Janik G. (janicekBJ) ID 61360 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)
Vonave provensalske kura (bez Tofu :o)
[ recept č. 14254 zo dňa 17.5.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Kurca - naporcovane a zbavene koze * 4 mrkvy * 1/2 zeleru * 1 petrzlen * 2 cibule * cesnak * bujon * kecup (2 flase) * 2 parad.pretlaky * provensalske korenie * sol * cierne korenie
POSTUP PRÍPRAVY
Vynikajuce kurca peceno-dusene, normalne je ta omacka cervensia a hustejsia, mne sa dnes trosku urvala ruka s tym bujonom. Bol to prvy pokus, teraz som uz mudrejsia ,o) Kazdopadne, na chuti neubralo :-) a pre zmenu sa tu nevyskytuje ani Tofu, verte-neverte ,o)
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
1 mrkvu, 1 petrzlen a priblizne rovnake mnozstvo zeleru si nakrajame na cca 1 cm kusky hrube asi 1-2 mm. Do vymastenej (mozno ani netreba vymastovat, kto vie) jenskej misy (alebo inej zatvaracej zapekacej nadoby) si dame nadrobno nakrajanu cibulu a pripravenu zeleninu. |
![]() |
Uvarime si bujon, stacit bude aj pol litra . |
![]() |
Na zeleninu poukladame osolene a ociernokorenene kusky kurcata bez koze. |
![]() |
Zalejeme kecupom (tu bol moj problem,dala som asi len 2dcl, kludne dajte cele 2 flase), pretlaky, pretlacime strucik-dva cesnaku |
![]() |
Dolejeme bujon,aby bolo vsetko zaliate a posypeme provensalskymi bylinkami (1-2 CL) |
![]() |
V rure vyhriatej na 200 stupnov pecieme prikryte asi hodinku a pol. (Na poslednych asi 40 min. som do rury supla aj plech s predvarenymi zemiakmi). U nas doma sa to je so zemiakovou kasou, ale da sa aj s ryzou a viem si predstavit aj s tarhonou :-) |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Zuzana C. (zch) ID 21747, mimibazar.sk/zch (14.6.2010, 22:55) |
dlho som nerobila nic kuracie, takze toto je dobra inspiracia  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (14.6.2010, 23:06) |
Zuzka,tak ked vyskusas, verim,ze bude chutit. len treba dat dost toho kecupu,aby bola omacka husta. ja som to na prvy pokus celkom neodhadla  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Ivana J. (Ambra) ID 12842 (5.10.2009, 13:20) |
tie zemiačky mňam mňam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (14.6.2010, 23:06) |
moj muz je zatazeny na dobre upecene zemiaky |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Eva K. (evekei) ID 31604 (18.5.2009, 20:17) |
aaale a prečo bez Tofu ??? mňam, velice dobre vyzerajúce kuriatko  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (18.5.2009, 20:21) |
no pre zmenu,aby podla nas mohli varit aj ludia,co nie su na tofu zavisli treba mat fandov vo vsetkych kruhoch ale kuriatko je vynikajuce,fakt. u nas doma sa robilo od kedy si pamatam - to som vtedy ani netusila ze nejake tofu existuje tak mozno aj preto |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Eva K. (evekei) ID 31604 (18.5.2009, 20:26) |
no veru, zmena nezaškodí, ale ja som viac ako na tofu závislá na tej francúzskej sójovej nátierke vozím si ju aj do nemecka Drahému už tak lezie na nervy, lebo on ju neje, ale vždy je plná prenosná chladnička nátierok Ale kuriatko vyzerá veru fajne, dobrý nápadík  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (18.5.2009, 20:30) |
chudak chlap,nema potom v chladnicke dost miesta na ale ved v nemecku maju dobre,netreba nosit zo slovenska. to radsej bryndzu.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | |  | Eva K. (evekei) ID 31604 (18.5.2009, 20:34) |
no to si trafila klinec po hlave s tou bryndzou on je zase úplne syrový, takže oštiepky, korbáčiky a bryndza - to zaberá druhú polku chladničky no čo sa týka piva - jasné, že nenosíme zo slovenska - veď načo nosiť drevo do lesa a nemecké nám aj tak viac chutí - sme to ale národovci, čo?? ale nemcom naše oštiepky a korbáčiky vôbec nechutia - že moc slané darmo im budeš vysvetľovať, že veď to je ono!!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | |  |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (18.5.2009, 20:37) |
to hej, cudzaci nevedia ocenit. nepochopia,ze to ma byt take slane,tak jak olomoucke musia smrdiet, ze? anglicanom ani parenica moc nechutila. zase bryndzove halusky velmi.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | | |  | Eva K. (evekei) ID 31604 (18.5.2009, 20:40) |
presne tak a tie olomoucké majú aj nemci - volajú ich ručnerobený syr - v preklade, no ale na olomoucké sa nechytajú, tie sú naj a angličania majú radi bryndzové haluše zaujímavé... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | | | |  |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (18.5.2009, 20:42) |
zaujimave,vsak? a najviac ma prekvapilo,ked ich jedla 8-rocna dievcinka. jej chutili asi najviac akurat bola sranda,ze kym som sa dostala k tomu,ze som im tie halusky varila (doma ich bolo 6,tak zastihnut pri veceri aspon 4 bol uspech) bryndza bola po zaruke. ale len tyzden asi, aspon bola "mocnejsia"  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | | | | |  | Eva K. (evekei) ID 31604 (18.5.2009, 20:50) |
no čo, ak nikto nemal z toho záchodové zážitky, tak je dobre aspoň zažili pravú echt bryndzu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | | | | | |  |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (19.5.2009, 9:05) |
asi tak. a tie zazitky nikto nehlasil,vsak kto by sa aj chvalil,ze? ale varovala som ich,ze to moze prist, predsalen prvy pokus s bryndzou  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Klaudia R. (kladika) ID 65067 (18.5.2009, 19:55) |
nadherne nafotene!!! skoda ze bez tofu, ja hladam nieco s tofu!!!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (18.5.2009, 20:07) |
tak to si na spravnej adrese,len nespravny link obcas treba aj bez tofu,vraj soja znizuje u muzov potenciu,tak len aby si vedela,ked sa chcete toho bociana dockat a tu je zeler,co prave vhodne pre muzov. hhm. mm.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Klaudia R. (kladika) ID 65067 (18.5.2009, 20:28) |
pre boha tak to nevarim-Ivovi uz zeler netreba...ten je potentny az moc -a uz viem preco-nelubi soju a u zien neznizuje soja plodnost???  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (18.5.2009, 20:33) |
len mu daj zeleriku aj spargle ci u zien,to neviem,pisali len o muzoch. ja zatial svoju plodnost netestujem,tak ti neviem povedat. a chlapom treba obmedzit aj  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | |  |  | Klaudia R. (kladika) ID 65067 (18.5.2009, 20:37) |
ivo je v poriadku, problem je vo mne, mam tetaniu- to je taka choroba zo stresov a dnesnej doby... a je to vlastne zly prechod nervovych vzruchov na nervove vlakna-prilisna predrazdenost. Uz beriem na to lieky a malo by mi to pomoct aj k tak....a ja, co zijem podla zdravej vyzivy, skoro nepijem....ale prezivam vsetko prilis vazne.... a ja fakt skoro nepijem- aj ked sa to mozno podla nasich debat zda...ja si dam male pivo a uz mi je zle. ja tak maximalne lyzicu likeru dorumu do koktailu kavy alebo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | |  |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (18.5.2009, 20:41) |
hm,o takej chorobe som nikdy nepocula. neboj nic, urcite to bude dobre a bude aj a mozno aj  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | | |  |  | Klaudia R. (kladika) ID 65067 (18.5.2009, 20:44) |
nepocula? vraj to ma kazdy 3.clovek a ked sa to nelieci, su z toho vredy na zaludku, zlcnikove kamene mne uz to zistili pred 4 rokmi, ale som nechcela brat lieky-ja zdrava som si to tak nepripustala..ale ked som bola parkrat preto v nemocnici, a teraz je problem s , tak uz som to radsej zacala brat a uz len cakame na bociana  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | | | |  |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (18.5.2009, 20:47) |
ou. tak to sa musim skludnit potom, ziadne skolske stresy. drzim palce,klaudi,nech doleti cim skor  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | | | | |  |  | Klaudia R. (kladika) ID 65067 (18.5.2009, 20:49) |
Veru tak, ziadne stresy .....dakujeme!! a verime ze doleti v pravy cas! a vy uz po skonceni skoly planujete? ci este chcete uzivat nezavislosti?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | | | | | |  |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (19.5.2009, 9:06) |
doleti v ten najspravnejsi cas, uvidis. my toho vela neplanujeme nikdy, jediny plan je,ze do mojej tridsiatky musi byt aspon prve. ked boh da. a inak je vsetko vo hviezdach. no,teda,pocas skoly to je este inde,ale potom vo hviezdach  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (17.5.2009, 20:00) |
no nedalo mi a na veceru som do stavy pridala viac kecupu, uz sa to viac podoba na to, ako to ma vyzerat  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lucia V. (Lucia.V.) ID 33342 (17.5.2009, 15:01) |
vyzera to byt mnamka najblizsie viem co budem varit  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (17.5.2009, 15:03) |
Lucka,je to fakt super,ale s tym kecupom naozaj netreba setrit daj vediet,ked vyskusas,ci sa zadarilo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |