končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5) |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
vianočné koláčiky *2010* IIIPOTREBNÉ PRÍSADY MLYNČEKOVÉ KOKOSOVÉ: 500 g polohrubej múky, 250 g kokosu, 250 g masla, 200 g práškového cukru, 2 vajíčka, 1/2 prášku do pečiva *** KOKOSOVÉ KVIETKA : Kokosová hmota: 100g pr. cukru, 100g mletých piškót, 100g masla, 100g kokosu, 2 lyžice rumu *** ČOKOLÁDOVÉ KOLÁČIKY : 180 g masla, 180 g hladkej múky, štipka soli, 3 PL Solamylu, 4 PL práškového cukru, 5 PL mlieka, 80 g čokolády POSTUP PRÍPRAVY MLYNČEKOVÉ KOKOSOVÉ: 500 g polohrubej múky, 250 g kokosu, 250 g masla, 200 g práškového cukru, 2 vajíčka, 1/2 prášku do pečiva. Cez mlynček vytláčame rôzne tvary. Pečieme pri 180°C, cca 12-15 minút. KOKOSOVÉ KVIETKA : Kokosová hmota: 100g pr. cukru, 100g mletých piškót, 100g masla, 100g kokosu, 2 lyžice rumu Z uvedenej hmoty robíme guličky, obalíme v práškovom cukre a vtlačíme do formičky-kvietok, vyklopíme a necháme voľne schnúť. Z lineckého cesta si upečieme kolieska podobnej veľkosti ako kvietka z nepečenej hmoty, natrieme marmeládou, priložíme kvietok a v strede dozdobíme čokoládou. ČOKOLÁDOVÉ STRIEKANÉ KOLÁČIKY : 180 g masla, 180 g hladkej múky, štipka soli, 3 PL Solamylu, 4 PL práškového cukru, 5 PL mlieka, 80 g čokolády Maslo s cukrom vyšľaháme do peny. Pridávame po častiach múku zmiešanú so Solamylom a štipkou soli. Nad parou rozpustíme čokoládu s mliekom a pridáme do cesta. cesto dáme do cukrárenského vrecka a na plech vyložený papierom na pečenie striekame rôzne tvary. Pečieme pri 170-180°C asi 8 -10 minút. môžeme zliepať marmeládou a poliať čokoládou. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 6.11.2011, 17:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
vianočné koláčiky *2010* IIPOTREBNÉ PRÍSADY griláž, poľovnícke gombičky, vanilkové rožteky, orechové trojlístky, medvedie labky, linecké koláčiky a plnené oriešky POSTUP PRÍPRAVY VANILKOVÉ ROŽTEKY: 250 g hladkej múky, 200 g masla, 120 g mletých orechov, 60 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor Vypracujeme cesto, vyvaľkáme šúlky, ktoré pokrájame na cca 5 cm kúsky. Ohneme ich do tvaru rožteka a pečieme pri 15O°C. Ešte teplé obaľujeme v práškovom cukre. MEDVEDIE LABKY HNEDÉ: 200 g masla, 270 g polohrubej múky, 100 g mletých orechov, 150 g práškového cukru, 30 g kakaa, trochu mletej škorice, citrónová kôra, mleté klinčeky a 2 žĺtka Vypracované cesto necháme v chlade odpočívať, vtláčame ho do suchých formičiek a pečieme pri 180°C Teplé obaľujeme v práškovom cukre. LINECKÉ KOLÁČIKY: Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 6.11.2011, 17:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
vianočné koláčiky *2010* IPOTREBNÉ PRÍSADY kokosové štvorčeky, kávové oválky, orechové kvietky, medové rezy, sunquickové rezy POSTUP PRÍPRAVY KOKOSOVÉ ŠTVORČEKY: 250 g hladkej múky, 110 g práškového cukru, 200 g Hery, 100 g kokosu, 1 vanilkový cukor. Spracujeme cesto a necháme odpočívať v chlade. Vyvaľkáme na hrúbku cca 3-4 mm, radielkom nakrájame na štvorčeky 4x4 cm a upečieme pri 170°C. Z rúry vyberám, keď začínajú okraje ružovieť. Polovicu vychladnutých štvorčekov máčame v bielej čokoláde a posypeme kokosom alebo dozdobíme čokoládou. Zliepame karamelovým krémom zo Salka. KÁVOVÉ OVÁLKY: 170 g masla, 300 g hladkej múky,100 g práškového cukru, 1 žĺtok, 1 vanilkový cukor. Vypracujeme cesto a necháme v chlade odpočívať. Vyvaľkáme a vykrajujeme oválky. Pečieme pri 170 – 180°C. Plníme kávovým krémom (150 g masla, 120 g pr.cukru, 2 PL silnej čiernej kávy). Máčame v kávovej poleve. Ja som použila bielu čokoládu s mletou kávou a dozdobila čokoládou. ORECHOVÉ KVIETKA: 280 g hladkej múky, 190 g masla, 80 g práškového cukru, 1 žĺtok, hrsť mletých orechov. Vypracujeme cesto a necháme v chlade odpočívať. Vyvaľkáme a vykrajujeme rôzne tvary . Pečieme pri 170 – 180°C, zlepujeme marmeládou alebo krémom a môžeme rôzne ozdobiť. Ja som zlepovala maslovým orechovým krémom a vrch som potierala žĺtkovou polevou a ozdobila lieskovcom. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 22.12.2011, 9:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
perníčkyPOTREBNÉ PRÍSADY 300 g kryštálového cukru, 250 ml uvarenej čiernej kávy, 0,5 kg medu, 1 palmarin, 1 kg hladkej múky špeciál, 20 g sódy bikarbóny, 2 vajíčka, mletá škorica, aníz, klinčeky, perníkové korenie Poleva : 140 g práškového cukru, 1 bielok POSTUP PRÍPRAVY Cukor upálim na karamel, opatrne prilejem kávový odvar ( ja dávam čistú vodu, kávu nepijeme ), potom pridám med, palmarin. Po rozvarení vsypem múku zmiešanú so sódou bikarb. Odstavím zo sporáka a dobre miešam, aby sa nespravili hrudky z múky. Vypracujem na hladkú hmotu, ktorú nechám vychladnúť a potom do nej zamiešam vajíčka a koreniny. Nechám odpočívať v chlade cez noc alebo 1-2 dni. Na polevu si preosejem 2 - 3-krát cukor. Z bielka vyšľahám sneh s cukrom. Zdobím pomocou sáčku z mlieka. Je pevný a nerozťahuje sa. Z tejto dávky sa ich veľa napečie, ale ich zdobievam neskôr, takže dovtedy sa z nich odjedá ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (10) posledné: 27.11.2011, 12:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
koláčiky Vianoce ´07POTREBNÉ PRÍSADY Druhy : medvedie labky kokosové a orechové, škoricové sušienky, linecké, poľovnícke gombičky, kokosové mlynčekové, orechové trojlístky, kokosky a košíčky POSTUP PRÍPRAVY Medvedie labky kokosové : 250 g masla, 250 g práškového cukru, 250 g kokosu, 500 g polohrubej múky, 2 vajcia, štipka soli Medvedie labky orechové : 200 g práškového cukru, 200 g masla, 240 g mletých orechov, 300 g hladkej múky, 2 vajcia Cestá nechávam v chlade cez noc a vtláčam do suchých formičiek, formičky nevymazávam ani nevysypávam múkou Linecké : Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 21.12.2008, 23:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5) |