastejšie pečiem tento obyčajný.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (8) posledné: 7.6.2013, 13:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Kysnuté knedle varené vo vode



POTREBNÉ PRÍSADY

120 ml vody, 180 ml mlieka,1 vajce, 520 g hrubej múky, pol kocky droždia,1 kopcovitá kávová lyžička soli ,1 kávová lyžička cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Vodu s mliekom a cukrom si mierne zohrejem, len tak aby to bolo mierne vlažné. Nalejem do nádoby pekárničky, rozdrobím do toho droždie, pridám rozšľahané vajce, nasypem múku a soľ.
Pekárničku mám úplne obyčajnú najlacnejšiu z Tesca. Takže program číslo 8 - kysnuté cesto.
Ak pekárničku nemáme tak klasicky vypracujeme a necháme vykysnúť.
Po 1,5 hodine pekárnička pípne, cesto je hotové, krásne vykysnuté, doslova ako pena. Odkedy mám pekáreň tak kysnuté cesto robím iba v nej. Ručne sa mi nikdy také perfektné nepodarilo. A knedle som mala ako "zakaľce".
Vyklopím na múkou podsypanú dosku, vytvarujem dve knedle. Chvíľu ešte nechám podkysnúť, ale len kým mi nezovrie osolená voda v hrnci. Potom tam dám obidve knedle. Varím z každej strany 10 minút. Opatrne vyberiem na mriežku, popichám s vidličkou a nechám vychladnúť.

Niekedy zvyknem pridať aj 2-3 na kocky nakrájané rožky, ale vtedy dávam o 30 - 40 g menej múky, alebo keď sa pozabudnem tak pridám o 20 ml viacej vody. A máme zasa žemľovú knedľu.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (8) posledné: 22.9.2013, 11:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu