končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Celozrnné rožkyPOTREBNÉ PRÍSADY 1 balíček sušeného droždia 1 lyžička cukru 250g pšeničnej celozrnnej múky 100g hladkej pšeničnej múky 50g ražnej múky 2 lyžičky soli 1 lyžica octu (pužila som biely vínny) 80ml oleja 250ml vody 1 lyžička rasce 1 lyžička majoránky POSTUP PRÍPRAVY Cesto sa dá vymiesiť aj ručne, ja používam DP. Do nej najprv nelejeme tekuté prísady, teda vodu, olej a ocot, pridáme soľ (aby neprišla do styku s droždím), na to vysypeme múky, pridáme lyžičku cukru a droždie, rascu a majoránku. Zapneme program cesto. Po vykysnutí cesto vyvaľkáme a rozrežeme na trojuholníky (počet podľa veľkosti). Každý trojuholník zrolujeme smerom od jeho najkratšej strany k špici, aby vznikol rožok. Rožky poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a necháme ešte 30 min nakysnúť. Pečieme pri 200 °C cca 20 minút. (Ja som cesto najprv rozdelila na 2 polovice, každú potom po vyvaľkaní na 8 trojuholníkov, takže máme 16 malých rožtekov. Klasických by malo vyjsť 8) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (4) posledné: 8.11.2015, 22:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Cmarový chlieb s rascouPOTREBNÉ PRÍSADY 30g čerstvého droždia (alebo 1 sáčok sušeného) 1 lyžička cukru 200g hladkej múky (najlepšie chlebovej) 150g pšeničnej celozrnnej múky 150g ražnej múky 2 lyžičky soli 2 lyžičky rasce (dávam mletú, celá mi v chlebe vadí) 100 ml vlažného mlieka 275 ml cmaru (alebo acidka, už som dávala aj zriedený jogurt) osolená voda na potierania POSTUP PRÍPRAVY Tento recept bol pôvodne určený na ručné miesenie, ja som upravila množstvá surovín pre DP a časť múky nahradila celozrnnou. DP používam len na miesenie, viac nám chutí upečený klasicky v rúre. Ale môžete skúsiť nechať všetko na DP. Je to náš najobľúbenejší chlieb, a ostáva veľmi chutný a nedrobivý aj na druhý deň. Do DP nalejeme mlieko a cmar, na to múky, droždie, cukor na droždie, soľ mimo, rascu, zapneme program cesto. Po ukončení programu cesto premiesime a sformujeme do okrúhleho bochníka, kt. položíme na plech vysypaný hladkou múkou (ja ho zvyknem zvrchu narezať do kríža). Necháme asi pol hodiny nakysnúť. Medzitým vyhrejeme rúru na 250°C. Vykysnutý bochník potrieme osolenou vodou a vložíme do vyhriatej rúry. Chlieb pečieme pri 250°C cca 10 min., potom teplotu znížime na 190°C a pečieme ešte cca 40 min Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |