. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > KURACIE MÄSO A HYDINA

Paťa C. (Pata333) ID 278922
Oblasť: Zvolen
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 11.6.2013
Naposledy: 23.1.2021 21:31
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 32
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 7 (zobrazuje sa 1-7)

KURACIE MÄSO A HYDINA

Zapečené údené kuracie stehná so zemiakmi



POTREBNÉ PRÍSADY

kuracie stehná, 8 stredne veľkých zemiakov, soľ, m.č. korenie, olej, 3 strúčiky cesnaku, trochu horúcej vody, vegeta

POSTUP PRÍPRAVY

Zemiaky ošúpeme a nakrájame na plátky široké asi 0,5 cm. V pekáči rozpustíme tuk, pridáme plátky zemiakov, posypeme ich rozdrveným cesnakom, korením, soľou a opatrne premiešame. Na zmes položíme kuracie stehná, trochu podlejeme vodou, dochutíme vegetou, prikryjeme alobalom, vložíme do vopred vyhriatej rúry a na miernom ohni opečieme do zmaknutia zemiakov.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Labužnícke kuracie stehná zo zemiakmi v červenej paprike



POTREBNÉ PRÍSADY

4 kuracie stehná, 3 strúčiky cesnaku, bazalka, drvená rasca, soľ, č.m. paprika, strúhanka, olej...ZEMIAKY V ČERVENEJ PAPRIKE-olej, 1 cibuľa, č.m. paprika, zemiaky

POSTUP PRÍPRAVY

Kuracie stehná si osolíme, potrieme celé pretlačením cesnakom, posypeme bazalkou, drvenou rascou a č.m. paprikou, pokvapkáme olejom. V takomto stave ich necháme asi 1 1/2 hodinu odpočívať v chladničke. Potom posypeme po vrchu letmo strúhankou. Podlejeme asi 3/4 pohárom vody, zakryjeme alobalom a dáme piecť do rúry na 180°C. Keď sú už na kus makké, alobal odkryjeme, teplotu zvýšime na 200°C a za občasného polievania upečieme do chrumkava. Krásne upečené do chrumkava, voňavé...podávame s ryžou opekanými zemiakmi a samozrejme i šalátom alebo zo zemiakmi v červenej paprike ktoré si spravíme takto:Na panvici rozohrejeme olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, usmažíme, nakoniec pridáme č.m. papriku. Premiešame kým všetko nedostane červenú farbu. Po dokončení nalejeme na varené zemiaky a dobre premiešame.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (1) posledné: 12.6.2013, 21:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie prsia alebo noha v jogurte



POTREBNÉ PRÍSADY

-príprava 15 minút, 4 porcie, čas pečenia 10-15 minút, elektrická rúra 200°C.......POTREBUJEME- 500 g kuracích pŕs, 2 tégliky bieleho jogurtu, 100 g strúhaného syra, 150 g strúhanky, 2 lyžice vňate, č.m. korenie, olej na vymastenie pekáča, soľ, olej na pokvapkanie masa

POSTUP PRÍPRAVY

V 1 miske zmiešame postrúhaný syr, posekanú petržlenovú vňať, strúhanku. Do 2 misky nalejeme jogurty. Kuracie prsia opláchneme, osušíme a nakrájame na podlhovasté kúsky. Kúsky masa osolíme, okoreníme. Najprv namočíme do jogurtu, potom do syrovo- strúhankovej zmesi a poukladáme na vymastený pekáč. Takto pripravené maso pokropíme olejom a upečieme vo vyhriatej rúre dozlatista. Podávame zo zemiakovou kašou a zelenínovým šalátom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kurča pečené na zemiakoch



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kurča, soľ, 130 g masla, 500 g zemiakov

POSTUP PRÍPRAVY

Do maslom vymastenej misky na pečenie poukladáme asi pol centimetra silné plátky surových zemiakov. Každú vrstvu primerane osolíme. Umyté kurča na hrudi rozrežeme, z oboch strán posolíme a roztvorené položíme na zemiaky chrbtom hore. Okolo kurčaťa na okrajoch ešte poukladáme tenké plátky masla. Prikryjeme pokrievkou a v rúre pečieme na 200°C, dokiaľ nie je maso makké. Pred dopečením necháme kurča chvíľu bez pokrievky zlatnúť. Podávame so zeleninovým šalátom. Ak chceme kurča na grécky sposob pri príprave posypeme zemiaky i kurča mletou škoricou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (2) posledné: 20.6.2013, 15:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie prsia v panáde zo zemiakovým šalátom a olivami



POTREBNÉ PRÍSADY

2 kuracie prsia, 200 g strúhanky, 300 ml mlieka, 200 ml mlieka ( na namáčanie), 200 g hladkej múky, 3 cesnaky- strúčiky, 1 kypriaci prášok do pečiva, lyžica bazalky, lyžica sladkej papriky, lyžica pálivej papriky, 1/2 lyžičky č. m. korenia, lyžičku soli, olej, petržlenová vňať....NA ZEMIAKOVÝ ŠALÁT S OLIVAMI POTREBUJEME-500 g zemiakov, 150 g olív, 4 cibule, 4 lyžice balzamikového octu, 1 lyžica cukru, 2 lyžice kapary s nálevom, 100 ml oleja, 1 strúčik cesnaku, 100 ml vody, petrželová vňať, soľ, č.m. korenie

POSTUP PRÍPRAVY

SUCHÁ PANÁDA- Do jednej misy nasypeme múku, strúhanku, kypriaci prášok, soľ, č. korenie, sladkú a štipľavú papriku, lisovaný cesnak a všetko zamiešame....MOKRÁ PANÁDA-Do druhej misy dáme mlieko, bazalku, vňať petržlenovú, pridáme 5 lyžíc panády suchej z prvej misy a premiešame....Kuracie prsia nakrájame na kúsky, najskor namočíme do mlieka a potom obalíme v panáde. Čiže najprv do mokrej a potom do suchej panády obalíme. Smažíme na oleji do chrumkava. Odporúčam k tomuto masku si spraviť zemiakový šalát s olivami ktorý
ZNIE- Zemiaky uvaríme, olúpeme, necháme vychladnúť a nakrájame na plátky. Do 100 ml vriacej vody s octom a cukrom dáme na plátky nakrájanú cibuľu a varíme asi 5 minút do zmaknutia. Pridáme nakrájané kapary s nálevom, olivy, roztlačený cesnak a chvíľu povaríme. Nasypeme do misy na nakrájané zemiaky, pridáme petržlenovú vňať, osolíme a zľahka premiešame. Hotovo :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 11.6.2013, 23:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie prsia alebo noha v cestíčku



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTÍČKO- 1 žĺtok, 80 g hladkej múky, štipka prášku do pečiva, 2 lyžice bieleho vína alebo vody, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

3 porcie kuracích pŕs mierne naklepeme, osolíme, obalíme v hladkej múke potom v cestíčku a vyprážame vo vriacom oleji z oboch strán.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Zapečené kuracie stehná



POTREBNÉ PRÍSADY

5 horných kuracích stehien, 300 g šampiónov, polohrubá múka, maslo, č. m. paprika, č. m. korenie, drvená rasca, soľ, 600 g zemiakov

POSTUP PRÍPRAVY

Do misy dajte trochu soli, papriky, korenia, polohrubej múky. V tejto zmesi obaľte horné kuracie stehná. Misu z jenského skla vyložte maslom, uložte kuracie stehná, pridajte šampióny pokrájané na plátky, zemiaky pokrájané na plátky, obložte nimi dookola stehná. Dochuťte drvenou rascou, zakryte a pečte v rúre na 200°C asi 50 minút.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 11.6.2013, 23:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 7 (zobrazuje sa 1-7)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu