končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
Celkom: 11 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Nadýchané žĺtkové hviezdičkyPOTREBNÉ PRÍSADY Na 30 kusov (priemer cca 4,5 cm) potrebujeme : 2 žĺtky, 200 g práškový cukor, 2g Salajka (iný názov je jelenia soľ, amonium, hydrogenuhličitan amónny), 28 g hladká múka POSTUP PRÍPRAVY Pri týchto koláčikoch je príprava dvojfázová. Prvý deň vyšľaháme žĺtky s polovicou cukru do peny a zapracujeme Salajku. Prikryjeme potravinovou fóliou a necháme v chladničke stáť do druhého dňa. Na druhý deň pridáme k zmesi druhú polovicu cukru a múku, premiešame a na vhodnej podložke rukami zmiesime na kompaktné cesto. Ak cesto lepí, podsýpame múkou alebo práškovým cukrom. Vyvaľkáme na hrúbku 0,5 cm a formičkami vykrajujeme rôzne tvary. Zvyšné cesto opakovane zmiesime, vyvaľkáme a znovu vykrajujeme. Odporúčam vykrojiť skôr menšie tvary, pretože koláčiky v rúre do výšky výrazne narastú. Pečieme v rúre zohriatej na 160°C 10 minút. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Nepečené a voňavé talianske čokoládové guľky ... pre čokoholikovPOTREBNÉ PRÍSADY 175g čokolády na varenie alebo horkej čokolády s vyšším podielom kakaa, 2 PL mandľového alebo pomarančového likéru, 3 PL masla, 1/2 hrnčeka práškového cukru, 1/2 hrnčeka mletých mandlí, 50g postrúhanej čokolády alebo pistácií a pod. POSTUP PRÍPRAVY čokoládu na varenie rozpustíme aj s likérom v hrnci s dvojitým dnom a miešame kým sa zmes nespojí ... mne sa to nepodarilo, ale nevadí, keď pridáme maslo izbovej teploty, zmes sa prepojí ... nakoniec vmiešame cukor a mleté mandle ... zmes dáme do chladu asi na hodinku ... keď je zmes pevná formujeme guľky ... obalíme v strúhanej čokoláde alebo strúhaných nesolených pistáciách a pod., uložíme do papierových košíčkov a skladujeme v chlade ... sú prudko čokoládové ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 27.11.2016, 19:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Špaldové medovníčkyPOTREBNÉ PRÍSADY rozpis na cca 70 ks, priemer 4 cm : 300g hladkej špaldovej múky, 150g trstinového cukru, 150g medu, 50 g masla izbovej teploty, 2 vajcia + jedno na potretie, 1/2 ČL jedlej sódy, 1 vanilkový cukor, 1 PL mletej škorice, 1 PL perníkového korenia POSTUP PRÍPRAVY tento rok u nás vyhrala zdravšia alternatíva klasických medovníčkov, sú jemnej chuti, treba aby odstáli ...všetky suroviny zmiešame, vypracujeme cesto, necháme cez noc v chladničke, na druhý deň vyvaľkáme na hrúbku cca 1 cm, vykrajujeme ľubovoľné tvary, potrieme vajíčkom, ozdobíme a pečieme v rúre vyhriatej na 180°C 7-8 minút ... skladujeme v uzatvorenej dóze s prekrojeným jabĺčkom ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 15.12.2015, 9:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
... moje prvé zázvorníkyPOTREBNÉ PRÍSADY 4 vajcia, 500 g cukru, 4 PL oleja, 1/2-1 balenie zázvoru, 2 malé náprstky salajky, 600 - 700 g polohrubej múky 4 celé vajcia našľaháme s 500g cukru POSTUP PRÍPRAVY ... konečne som sa odhodlala vyskúšať moje obľúbené zázvorníky - hľadala som recept, ktorý sa najviac podobal receptu, ktorý som si matne pamätala z minulosti - nakoniec sa mi najviac pozdával recept na internete označený ako "Zázvorníky od Marty" ... podarili sa, aj chuť bola dobrá ... preto posúvam : vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme 4 PL oleja, 0,5-1 balenie mletého zázvoru, 2 malé náprstky salajky a 600g-700g polohrubej múky podľa hustoty. Cesto rozvaľkáme na hrúbku 1 cm, vykrojíme a ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie tak, že navrch dáme spodnú stranu. Necháme asi 24 hodín zaschnúť. Pečieme v rúre vyhriatej cca na 160-170°C cca 10 minút. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 20.12.2015, 14:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Lahodné kokosové stromčeky s citrónovou polevouPOTREBNÉ PRÍSADY rozpis na cca 40 - 60 kúskov podľa veľkosti formičky : cesto : 150g hladkej múky, 100g kokosovej múčky, 100g masla, 1 vajce, 100g práškového cukru, kôra z jedného citróna 1 citrón ... poleva : šťava z 1 citróna + 150g práškového cukru ... biely a zelený kokos na posypanie POSTUP PRÍPRAVY ... ako každý rok aj teraz skúšam nové recepty na vianočné pečivo - a kombinácia jemnej kokosovej chuti cesta a výraznej citrónovej chuti polevy ma zaujala, preto posúvam ďalej : suroviny na cesto zmiešame, prepracujeme a dáme cca na 2 hodiny do chladničky ... následne vyvaľkáme na hrúbku cca 7 mm, vykrajujeme stromčeky či iné tvary podľa fantázie a pečieme v rúre vyhriatej na 180°C, na strednej priečke cca 8 minút - treba dávať pozor, každá rúra pečie inak - koláčiky majú zostať bledé bez tmavých okrajov (mne sa prvý plech trocha prichytil pretože v pôvodnom recepte bolo až 10 minút a to bolo veľa) ... necháme na plechu vychladnúť ... potom natierame polevou (najlepšie mi to išlo spodkom malej lyžičky) a posypeme bielym a zeleným kokosom (zelený kokos som nemala - nahradila som posekanými nesolenými pistáciami) ... lahodné jemnučké pečivo s citrónovým akcentom ... určite som nerobila posledný krát ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Mandľovo-marcipánové hviezdičky ... bez múkyPOTREBNÉ PRÍSADY rozpis na cca 30 - 35 kusov : 300 g mletých mandlí, 125g marcipánovej hmoty, 250 g práškového cukru, 2 ČL mletej škorice, štipka soli, 2 bielky + na polevu : 2 bielky a cca 300g práškového cukru POSTUP PRÍPRAVY ... chuťovo výborné pečivo ... mleté mandle opečieme na sucho na panvici pokiaľ nezačnú jemne chytať farbu ...marcipánovú hmotu spracujeme s preosiatym cukrom, škoricou, štipkou soli, pridáme postupne bielky a nakoniec opražené mandle ... vypracujeme pevné cesto, ktoré vyvaľkáme medzi dvomi hárkami papiera na pečenie na hrúbku cca 0,8 cm ... na cesto natrieme polevu z bielkov a cukru a vykrajovačkou vykrajujeme ľubovoľné tvary ... pečieme na plechu vyloženom papierom na pečenie cca 10 minú rúre vyhriatej na 160°C na strednej priečke ... je to iná alternatíva klasických orechových štangličiek ... marcipán dodáva výbornú chuť ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 17.12.2015, 23:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Arašidové sušienky ... bez múkyPOTREBNÉ PRÍSADY 1 vajce, 4 PL arašidového masla - ja som mala z Tesca, ktoré obsahovalo aj kúsky arašidov, čo bol v tomto prípade bonus navyše, 2 PL hnedého cukru, 1 ČL prášku do pečiva, 1 ČL vanilkovej esencie, 2 PL posekanej horkej čokolády s obsahom kakaa min 70% POSTUP PRÍPRAVY ... receptík na zdravšie maškrtenie z netu (http://fitnessdesserts.blogspot.sk/2014/03/fitness-arasidove-susienky-s-cokoladou.html), ktoré určite stoja za ochutnanie ... krásne voňajú arašidmi .... neobsahujú žiadne stužené tuky, rafinovaný cukor, bielu múku ani kukuričný sirup ... všetky suroviny okrem čokolády dajte do misky a dôkladne rozmixujte vidličkou alebo ponorným mixérom, aby sa hmota dobre spojila. Ochutnajte a podľa chuti môžete ešte dosladiť hnedým cukrom, stéviou alebo náhradným sladidlom (ja so prisládzala, pretože sa mi hmota zdala málo sladká - ale každý podľa chuti) ... nakoniec pridajte kúsky horkej čokolády a jemne zamiešajte do zmesi. Rúru predhrejte na 170°C, teplovzdušne. Plech vyložte papierom na pečenie a lyžicou ponakladajte kôpky zmesi, ktorú vytvarujte do tvaru sušienok. Pečte 10-12 minút. Z tejto dávky získate cca 12 sušienok ... mňaaaam ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 12.2.2015, 16:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Úžasné sicílske mandľové sušienky ... bez múkyPOTREBNÉ PRÍSADY 200g mletých mandlí (ja som zohnala len mleté so šupkou, inak by sa mali použiť olúpané), 130g práškového cukru, 3 bielky (nevyšľahané), mandľová esencia 5 kvapiek (ja som dala mandľový likér - Amareto), na ozdobenie kandizované ovocie podľa chuti POSTUP PRÍPRAVY ... tento výborný receptík som našla na nete (http://dorasart.blogspot.sk/) ... podľa receptu sú tieto sušienky charakteristické pre Sicíliu - sú výborné, majú úžasná chuť ... sú bez múky, takže ich môžu papať aj celiatici ... príprava je veľmi jednoduchá a výsledok poteší každý maškrtný jazýček .... Mleté mandle zmiešame s cukrom a bielkami, pridáme mandľovú esenciu alebo Amareto ... tu som oproti receptu urobila zmenu - masa sami zdala príliš riedka, takže som pridala cca 50g mletých orechov (hmota v chladničke čiastočne stuhne a dajú sa potom pekne robiť kôpky). Vznikne nám mazľavé cesto, ktoré sa podľa pôvodného receptu má cez vrecko s trubičkou alebo lis vytláčať na plech vystlaný papierom na pečenie, ale podľa mňa je vymiešaná masa bez chladenia nepoužiteľná - nedržala by tvar takže som ju dala na hodinu do chladničky a až potom som robila pomocou dvoch lyžičiek na pekáč malé kôpky, ktoré som zdobila kúskom kandizovanej čerešne a piekla som 15 min. pri 170°C. Po upečení necháme vychladnúť, nakoľko sú krehké a tvrdnú chladnutím ... neodolala som a jednu som ochutnala ... sú výýýýbornééééé ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 12.2.2015, 16:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Božské ďatlové pusinkyPOTREBNÉ PRÍSADY 2 vajíčka, 100g kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 125 rozpusteného masla, 200g jemných ovsených vločiek, 50g polohrubej múky, 1 kávová lyžička prášku do pečiva, 200g sušených datlí nadrobno pokrájaných alebo pomletých na mäsovom mlynčeku (ja som mala datle z Billy označené ako čerstvé - tuším aj v Tescu som také videla - sú mäkšie a myslím si, že lepšie je nakrájať aby sme mali v pusinkách kúsočky nie len kašu), 2 tortové oblátky alebo hotové mini oblátky POSTUP PRÍPRAVY ... tento úžasný recept som objavila v decembrovom čísle čísle časopisu Dobré jedlo - a keďže ja datle môžem nedalo mi nevyskúšať - a výsledok predčil všetky moje očakávania ... už surová masa mala výbornú chuť a mala som čo robiť aby som nadmieru nekoštovala :-) .... recept nie je ťažký na prípravu a výsledok je fantastická chuť .... najskôr si pripravíme oblátky na štvorčeky cca 3 x 3 cm alebo použijeme hotové mini oblátky ... rozpustíme si maslo a necháme trocha vychladnúť ... celé vajíčka vyšľaháme do peny s cukrom a vanilkovým cukrom, pridáme rozpustené maslo a vločky zmiešané s múkou a práškom do pečiva, nakoniec vareškou vmiešame pokrájané datle a premiešame ... rúru vyhrejeme na 180°C ... na oblátky robíme lyžičkou kôpky a kladenie na plech vyložený papierom na pečenie ... vo vyhriatej rúre pečieme cca 10 - 12 minút - pokiaľ pusinky nechytia zlatú farbu ... sú výbornéééééé ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (3) posledné: 23.12.2015, 23:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Nepečené figové guľôčkyPOTREBNÉ PRÍSADY 500g sušených fíg (nie príliš tvrdých), 80g práškového cukru, šťava z jedného pomaranča, 1/2 dl rumu, 250-300g mletých vlašských orechov POSTUP PRÍPRAVY ... tento výborný nepečený dezertík mám od moje bývalej kolegyne - zamilovala som sa hneď po prvom ochutnaní ... je to "zdravšia" alternatíva cukroviniek ... sú svieže a výborné .... neodmysliteľne patria u nás k Vianociam ... postup je veľmi jednoduchý : figy zomelieme na mäsovom mlynčeku, pridáme cukor, mleté orechy a šťavu z pomaranča a dobre zmiešame ... z masy robíme guľôčky veľkosti vlašského orecha ... obaľujeme v kokosovej múčke alebo v mletých orechoch ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 18.12.2014, 21:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 11 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |