. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > KURACIE MÄSO A HYDINA

Denis Č. (adec01) ID 164460
ADEC Slovakia s.r.o.
Oblasť: Sereď
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 4.9.2010
Naposledy: 4.4.2011 18:42
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 41
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 8 (zobrazuje sa 1-8)

KURACIE MÄSO A HYDINA

Marinované kura Sambal Ketjap



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g kuracích pŕs, 1 paprika, 1 cibuľa, Olej, Soľ, Solamyl, Bambusové výhonky, Sambal Ketjap

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso nakrájame na menšie kocky a necháme odležať v mierne pikantnej omáčke Sambal Ketjap minimálne 3 hodiny, najlepšie cez noc. Na panvici v 3 lyžiciach oleja marinované mäso smažíme cca 2 minúty. Mäso vyberieme z panvice a vo zvyšnom oleji krátko usmažíme cibuľu nakrájanú na prúžky, pridáme bambusové výhonky, papriku nakrájanú na štvorčeky a krátko smažíme. Potom k zelenine pridáme mäso a zalejeme 2 lyžičkami solamylu rozpusteného o v 0,5 dcl vlažnej vody. Podávame s ryžou posypanou chrumkavou cibuľkou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 30.3.2011, 20:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Indonézske pikantné kurča



POTREBNÉ PRÍSADY

1 celé kurča, 2 lyžice sladkej sójovej omáčky Ketjap A, Limetková šťava, 400 ml vody, Ajam Pedis Mix 100g, Príloha: Jazmínová ryža

POSTUP PRÍPRAVY

Kurča rozdelíme na kúsky a orestujeme v panvici v 2-3 lyžiciach oleja. Pridáme zmes a miešame. Pridáme 400ml vody, 2 lyžice sladkej sójovej omáčky a šťavu z limetky. Privedieme k varu a potom za občasného premiešania dusíme pokiaľ mäso nezmäkne. Soľ podľa chuti.

Tesne pred dokončením doporučujem pridať pár kúskov ananásu.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (3) posledné: 14.3.2011, 21:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie nohy Manis



POTREBNÉ PRÍSADY

1 balenie horných kuracích stehien, soľ, olej, hladká múka, solamyl, dochucovacia pasta Sambal Manis, Omáčka Sweet chilli a paradajky (pozri recept)

POSTUP PRÍPRAVY

Kuracie nohy si naporcujeme a umyjeme. Posolíme a jemne potrieme dochucovacou pastou Sambal Manis. Obalíme v hladkej múke zmiešanej so solamylom. Uložíme na pekáč a každý kúsok pokvapkáme olejom. Dáme upiecť do vyhriatej rúry (pri cca 180º C) do chrumkava. Upečené chrumkavé kuracie nohy namočíme do omáčky sweet chilli a paradajky (pozri recept) a podávame.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kurča na špajdli



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g mäsa kuracie alebo bravčové,1 lyžičku oleja, Špajdle, pór alebo inú zeleninu, 1 lyžičku Sambal pasty, Sambal Majonéza,1 balenie Sate Marinade Mix(100 g)

POSTUP PRÍPRAVY

Nakrájate si kuracie mäso na kocky a uložíte do misky. Saté marinádu roztavíte na miernom ohni v 1 lyžičke oleja alebo margarínu. Pozor, nesmažíte. Pridáte 1 lyžičku dochucovacej pasty Sambal Badjak a premiešate. Necháte marinádu mierne vychladnúť a vylejete ju na mäso a marinujete aspoň 1 hodinu. Mäso napicháte na špajdle a prudko grilujete. Podávate priamo z grilu, s ugrilovanou zeleninou a so Sambal Majonézou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Thajské Kuracie Kari s Nasi ryžou



POTREBNÉ PRÍSADY

Kuracie prsia, Čerstvý pór, Celé šampiňóny, Kari korenie, Soľ, Čierne korenie, 200 ml smotany na šľahanie, 160 ml kokosového mlieka, 200 ml polotučného mlieka, Solamyl, Olej, Ryža vo varných vreckách, 1 lyžica dochucovacej pasty Sambal Badjak 1 lyžica dochucovacej pasty Sambal Nasi Goreng (na ryžu)

POSTUP PRÍPRAVY

Do panvice nalejeme trochu oleja a mäso prudko osmažíme po dobu 2-3 minút. Ďalej do panvice pridáme Sambal Badjak, šampiňóny a osmažíme spolu s mäsom. Pridáme na plátky nakrájaný čerstvý pór a všetko posypeme kari korením, dochutíme soľou a čiernym korením. Zmes už len chvíľku smažíme, tak aby sa pór nerozvaril a zachovala sa chuť kari korenia. Ak je zmes hotová, pridáme smotanu, kokosové mlieko, polotučné mlieko, dokoreníme (kari korenie, soľ, čierne mleté korenie) a krátko povaríme.
Na záver zahustíme solamylom.

NASI RYŽA
Do vriacej vody pridáme 1-2 lyžice dochucovacej pasty Sambal Nasi Goreng a dobre rozmiešame. Ryžu ponoríme do pripravenej vody a varíme podľa návodu. Nepridáme soľ, pasta je dostatočne slaná. Po uvarení môžeme podávať.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (1) posledné: 7.12.2010, 20:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Chlpaté kuriacie nugetky



POTREBNÉ PRÍSADY

Kuracie prsia, Kukuričné lupienky (Cornflakes), Pšeničné vločky, 250 ml light majonézy, Soľ, Papier na pečenie, Olej, Ľadový šalát na ozdobenie, Dochucovaciu pastu Sambal Badjak

POSTUP PRÍPRAVY

Kuracie prsia si nakrájame na menšie kúsky a mierne posolíme. Cornflakes si rozdrvíme na drobno a pridáme do nich pšeničné vločky. Potom si nachystáme 2 misky. V jednej si pripravíme majonézu spolu s 1 lyžičkou dochucovacej pasty Sambal Badjak. V druhej máme pripravenú zmes cornflakesov a vločiek. Každý kúsok mäsa najprv namočíme v majonéze, potom v zmesi a ukladáme na papier na pečenie. Mierne pokvapkáme olejom a pečieme do chrumkava pri 200º C.
Podávame ako hlavné jedlo napríklad s pečenými zemiakmi a Sambal majonézou(pozri recept Sambal Majonéza). Alebo tieto chrumkavé kúsky pridáme do šalátu.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Sweet chilli kurča



POTREBNÉ PRÍSADY

1 balenie horných kuracích stehien, soľ, maslo, trochu grilovacieho korenia, Sladká chilli omáčka, Príloha: ryža + kukurica

POSTUP PRÍPRAVY

Sladká chilli omáčka je populárne tekuté korenie západnej a malajzskej kuchyne. Zvýrazňuje chuť mnohých jedál, vrátane hydiny, mäsa, šalátov a môže sa použiť aj ako príloha k hranolkám.

Kuracie nohy umyjeme. Posolíme ich, posypeme trochu grilovacím korením, na vrch dáme plátky masla, trochu podlejeme vodou. Pečieme vo vyhriatej rúre (pri cca 180º C). Cca 20 minút pred dopečením kuracie nohy vyberieme a polejeme ich sladkou chilli omáčkou. Doporučujeme nešetriť. Necháme ďalej zapiecť asi 20 minút do chrumkava. Medzi tým si uvaríme ryžu. Upečené kuracie nohy môžeme tesne pred podávaním poliať sladkou chilli omáčkou alebo omáčku môžeme podávať ako prílohu v miske.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Smažené čínske rezance Sambal



POTREBNÉ PRÍSADY

250g bezvaječných rezancov, 3 cibule, 4 strúčky cesnaku, ½ oranžovej papriky, 1 biela paprika, 2 ks menších chilli papričiek, 2 cm zázvoru, 1 lyžicu sójovej omáčky, 400g kuracieho mäsa, 1 lyžicu solamylu, soľ, olej, 1 lyžicu pasty Sambal Badjak, alebo Sambal Badjak Extra Heet

POSTUP PRÍPRAVY

Rezance vložíme do vriacej vody a 2-3 minúty povaríme, pridáme štipku soli. Rezance zlejeme a prepláchneme studenou vodou, aby sa nám nelepili, a necháme ich odkvapkať. Medzi tým si nakrájame cibuľu na väčšie plátky približne 2x2 cm, papriku, zázvor na tenké plátky, cesnak a chilli papričky. Kuracie mäso nakrájame na kocky a obalíme v solamyle. Do panvice nalejeme trochu oleja a mäso prudko osmažíme po dobu 1 minúty. Mäso z panvice vyberieme a vsypeme nakrájanú zeleninu, ktorú osmažíme a akonáhle cibuľa zosklovatie, vyberieme ju z panvice. Nakoniec do tej istej panvice vložíme odkvapkané rezance a smažíme po dobu 2 minút na prudkom ohni. Do osmažených rezancov pridáme sójovú omáčku, Sambal Badjak a ešte krátko smažíme. Nakoniec vmiešame zeleninu a mäso. Po ďalších 2 minútach odstavíme z ohňa a môžeme podávať.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (1) posledné: 5.9.2010, 16:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 8 (zobrazuje sa 1-8)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu