končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kačica na mede s vínomPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 1 kačica, 2-3 jablká, soľ, trochu drvenej rasce, 2 PL medu, 1, 5 dl bieleho alebo červeného vína POSTUP PRÍPRAVY Kačicu očistite, umyte, osušte, posoľte zvnútra aj zvonku a jemne posypte rascou. Dnu vložte jablká pokrájané na štvrťky, prikryte alobalom a dajte piecť do vyhriatej rúry. Víno zmiešajte s medom a asi po 20 min. kačku odkryte, potrite medovo-vínovou zmesou a pečte ďalej už odkrytú. Takto ju počas pečenia viac ráz potrite a podľa potreby podlejte aj horúcou vodou. Pred dopečením pridajte ešte zvyšné jablká, pokrájané tiež na štvrtky. Upečenú kačicu rozdeľte na porcie, poukladajte na misu a obložte pečenými jablkami. Podávajte s červenou dusenou kapustou, s knedľou a so šťavou z výpeku. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 14.2.2013, 18:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Pečené kuracie stehná na netradičných zemiakochPOTREBNÉ PRÍSADY 4 kuracie stehná, 1,5 kg zemiakov, mrkva, olej, cesnak, soľ, čierne korenie, vegeta, tymián, 2 – 3 menšie cibule, 6 strúčikov cesnaku, lyžica horčice, citrónová šťava, jablká, tvrdý syr, grilovacie korenie POSTUP PRÍPRAVY Zemiaky narežieme na krúžky, dáme do väčšej misky, k nim pridáme nakrájanú mrkvu, olej, premiešame (miešame po pridaní každej suroviny), pridáme pretlačený cesnak, osolíme, okoreníme, pridáme 1 lyžicu horčice, citrónovú šťavu, cibuľu a necháme asi 1 hodinu postáť. Medzitým jemne osolíme kuracie stehná, ovegetíme, posypeme grilovacím korením, potrieme olejom. Po hodine dáme zemiakovú zmes na plech, posypeme tymiánom, poukladáme na ňu stehná, dáme piecť, v polovici pečenia obložíme dookola jablkami nakrájanými na tenké polmesiačiky, dáme znovu piecť a tesne pred dopečením posypeme len stehná syrom. Robila som toto jedlo pre návštevu a všetci boli užasnutí nad chuťou aj zemiakov aj kuraťa. Vrelo tento recept odporúčam. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov) KOMENTÁRE (10) posledné: 27.9.2011, 20:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |