. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > VIANOČNÉ CUKROVINKY

Iveta S. (yvett) ID 11052
.
Oblasť: Senica
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 3.2.2007
Naposledy: 22.6.2021 16:37
Aktualizácia: 3.7.2011 20:07
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 22
RODINNÉ FOTOGRAFIE 69
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 146
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 14 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Erteple s vôňou mandlí



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 250 g detskej krupice, 120 g masla, 230 g práškového cukru, 4 veľké lyžice vody, 15 ml mandlovej príchute. Okrem toho piškóty, džem, rum, kakao.

POSTUP PRÍPRAVY

Suroviny na cesto zmiešame a dáme na 24 hodín do chladničky uležať, aby krupica nabobtnala a zmäkla.
Detské piškóty zlepíme džemom - ja som zlepovala maslovo-karamelovým krémom a potrieme rumom, alebo Amarettom. Cestom obalíme zlepené piškóty. Vzniknuté erteple obalíme v kakau. Dáme do papierových košíčkov.

Zdroj: www.toprecepty.cz - ivulinka

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 30.5.2011, 11:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Delobuchy



POTREBNÉ PRÍSADY

1. cesto: 30 dkg mletých orechov, 27 dkg práškového cukru, 12 dkg masla, 3 lyžice rumu, 4 dkg kakaa. 2.cesto: 20 dkg práškového cukru, 15 dkg kokosu, 2 žĺtka (ja som dala varené), 4 lyžice rumu, 5 dkg masla, vanilkový cukor. Okrem toho čokoládová poleva a upečené kolieska z lineckého cesta a džem.

POSTUP PRÍPRAVY

Zo všetkých surovín vypracujeme dve cestá. Z každého tvoríme gulôčky, ktoré obaľujeme v práškovom cukre. Potom zoberieme dávkovač na kávu a natlačíme doň najskôr kakaové cesto, vyhĺbime doňho jamku a natlačíme bledé cesto. Vyklopíme a džemom prilepíme na upečené koliesko z lineckého cesta. Máčame v čokoládovej poleve a zdobíme.

Zdroj: www.toprecepty.cz - Monika Doležalová

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (19) posledné: 6.11.2011, 17:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Nugátové štvorčeky



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 80 g lieskových orechov, 200 g Palmarínu, 100 g práškového cukru, 1 vajce, 1 vanilínový cukor, 1ČL mletej škorice, 1 PL citrónovej šťavy, 240 g hladkej múky. Nugátová náplň: 200 g nugátu alebo nugátových bonbónov, 100 g Helie, 4 PL vaječného likéru s orieškovou príchuťou. Rumová poleva: 4 PL rumu, 150 g práškového cukru.

POSTUP PRÍPRAVY

Lieskovce nastrúhame. Zmäknutý Palmarín vymiešame s práškovým cukrom a vajcom. Pridáme vanilkový cukor, škoricový cukor a citrónovú šťavu. Prisypeme múku s lieskovcami. Vypracujeme tuhšie cesto, ktoré necháme 30 minút v chlade odležať. Rozvaľkáme ho a vykrajujeme štvorčeky, ktoré poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme na 180 C cca 10 minút. Bonbóny dáme do antikorovej misky a zahrejeme vo vodnom kúpeli. Misku vyberieme pridáme nakrájanú Heliu, vyšľaháme. Ochutíme likérom. Náplňou k sebe zlepíme štvorčeky. Cukor miešame s 2 PL horúcej vody a rumom tak dlho, až vznikne hladká lesklá poleva. Potrieme štvorčeky a rohy postriekame zvyšným nugátom.

Zdroj: časopis MAXI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (4) posledné: 29.12.2010, 17:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Sezamové medulky



POTREBNÉ PRÍSADY

400 ml smotany 12%, 120 g kryštálového cukru, 100 g medu, 60 g polohrubej múky, 300 g sezamu, 150 g píniových semiačok, tmavá a biela čokoláda.

POSTUP PRÍPRAVY

Cukor upálime na karamel, pridáme med a múku dobre vymiešanú v smotane. Uvaríme na kašu. Do uvarenej kaše pridáme sezamové a píniové semienka. Rukami tvarujeme gulôčky (je dobré si ruky namáčať do vlažnej vody), ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme na 170 C do zlatova. Po vychladnutí spodok gulôčok máčame v tmavej čokoládovej poleve a na vrch dáme bodku z bielej polevy - ja som to vynechala.

Zdroj: www.dama.cz

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 29.12.2010, 17:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Orechové koláčiky



POTREBNÉ PRÍSADY

42 dkg hladkej múky, 14 dkg práškového cukru, 28 dkg Palmarínu, 4 dkg kakaa, 2 žĺtka. Okrem toho nugeta na plnenie, sekané orechy, 10 dkg čokolády na varenie a 5 dkg stuženého tuku Cera, papierové košíčky.

POSTUP PRÍPRAVY

Suroviny na cesto spolu zmiesime, rozgúľame, vykrajujeme kolieska alebo mesiačiky a upečieme. Vychladnuté spájame nugetou, natrieme ňou aj vrch, jemne pritlačíme do sekaných orechov, necháme stuhnúť, potom máčame v čokoládovej poleve a ukladáme do papierových košíčkov.

Zdroj: Maňa recepty.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 6.1.2011, 20:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Kokosovo - orechoví strapáčci



POTREBNÉ PRÍSADY

200 g hladkej múky, 200 g Hery, 150 g kokosu, 80 g práškového cukru, 1 vajce, 3 lyžice kakaa. Plnka: 120 g masla, 80 g práškového cukru, 80 g mletých orechov, 1 vajce, um podľa chuti. Okrem toho potrebujeme čokoládovú polevu a kokos na posyp.

POSTUP PRÍPRAVY

Z prísad vypracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme na hrúbku cca 3 mm. Vykrajujeme kolieska, ktoré upečieme. Upečené kolieska zliepame náplňou - ja som vajce vynechala a pridala som troška viacej umu. Zlepené polievame čokoládovou polevou a sypeme strúhaným kokosom.

Zdroj: český MMB ID 50169 asterka

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (4) posledné: 29.12.2010, 17:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Citrónové kvetinky



POTREBNÉ PRÍSADY

30 dkg hladkej múky, 14 dkg masla, 14 dkg práškového cukru, kôra a šťava z jedného citróna.

POSTUP PRÍPRAVY

Zo všetkých surovín vytvoríme cesto, ktoré necháme v chladničke dôkladne odpočinúť - ja som cesto urobila večer a piekla som ráno. Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske a vykrajujeme kvetinky a pečieme do bledoružova. Upečené zlepujeme džemom a môžeme zdobiť čokoládou, alebo posypať práškovým cukrom.

Zdroj: český MMB - ID 221607 JITULE40

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (8) posledné: 21.12.2012, 7:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Perníkové karty s náplňou z lieskových orieškov



POTREBNÉ PRÍSADY

220 g medu, 1 lyžička korenia na varené víno, 180 g práškového cukru, 110 g masla, 3 vajcia, 520 g hladkej múky, 1 lyžica sódy bikarbóny, 1 lyžica mletej škorice, 1 lyžica kakaa. Náplň: 120 g práškového cukru, 120 g jemne mletých lieskových orieškov (2x pomletých), 80 g kandizovanej pomarančovej kôry, 2 vajcia, 20 g solamylu. Poleva: 150 g čokolády na varenie, 100 g stuženého tuku.

POSTUP PRÍPRAVY

Rozohriaty med vyšľaháme s cukrom, maslom a korením na varené víno. Po vychladnutí zašľaháme do peny vajcia a zmes múky so sódou bikarbónou, škoricou a kakaom. Vypracujeme cesto, zabalíme do potravinárskej fólie a dáme do chladu do rána odležať. Na druhý deň cesto rozvaľkáme na hrúbku 3 mm a plát rozdelíme na rovnako veľké štvorčeky. Plnku pripravíme zmiešaním najemno pomletých lieskových orieškov, jemne sekanej kandizovanej pomarančovej kôry, vajec, cukru a solamylu. Na polovicu štvorčekov dáme pripravenú náplň, každý štvorček prikryjeme štvorčekom bez náplne. Okraje ničím nepotierame a ani nemusíme zvlášť pritláčať, náplň nevytečie. Takto pripravené karty dáme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie a pečieme v stredne vyhriatej rúre. Po upečení a vychladnutí máčame v čokoládovej poleve a zdobíme.

Tento skvelý recept som objavila v časopise Knihovnička Recepty 3/2010.
Medové karty sú výborné, kto má rád medovníky a vyskúša, tak určite neobanuje.
Ozaj je to "nebíčko v papuli"

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (19) posledné: 18.12.2013, 20:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Orechové toliare



POTREBNÉ PRÍSADY

300 g mletých orechov + cca 25 - 30 ks celých polovičiek orechov na ozdobu, 300 g práškového cukru + na podsypanie, 1/2 PL instantnej kávy + 1/2 PL granka. Poleva: 150 g práškový cukor + 4 PL čerešňovice

POSTUP PRÍPRAVY

Dáme do hrnca zovrieť cca 1 dl vody, prisypeme kávu s grankom a dobre rozmiešame. Pridáme práškový cukor a mleté orechy. Vypracujeme tuhšie cesto, ktoré necháme vychladnúť. Dosku posypeme práškovým cukrom alebo orechami a cesto vyvaľkáme na hrúbku 1 cm. Ja som vaľkala medzi dvomi fóliami. Ozdobnou okrúhlou formičkou vykrajujeme kolieska o priemere 3 cm - je dobré ich prispôsobiť veľkosti orechov, ktorými ich budeme zdobiť. Uložíme na papier na pečenie a necháme minimálne 1 deň voľne sušiť. Na druhý deň si pripravíme polevu - práškový cukor dobre vymiešame s čerešňovicou na tuhú polevu.
Na každý toliar nanesieme polevu a ozdobíme polovicou celého orecha, ktorý jemne pritlačíme do polevy. Znovu necháme pri izbovej teplote uschnúť. Po uschnutí polevy uložíme toliare do dobre tesniacej krabice.
Vydržia veľmi dlho.


Zdroj: http://www.tortyodmamy.sk/?q=content/orechove-toliare

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (22) posledné: 26.2.2015, 9:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Horalkové kupole



POTREBNÉ PRÍSADY

Linecké cesto - suroviny a postup ako u punčových rohlíčkov. Suroviny na kupole: 3 nastrúhané horalky, 2 nastrúhané čokolády Margot, trocha umu na spojenie hmoty

POSTUP PRÍPRAVY

Upečieme linecké spodky - kolieska. Horalky a Margotky nastrúhame, alebo pomelieme na mlynčeku na orechy a spojíme umom. Odoberáme kúsky, vytvarujeme guličky, ktoré jemne obalíme v práškovom cukre a potom vtlačíme do kalíška na vajíčko - takéto niečo som myslela http://img.bleskovky.sk/mojdom/44418.jpg
.
Vyklopíme a lepíme na linecké koliesko krémom. Ja som použila krém z Amoniových rohlíčkov. Vrch máčame v čokoláde a zdobíme.

Zdroj: www.dama.cz

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (4) posledné: 21.12.2009, 12:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 14 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu