končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |
DIETY |
Ricottový koláč - maškrtiť sa dá aj zdravoPOTREBNÉ PRÍSADY Korpus: 50g vlašských orechov 60g ovsených vločiek 1PL hnedého cukru 1PL sezamových semiačok 1 vajíčko 1/4ČL sódy bicarbóny prípadne 1PL mlieka ak je masa príliš tuhá (použila som ovsené) Plnka: 250g ricotty 1 activia sladká biela 2 vajcia citrónová šťava podľa chuti prípadne trstinový cukor podľa chuti POSTUP PRÍPRAVY Ovsené vločky a orechy si nasekáme v mixéri. Pridáme vajíčko, sézam, cukor a sódu bicarbónu a všetko premiešame. Ak je zmes taká tuhá, že by sa nedala rozotrieť do formy, môžete pridať trochu mlieka. Cesto rozotrite na dno koláčovej formy (ja mám 25cm) a dajte predpiecť na 180C horkovzduch na 10minút. Zatiaľ si vymiešajte vajcia, vmiešajte ricottu s jogurtom. V tomto kroku môžete experimentovať a pridať napríklad škoricu, hrozienka,alebo nejaké ovocie. Ja som pridala len citrónovú šťavu a asi 1ČL trstinového cukru. Rozotrite na predpečený korpus a pečte na 170C asi 15-20min, kým ricottova zmes nespevnie. Môžete podávať ozdobené ovocím, určite nie šľahačkou:) Ak sa koláčik rozdelí na 12častí, jedna porcia bude mať takéto nutričné hodnoty: Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 11.3.2010, 21:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |