. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > KURACIE MÄSO A HYDINA

Janik G. (janicekBJ) ID 61360
.
Oblasť: Bardejov
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 1.10.2008
Naposledy: 2.10.2019 22:49
Aktualizácia: 21.2.2011 22:08
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 12
RODINNÉ FOTOGRAFIE 67
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 141
NÁVODY 6
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5)

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie curry (neoriginál recept z indickej kuchyne)



POTREBNÉ PRÍSADY

kuracie maso (vykostene stehna alebo prsia, cca 4ks) & cibula & 1 balenie pasirovanych paradajok (500ml) & slepaci bujon (cca 2 salky) & 1 smotana na varenie & 1 PL struhaneho cerstveho zazvoru alebo 0,5-1 CL suseneho & 2 PL korenia Garam masala (nizsie napisem recept,ked nekupite original zmes) & maslo & olej & sol & cierne korenie & citronova stava a cerstva koriandrova vnat (nemusia byt)

POSTUP PRÍPRAVY

...nebudem frajerovat ziadnym original-super-frajerskym indickym nazvom,lebo toto je taka hatlanina (kazdopadne jej zaklad sa vola murgh makhani ,o),ale aj tak je to vyborne,takze kto ma rad korenistu indicku kuchynu, nech sa paci, skuste

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (13) posledné: 6.3.2010, 17:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kurací páj podľa JoAnn (z mäsa z polievky)



POTREBNÉ PRÍSADY

Kuracie maso z polievky, mrkva, besamel: 2PL hladkej muky, asi 30g masla, asi 1,5 dl kuracieho vyvaru, smotana na varenie, sol, muskatovy oriesok, cierne korenie, par kvapiek citron.stavy. Cesto: na ovalnu formu 30x20cm - 4dl hladkej muky, 130-140g palmarinu, 2-3PL studenej vody.

POSTUP PRÍPRAVY

Aj ked anglicka kuchyna nie je povazovana za ziadny skvost, najdu sa aj tam jedla,ktore stoja za vyskusanie. Konkretne tento paj patril medzi moje najoblubenejsie jedla v UK, nasa domaca - Jo - ho vedela urobit naozaj vyborne. Asi to nebude jedlo,ktore by ocenili nase slovenske deturence,ale tak my dospelaci sme (vacsinou) otvorenejsi (pre nas) netypickym chutiam a kombinaciam.

A poznamka pre tych,ktorym sa tato kombinacia nijako nepozdava, toto iste cesto sa da pouzit aj na sladko, na jablkovy alebo jablkovo-hocijaky paj, je univerzalne :-p

Na zaciatok si do muky nakrajame studeny palmarin. najlepsie zvladne vymiesanie cesta robot,ale aj holymi rukami sa da. Palmarin a muku spolu "mrvime", kym nam nevznikne taka akoby drobenka. vtedy pridame studenu vodu. Miesime,miesime, ono sa to spoji, ale keby bolo aj po dlhsom mieseni velmi suche,pridajte este trosku palmarinu alebo lyzicu vody, vela zavisi od muky. Vypracujeme cesto, nehrame sa s nim dlho,len kym nie su vsetky suroviny spracovane. zabalime do folie a odlozime do chladu na asi pol hodiny. Komu sa nechce babrat s cestom,da sa pouzit aj listkove. mne osobne to viac chuti s tym klasickym,ktore som robila aj dnes.
a dalej uz v obrazkoch...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (20) posledné: 19.5.2010, 19:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie prsia na vine so zeleninou



POTREBNÉ PRÍSADY

kuracie prsia * mrazena zelenina (napr. kukurica+mrkva+hrasok) * cibula * cesnak * biele vino * bujon * sojova omacka * solamyl * sol * mleta cervena paprika * mlete cier.korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Dobra zmes na rizoto alebo na Cina styl :o)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Vonave provensalske kura (bez Tofu :o)



POTREBNÉ PRÍSADY

Kurca - naporcovane a zbavene koze * 4 mrkvy * 1/2 zeleru * 1 petrzlen * 2 cibule * cesnak * bujon * kecup (2 flase) * 2 parad.pretlaky * provensalske korenie * sol * cierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Vynikajuce kurca peceno-dusene, normalne je ta omacka cervensia a hustejsia, mne sa dnes trosku urvala ruka s tym bujonom. Bol to prvy pokus, teraz som uz mudrejsia ,o) Kazdopadne, na chuti neubralo :-) a pre zmenu sa tu nevyskytuje ani Tofu, verte-neverte ,o)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (27) posledné: 14.6.2010, 23:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Rychle kuracie prsia inspirovane Evickou T. (Evulqa)



POTREBNÉ PRÍSADY

Kuracie prsia Sampinony (cerstve alebo konzerva) Cibula Bujon na podliatie (alebo voda) Sol, MCK, sladka paprika, granulovany cesnak, muka alebo solamyl na zahustenie, maslo

POSTUP PRÍPRAVY

Kuracie prsia si nakrajame na rezance alebo na rezne. Opecieme ich na masle, ked sa maso zatiahne, vyberieme ho. Na tom istom masle opecieme na male kocky nakrajanu cibulu a sampinony. Okorenime paprikou, MCK a vratime naspat maso. Podlejeme bujonom (alebo vodou), osolime a prikryte dusime do makka (cca 15-20 min. podla toho, na ake velke kusky sme si nakrajali maso). Nakoniec zahustime mukou alebo solamylom.
Ja som mala ako prilohu tarhonu a manzel hranolky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (9) posledné: 20.1.2009, 21:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu