. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > KURACIE MÄSO A HYDINA

Zuzana M. (zumma) ID 214481
.
Oblasť: Piešťany
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 17.9.2011
Naposledy: 23.9.2023 11:55
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 12
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 209
NÁVODY 0
BLOGY 47
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 26 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3 ďalšie >>

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie prsia s banánom - výbornéééé



POTREBNÉ PRÍSADY

Na 4 porcie potrebujeme : 600g kuracích pŕs pokrájaných na pásiky 2-3 PL rastlinného oleja 1 menšiu cibuľu 1 - 2 strúčiky cesnaku 300 g šampiňónov 1 chilli papričku 1 PL arašidového masla 2 banány 1 PL kokosového mlieka (z plechovky - hustá časť) 1 dl vody

POSTUP PRÍPRAVY

Na rozpálenej panvici na oleji opečieme z oboch strán banány pokrájané na hrubšie kolieska (cca 1 cm), vyberieme a uložíme do tepla. Vo výpeku opečieme cibuľu a cesnak pokrájané na drobno a šampiňóny pokrájané na plátky - vyberieme von. Vo výpeku sprudka opečieme kuracie mäso, chilli papričku pokrájanú na jemné prúžky, arašidové maslo a kokosové mlieko (moja invencia - v pôvodnom recepte nebolo, ale krásne zjemní chuť). Podlejeme trochou vody a udusíme do mäkka .. nakoniec pridáme šampiňóny a banány, dochutíme soľou a korením, zľahka premiešame a podávame.

Banány tepelnou úpravou chytia inú chuť a spolu s arašidovým maslom a kokosovým mliekom vytvoria dokonalú harmóniu.

Kopec ďalších zaujímavých receptov nájdete na mojom blogu : www.svetnatanieri.blogspot.sk

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Chrumkavé kačacie prsia s batátovo-parmezánovou kašou a jablkovým chutney (čatní)



POTREBNÉ PRÍSADY

kačacie prsia (1 kus na osobu), soľ, čerstvo mleté čierne korenie, čerstvý rozmarín, batáty (sladké zemiaky) cca 1/2 až 1 kus na osobu (podľa veľkosti), 1 dl plnotučného mlieka, 40g na jemno strúhaného parmezánu (alebo syra Grana Padano), štipka muškátového orieška (strúhaného alebo celý oriešok), kúsok masla, menšia cibuľa (ideálne šalotka alebo červená cibuľa), jablká, balzamiková redukcia, 0,5 dl bieleho vína, štipka hnedého alebo kryštálového cukru, štipka chilli korenia, 1 ČL jablkový ocot alebo citrónová šťava

POSTUP PRÍPRAVY

Už dlho som sa chystala vyskúšať sladké zemiaky, ktoré patria medzi najzdravšiu zeleninu vôbec a obsahujú látky veľmi prospešné pre náš organizmus, ale obávala som sa sladkej chuti - keďže sa u nás označujú ako "sladké" zemiaky .... zistila som však, že obavy boli zbytočné - sú veľmi chutné, rýchlo hotové a dajú sa použiť na mnoho spôsobov ... zvolila som kombináciu s kačacími prsíčkami a jablkovým chutney, ktorý bol veľmi chutný, preto ho posúvam ďalej, možno niekoho osloví ... taaakže ideme na to : prsíčka umyjeme, osušíme, kožu narežeme, aby sa vypiekol tuk, osolíme, okoreníme, do zárezov pod kožu vtlačíme rozmarínové lístky a dáme kožou nadol piecť na suchú rozpálenú panvicu - pečieme až pokiaľ nie je tuk vypečený a koža chrumkavá (cca 4 minúty), otočíme a cca 3 minúty pečieme z druhej strany ... preložíme do pekáčika a vložíme do rúry vyhriatej na 190°C cca na 4-5 minút (prsíčka majú byť vo vnútri ružové a šťavnaté) ... batátové pyré pripravíme obdobne ako z klasických zemiakov, teda bataty očistíme, umyjeme a pokrájame na kusy, varíme v osolenej vode - pozor varia sa o dosť kratšie ako naše zemiaky - cca za 5-6 minút sú hotové ... roztlačíme s kúskom masla, pridáme horúce mlieko, vymiešame, pridáme strúhaný parmezán alebo Granu, premiešame, dochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom .... čatní pripravíme tak, že nadrobno pokrájanú cibuľu orestujeme na kúsku masla, pridáme očistené a na menšie kúsky nakrájané jablká a restujeme do polomäkka, pridáme vínko, chvíľku podusíme aby sa vyparil alkohol z vína, jemne roztlačíme tak, aby zostali aj kúsky, dochutíme, korením, štipkou soli, chilli, cukrom, octom a balzamikom podľa chuti a podávame a vychutnávame túto skvelú kombináciu chutí ... napriek tomu, že postup sa zdá zložitý, do pol hodinky je všetko hotové ... je to výborné jedlo, ktoré vrelo odporúčam

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Stará dobrá klasika - Pečené plnené kuriatko podľa mňa



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kuriatko (cca 1,5 kg), 3 rožky z minulého dňa, 3 vajíčka, soľ, korenie, štipka vegety, cca 3/4 dl mlieka, 80-100g sušenej šunky (môžeme nahradiť pražskou dusenou šunkou, ale nie je to úplne ono), cca 30g kvalitného voňavého syra (parmezán, ementál, ...), 50g masla, petržlenová vňať, korenie Gyros

POSTUP PRÍPRAVY

... postup je každému asi známy - kuriatko umyjeme, osolíme a okoreníme zvnútra aj zvonku ... rožky pokrájame, polejeme mliekom, jemne osolíme, okoreníme, ovegetujeme, pridáme vajcia, pokrájanú sušenú šunku, nadrobno nasekaný syr, polovicu masla pokrájaného na kúsky a posekanú petržlenovú vňať, premiešame, naplníme do kuriatka, kurča posypeme Gyros korením, dáme na pekáč, podlejeme cca 1 - 1,5 dl vody, na kuriatko poukladáme zvyšné maslo nakrájané na kúsky - prikryjeme napr. alobalom a pečieme cca 1,5 - 2 hodinky na 180°C, potom odkryjeme a chvíľku zapečieme pod grilom aby bola koža chrumkavá ... potom už len vychutnávame túto mňamku

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (3) posledné: 4.5.2016, 22:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Jemná kuracinka na pive



POTREBNÉ PRÍSADY

kuracie prsia, prípadne vykostené kuracie stehienka bez kože, soľ, čerstvé mleté čierne korenie, olej, maslo, 20g oravskej slaniny, 1,5 - 2 dl svetlého piva, 1 PL paradajkového pretlaku, 1 cibuľa, 1 menší pór, 1 KL sójová omáčka

POSTUP PRÍPRAVY

... slaninu (stačia 2 pásiky) pokrájame na malé kocky a opražíme na kvapke oleja aby pustila šťavu, vyberieme von ... vo výpeku opečieme kuracie mäsko pokrájané na pásiky alebo menšie kocky, osolíme, okoreníme ... osobitne opražíme na 1 PL oleja a 1 PL masla pokrájanú cibuľu a pór ... do orestovanej zmesi cibule a póru pridáme pivo a zredukujeme, pridáme orestované mäso a opraženú slaninu, zmiešame, postupne sochutíme paradajkovým pretlakom a sójovou omáčkou ... dochutíme soľou a korením podľa chuti ... dozdobíme petržlenovej vňate ... ako príloha sa hodia opečené zemiaky, ryža alebo čerstvý chlebík

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (1) posledné: 8.11.2015, 20:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Lahodné kuracie stehienka na rasci



POTREBNÉ PRÍSADY

horné kuracie stehná, soľ, drvená rasca, papier na pečenie

POSTUP PRÍPRAVY

... minimum surovín - maximálny efekt ... chuť tohto jednoduchého jedla milujem a robím ho vždy, keď sa mi nechce dlho stáť pri sporáku - stehná umyjeme, osušíme, z oboch strán osolíme a posypeme rascou a uložíme na pekáč vystlaný papierom na pečenie kožou hore, nemusíme ničím mastiť, mäsko si pustí šťavu ... šupneme do rúry vyhriatej na 190 °C a pečieme cca 45 minút, po 30 minútach počas pečenia otočíme a namočíme kožu do šťavy, ktorú pustilo mäsko a dopečieme zasa kožou navrch ... ako príloha sa najviac hodí zemiaková kaša alebo tlačené zemiaky s maslom a napríklad uhorkový šalát .... mňaaaam

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Chutné hydinové mäsko plnené slaným syrom v kabátiku zo Schwarzwaldskej šunky



POTREBNÉ PRÍSADY

morčacie alebo kuracie prsia, slaný syr, čerstvá šalvia (na každý kus mäska 1 lístok), Schwarzwaldská šunka (1 až 2 plátky na každý kus mäsa - podľa veľkosti mäska), korenie, soľ ... na prílohu : cuketa (1 menšia na osobu), cca 10 cherry paradajok, 3 strúčiky cesnaku, čerstvé bylinky podľa chuti (petržlenová vňať, rozmarín, oregano, tymián), olivový olej

POSTUP PRÍPRAVY

cukety umyjeme a nakrájame na polkolieska alebo štvrtiny, rezne umyjeme, naklepeme na tenko aby sa prepiekli, jemne osolíme (šunka je slaná preto opatrne) a okoreníme, na jednu polovicu každého rezňa položíme plátok slaného syra, rezeň preklopíme, navrch položíme lístok šalvie a zabalíme do jedného alebo dvoch plátkov Schwarzwaldskej šunky (príp. parmskej šunky) - ja som dávala dva ... rozpálime panvicu s olivovým olejom, vložíme cuketu, osolíme, okoreníme a restujeme do polomäkka, pred koncom pridáme pretlačený cesnak, bylinky, premiešame a vyberieme do vhodnej nádoby ... na olej dáme opražiť zabalené balíčky z mäska ... cca 4 minúty z každej strany (podľa hrúbky mäska) ... opečené mäsko vyberieme von, do panvice dáme prekrojené cherry paradajky a opečieme, pridáme cuketu a prehrejeme cca 1/2 minútky ... a potom už len papáme a vychutnávame úžasnú chuť tohto papaníčka

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 28.6.2015, 18:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Lahodné cesnakovo-bylinkové kuriatko na bielom víne



POTREBNÉ PRÍSADY

na 4 porcie : 1 kurča rozdelené na 4 časti, soľ, korenie, vetvička rozmarínu, 6 lístkov šalvie, cca 1 kg zemiakov, 60g čiernych olív ... na marinádu : 6 veľkých strúčikov cesnaku, 1 dl bieleho vína, 4 PL olivového oleja

POSTUP PRÍPRAVY

... jednoduchý a chutný recept ... jednotlivé porcie kuraťa (ja som tentoraz použila horné stehienka aj s kožou) umyjeme a osušíme, osolíme, okoreníme čerstvo mletým čiernym korením ... strúčiky cesnaku očistíme a nakrájame na plátky, bylinky umyjeme a pokrájame nadrobno ... zmiešame olej s vínom, vložíme doň bylinky aj cesnak ... zemiaky očistíme a nakrájame na ľubovoľné časti ... pripravíme si pekáč s mriežkou alebo vyložený papierom na pečenie ... rozložíme zemiaky, olivy a jednotlivé časti kuraťa ... všetko potrieme časťou marinády ... pečieme v rúre vyhriatej na 200°C cca hodinu ... počas pečenia potierame zvyšnou marinádou ... výsledkom je krehké mäsko lahodnej chuti ... rozhodne odporúčam vyskúšať

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 21.6.2015, 19:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Jemné hydinové špízy s ananásom



POTREBNÉ PRÍSADY

rozpis na 4 porcie : cca 600 g hydinového mäsa (morčacie prsia, kuracie prsia, kuracie horné stehienka bez kosti a kože), 1 dl ananásového džúsu alebo šťavy, 1-2 PL citrónovej šťavy, 2-3 PL rumu (netreba sa ho báť, vypečie sa a nebude ho cítiť), 1 PL hnedého cukru, 2 PL, 2 ČL citrónovej kôry z bio citróna, 1 PL oleja, soľ, ananás (čerstvý alebo z konzervy)

POSTUP PRÍPRAVY

... mäso umyjeme, očistíme a nakrájame na väčšie kocky, z ostatných surovín (okrem ananásu) urobíme marinádu, naložíme do nej mäso aspoň na 4 hodiny (ja som marinovala 24 hodín) ... následne napichujeme na ihly alebo špajdle mäsko striedavo s ananásom a grilujeme na grile (190°C) alebo v rúre (200°C) cca 15 minút, počas grilovania otáčame ... špízy sú jemnej, lahodnej chuti s jemne kyslastou chuťou ananásu (ja som robila z kuracích vykostených horných stehienok)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Voňavé indické špízy TIKKA



POTREBNÉ PRÍSADY

rozpis na 4 porcie : 3 - 4 kusy kuracích pŕs bez kože, 2 červené cibule ... na marinádu : 150ml bieleho jogurtu, 3/4 ČL mletej rasce, 3/4 ČL mletého koriandra, 2 ČL strúhaného čerstvého zázvoru, 3 strúčiky cesnaku, 3 PL oleja, 2 PL citrónovej šťavy, 1 ČL soli, 1/2 ČL kurkumy, 1/2 ČL korenia Garam masala, 1/2 ČL mletého čierneho korenia, 1/4 ČL kajenskej papriky (kajenského korenia - ja som nemala a dala som čili)

POSTUP PRÍPRAVY

... výborné a voňavé kuracie mäsko, ktorým môžeme prekvapiť napr. návštevu .... Do mixéra dáme všetky suroviny na marinádu a zmixujeme. Kuracie prsia nakrájame na väčšie kocky, cibule na 1/4, ktoré rozoberieme na jednotlivé lupene (cibuľu krájame až pred pečením). Marinádou zalejeme pokrájané kuracie prsia, prikryjeme fóliou a necháme marinovať 4 hodiny. Po uplynutí času nastokávame kocky mäsa na striedačku s cibuľou na špajle alebo špeciálne ihly na špízy, dáme na plech vyložený papierom na pečenie, aj nám zvýšila marináda, polejeme ňou jednotlivé špízy. Pečieme v rúre vyhriatej na 190°C (funkcia gril) spolu cca 15 minút (jeden krát obrátime). Vhodná príloha je ryža + studená omáčka (150 ml vychladeného bieleho jogurtu rozmixujeme s malou viazaničkou mäty, osolíme).

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Chutné *stredomorské* kuracie prsia



POTREBNÉ PRÍSADY

Rozpis pre 4 osoby: 2 kuracie (morčacie) prsia, soľ, korenie, hladká múka, olivový olej, 2 citróny, 300 ml bieleho vína, 200 ml slepačieho vývaru, 4 veľké PL studeného masla, 2 PL kapár príp. olív (nemusí byť), na ozdobu - 1 paradajka nadrobno pokrájaná a hrsť sekanej petržlenovej vňate

POSTUP PRÍPRAVY

Výborný a svieži receptík stredomorskej kuchyne ...prsíčka prerežeme na polovice tak, aby nám vznikli 4 tenšie kusy. Osolíme, okoreníme, obalíme v múke ochutenej soľou a korením. Z citróna vyrežeme mesiačiky (podľa mňa bohato stačí aj 1 citrón). Pred podávaním na panvici rozohrejeme olivový olej a opečieme na ňom z oboch strán mäso, cca 3 minúty z každej strany a vyberieme von. Do výpeku, ktorý zostal v panvici, nalejeme víno a necháme minútku prevariť. Následne pridáme vývar a varíme ešte minútu, pokiaľ sa omáčka nezredukuje. Odstavíme omáčku preč zo sporáka. Pridáme studené maslo, mesiačiky citróna a kapary (olivy), ja som kvôli farbe prihodila 1 pokrájanú menšiu paradajku. Premiešame, vrátime mäso do omáčky a posypeme petržlenovou vňaťou. Podávame s vhodnou prílohou (varené zemiaky, opečená bagetka, šalát, ...)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 26 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu