. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > VIANOČNÉ CUKROVINKY

Zuzana M. (zumma) ID 214481
.
Oblasť: Piešťany
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 17.9.2011
Naposledy: 23.9.2023 11:55
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 12
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 209
NÁVODY 0
BLOGY 47
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 11 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Nadýchané žĺtkové hviezdičky



POTREBNÉ PRÍSADY

Na 30 kusov (priemer cca 4,5 cm) potrebujeme : 2 žĺtky, 200 g práškový cukor, 2g Salajka (iný názov je jelenia soľ, amonium, hydrogenuhličitan amónny), 28 g hladká múka

POSTUP PRÍPRAVY

Pri týchto koláčikoch je príprava dvojfázová. Prvý deň vyšľaháme žĺtky s polovicou cukru do peny a zapracujeme Salajku. Prikryjeme potravinovou fóliou a necháme v chladničke stáť do druhého dňa.

Na druhý deň pridáme k zmesi druhú polovicu cukru a múku, premiešame a na vhodnej podložke rukami zmiesime na kompaktné cesto. Ak cesto lepí, podsýpame múkou alebo práškovým cukrom. Vyvaľkáme na hrúbku 0,5 cm a formičkami vykrajujeme rôzne tvary. Zvyšné cesto opakovane zmiesime, vyvaľkáme a znovu vykrajujeme. Odporúčam vykrojiť skôr menšie tvary, pretože koláčiky v rúre do výšky výrazne narastú. Pečieme v rúre zohriatej na 160°C 10 minút.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Nepečené a voňavé talianske čokoládové guľky ... pre čokoholikov



POTREBNÉ PRÍSADY

175g čokolády na varenie alebo horkej čokolády s vyšším podielom kakaa, 2 PL mandľového alebo pomarančového likéru, 3 PL masla, 1/2 hrnčeka práškového cukru, 1/2 hrnčeka mletých mandlí, 50g postrúhanej čokolády alebo pistácií a pod.

POSTUP PRÍPRAVY

čokoládu na varenie rozpustíme aj s likérom v hrnci s dvojitým dnom a miešame kým sa zmes nespojí ... mne sa to nepodarilo, ale nevadí, keď pridáme maslo izbovej teploty, zmes sa prepojí ... nakoniec vmiešame cukor a mleté mandle ... zmes dáme do chladu asi na hodinku ... keď je zmes pevná formujeme guľky ... obalíme v strúhanej čokoláde alebo strúhaných nesolených pistáciách a pod., uložíme do papierových košíčkov a skladujeme v chlade ... sú prudko čokoládové

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 27.11.2016, 19:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Špaldové medovníčky



POTREBNÉ PRÍSADY

rozpis na cca 70 ks, priemer 4 cm : 300g hladkej špaldovej múky, 150g trstinového cukru, 150g medu, 50 g masla izbovej teploty, 2 vajcia + jedno na potretie, 1/2 ČL jedlej sódy, 1 vanilkový cukor, 1 PL mletej škorice, 1 PL perníkového korenia

POSTUP PRÍPRAVY

tento rok u nás vyhrala zdravšia alternatíva klasických medovníčkov, sú jemnej chuti, treba aby odstáli ...všetky suroviny zmiešame, vypracujeme cesto, necháme cez noc v chladničke, na druhý deň vyvaľkáme na hrúbku cca 1 cm, vykrajujeme ľubovoľné tvary, potrieme vajíčkom, ozdobíme a pečieme v rúre vyhriatej na 180°C 7-8 minút ... skladujeme v uzatvorenej dóze s prekrojeným jabĺčkom

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 15.12.2015, 9:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

... moje prvé zázvorníky



POTREBNÉ PRÍSADY

4 vajcia, 500 g cukru, 4 PL oleja, 1/2-1 balenie zázvoru, 2 malé náprstky salajky, 600 - 700 g polohrubej múky 4 celé vajcia našľaháme s 500g cukru

POSTUP PRÍPRAVY

... konečne som sa odhodlala vyskúšať moje obľúbené zázvorníky - hľadala som recept, ktorý sa najviac podobal receptu, ktorý som si matne pamätala z minulosti - nakoniec sa mi najviac pozdával recept na internete označený ako "Zázvorníky od Marty" ... podarili sa, aj chuť bola dobrá ... preto posúvam : vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme 4 PL oleja, 0,5-1 balenie mletého zázvoru, 2 malé náprstky salajky a 600g-700g polohrubej múky podľa hustoty. Cesto rozvaľkáme na hrúbku 1 cm, vykrojíme a ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie tak, že navrch dáme spodnú stranu. Necháme asi 24 hodín zaschnúť. Pečieme v rúre vyhriatej cca na 160-170°C cca 10 minút.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 20.12.2015, 14:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Lahodné kokosové stromčeky s citrónovou polevou



POTREBNÉ PRÍSADY

rozpis na cca 40 - 60 kúskov podľa veľkosti formičky : cesto : 150g hladkej múky, 100g kokosovej múčky, 100g masla, 1 vajce, 100g práškového cukru, kôra z jedného citróna 1 citrón ... poleva : šťava z 1 citróna + 150g práškového cukru ... biely a zelený kokos na posypanie

POSTUP PRÍPRAVY

... ako každý rok aj teraz skúšam nové recepty na vianočné pečivo - a kombinácia jemnej kokosovej chuti cesta a výraznej citrónovej chuti polevy ma zaujala, preto posúvam ďalej : suroviny na cesto zmiešame, prepracujeme a dáme cca na 2 hodiny do chladničky ... následne vyvaľkáme na hrúbku cca 7 mm, vykrajujeme stromčeky či iné tvary podľa fantázie a pečieme v rúre vyhriatej na 180°C, na strednej priečke cca 8 minút - treba dávať pozor, každá rúra pečie inak - koláčiky majú zostať bledé bez tmavých okrajov (mne sa prvý plech trocha prichytil pretože v pôvodnom recepte bolo až 10 minút a to bolo veľa) ... necháme na plechu vychladnúť ... potom natierame polevou (najlepšie mi to išlo spodkom malej lyžičky) a posypeme bielym a zeleným kokosom (zelený kokos som nemala - nahradila som posekanými nesolenými pistáciami) ... lahodné jemnučké pečivo s citrónovým akcentom ... určite som nerobila posledný krát

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Mandľovo-marcipánové hviezdičky ... bez múky



POTREBNÉ PRÍSADY

rozpis na cca 30 - 35 kusov : 300 g mletých mandlí, 125g marcipánovej hmoty, 250 g práškového cukru, 2 ČL mletej škorice, štipka soli, 2 bielky + na polevu : 2 bielky a cca 300g práškového cukru

POSTUP PRÍPRAVY

... chuťovo výborné pečivo ... mleté mandle opečieme na sucho na panvici pokiaľ nezačnú jemne chytať farbu ...marcipánovú hmotu spracujeme s preosiatym cukrom, škoricou, štipkou soli, pridáme postupne bielky a nakoniec opražené mandle ... vypracujeme pevné cesto, ktoré vyvaľkáme medzi dvomi hárkami papiera na pečenie na hrúbku cca 0,8 cm ... na cesto natrieme polevu z bielkov a cukru a vykrajovačkou vykrajujeme ľubovoľné tvary ... pečieme na plechu vyloženom papierom na pečenie cca 10 minú rúre vyhriatej na 160°C na strednej priečke ... je to iná alternatíva klasických orechových štangličiek ... marcipán dodáva výbornú chuť

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 17.12.2015, 23:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Arašidové sušienky ... bez múky



POTREBNÉ PRÍSADY

1 vajce, 4 PL arašidového masla - ja som mala z Tesca, ktoré obsahovalo aj kúsky arašidov, čo bol v tomto prípade bonus navyše, 2 PL hnedého cukru, 1 ČL prášku do pečiva, 1 ČL vanilkovej esencie, 2 PL posekanej horkej čokolády s obsahom kakaa min 70%

POSTUP PRÍPRAVY

... receptík na zdravšie maškrtenie z netu (http://fitnessdesserts.blogspot.sk/2014/03/fitness-arasidove-susienky-s-cokoladou.html), ktoré určite stoja za ochutnanie ... krásne voňajú arašidmi .... neobsahujú žiadne stužené tuky, rafinovaný cukor, bielu múku ani kukuričný sirup ... všetky suroviny okrem čokolády dajte do misky a dôkladne rozmixujte vidličkou alebo ponorným mixérom, aby sa hmota dobre spojila. Ochutnajte a podľa chuti môžete ešte dosladiť hnedým cukrom, stéviou alebo náhradným sladidlom (ja so prisládzala, pretože sa mi hmota zdala málo sladká - ale každý podľa chuti) ... nakoniec pridajte kúsky horkej čokolády a jemne zamiešajte do zmesi. Rúru predhrejte na 170°C, teplovzdušne. Plech vyložte papierom na pečenie a lyžicou ponakladajte kôpky zmesi, ktorú vytvarujte do tvaru sušienok. Pečte 10-12 minút. Z tejto dávky získate cca 12 sušienok ... mňaaaam

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (1) posledné: 12.2.2015, 16:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Úžasné sicílske mandľové sušienky ... bez múky



POTREBNÉ PRÍSADY

200g mletých mandlí (ja som zohnala len mleté so šupkou, inak by sa mali použiť olúpané), 130g práškového cukru, 3 bielky (nevyšľahané), mandľová esencia 5 kvapiek (ja som dala mandľový likér - Amareto), na ozdobenie kandizované ovocie podľa chuti

POSTUP PRÍPRAVY

... tento výborný receptík som našla na nete (http://dorasart.blogspot.sk/) ... podľa receptu sú tieto sušienky charakteristické pre Sicíliu - sú výborné, majú úžasná chuť ... sú bez múky, takže ich môžu papať aj celiatici ... príprava je veľmi jednoduchá a výsledok poteší každý maškrtný jazýček .... Mleté mandle zmiešame s cukrom a bielkami, pridáme mandľovú esenciu alebo Amareto ... tu som oproti receptu urobila zmenu - masa sami zdala príliš riedka, takže som pridala cca 50g mletých orechov (hmota v chladničke čiastočne stuhne a dajú sa potom pekne robiť kôpky). Vznikne nám mazľavé cesto, ktoré sa podľa pôvodného receptu má cez vrecko s trubičkou alebo lis vytláčať na plech vystlaný papierom na pečenie, ale podľa mňa je vymiešaná masa bez chladenia nepoužiteľná - nedržala by tvar takže som ju dala na hodinu do chladničky a až potom som robila pomocou dvoch lyžičiek na pekáč malé kôpky, ktoré som zdobila kúskom kandizovanej čerešne a piekla som 15 min. pri 170°C. Po upečení necháme vychladnúť, nakoľko sú krehké a tvrdnú chladnutím ... neodolala som a jednu som ochutnala ... sú výýýýbornééééé

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (1) posledné: 12.2.2015, 16:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Božské ďatlové pusinky



POTREBNÉ PRÍSADY

2 vajíčka, 100g kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 125 rozpusteného masla, 200g jemných ovsených vločiek, 50g polohrubej múky, 1 kávová lyžička prášku do pečiva, 200g sušených datlí nadrobno pokrájaných alebo pomletých na mäsovom mlynčeku (ja som mala datle z Billy označené ako čerstvé - tuším aj v Tescu som také videla - sú mäkšie a myslím si, že lepšie je nakrájať aby sme mali v pusinkách kúsočky nie len kašu), 2 tortové oblátky alebo hotové mini oblátky

POSTUP PRÍPRAVY

... tento úžasný recept som objavila v decembrovom čísle čísle časopisu Dobré jedlo - a keďže ja datle môžem nedalo mi nevyskúšať - a výsledok predčil všetky moje očakávania ... už surová masa mala výbornú chuť a mala som čo robiť aby som nadmieru nekoštovala :-) .... recept nie je ťažký na prípravu a výsledok je fantastická chuť .... najskôr si pripravíme oblátky na štvorčeky cca 3 x 3 cm alebo použijeme hotové mini oblátky ... rozpustíme si maslo a necháme trocha vychladnúť ... celé vajíčka vyšľaháme do peny s cukrom a vanilkovým cukrom, pridáme rozpustené maslo a vločky zmiešané s múkou a práškom do pečiva, nakoniec vareškou vmiešame pokrájané datle a premiešame ... rúru vyhrejeme na 180°C ... na oblátky robíme lyžičkou kôpky a kladenie na plech vyložený papierom na pečenie ... vo vyhriatej rúre pečieme cca 10 - 12 minút - pokiaľ pusinky nechytia zlatú farbu ... sú výbornéééééé

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (3) posledné: 23.12.2015, 23:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Nepečené figové guľôčky



POTREBNÉ PRÍSADY

500g sušených fíg (nie príliš tvrdých), 80g práškového cukru, šťava z jedného pomaranča, 1/2 dl rumu, 250-300g mletých vlašských orechov

POSTUP PRÍPRAVY

... tento výborný nepečený dezertík mám od moje bývalej kolegyne - zamilovala som sa hneď po prvom ochutnaní ... je to "zdravšia" alternatíva cukroviniek ... sú svieže a výborné .... neodmysliteľne patria u nás k Vianociam ... postup je veľmi jednoduchý : figy zomelieme na mäsovom mlynčeku, pridáme cukor, mleté orechy a šťavu z pomaranča a dobre zmiešame ... z masy robíme guľôčky veľkosti vlašského orecha ... obaľujeme v kokosovej múčke alebo v mletých orechoch

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 18.12.2014, 21:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 11 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu