končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
zamilované kuracie prsia ( môže byť aj karé alebo roštenka )POTREBNÉ PRÍSADY Kuracie prsia, horčica, majoránka, olej, cibuľa, jablko, cesnak, šľahačková smotana, vegeta, soľ, korenie Robila som toto jedlo zo 4 veľkých kuracích pŕs POSTUP PRÍPRAVY Takže kuracie, alebo iné mäsko si očistíme, narežeme na rezne, môžeme zľahka naklepať, posolíme a okoreníme čiernym korením. Potom vrchnú stranu natrieme plnot. horčicou a posypeme majoránkou. Zohrejeme si olej a rezne osmažíme najprv z čistej strany, potom z horčicovej. Smažíme ho tak dlho, aby bolo hotové. Odložíme ich vedľa a vo výpeku si opražíme cibuľu ( ja som dala dve veľké a mohla som dať radšej menej, takže stačí jedna). Keď je cibuľka osmažená, pridáme ošúpané a na malé kúsky nakrájané jablko, chvílku podusíme kým jabĺčko nezmäkne a potom zalejeme šľahačkou, necháme prevrieť. Tu sa v pôvodnom recepte uvádza, že tam šupneme naspäť mäsko, ale mne sa konzistencia omáčky nepáčila a tak som ju rozmixovala a až potom som ňou zaliala mäsko. Potom som to ešte prehriala, dala polku zeleninového bujónu a dva roztlačené strúčky cesnaku, priliala asi 1dcl mlieka a deci vody, lebo omáčka bola dosť hustá. Keby som mala doma biele vínko, asi by som namiesto vody a mlieka pridala vínko, nejak sa mi to tam hodilo :o) Ako prílohu som robila zemiaky, ktorých recept pridám. veľkáá dobrotka :o) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 21.2.2012, 9:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
zapečené kuracie prsia so šľahačkou a syromPOTREBNÉ PRÍSADY Kuracie prsia ( podľa množstva hladných krkov ) , 25 dkg tvrdého syra, 2 vajíčka, hladká múka, soľ a čierne korenie (alebo iné podľa chuti), 300-400 ml smotany na šľahanie (podľa množstva mäsa) . Ja som robila zo 6 pŕs a potrebovala som asi 350ml šľahačky POSTUP PRÍPRAVY Kuracie prsia si očistíme, umyjeme a podľa hrúbky pozdĺžne prekrojíme. Potom ich posolíme a okoreníme a obalíme v múke a vo vajíčku (ja som do vajíčka pridala červenú papriku) a potom obalíme v nastrúhanom syre a poukladáme do jénskej misy alebo na plech, zalejeme šľahačkou a zakryté pečieme 45 minút na 180-200 stupňoch, na posledných 5 minút odokryjeme. Ja som k tomu robila zemiakové pyré, ale hodili by sa aj pečené zemiačky, hranolky alebo kľudne aj ryža Je to výýýýýbornááá pochúúúťka :o) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 28 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 11.3.2010, 12:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |