. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > NÁPOJE, DRINKY

Katarína B. (kava4) ID 47637
.
Oblasť: Malacky
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 27.5.2008
Naposledy: 26.4.2024 5:47
Aktualizácia: 23.1.2024 8:31
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 16
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 39
RODINNÉ FOTOGRAFIE 26
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 12
RECEPTY 84
NÁVODY 25
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4)

NÁPOJE, DRINKY

Pravé kubánske Mojito



POTREBNÉ PRÍSADY

Na 1 nápoj potrebujeme: 4 cl bieleho rumu /najlepšie Havana/, 4 limetky alebo 2 cl limetkovej šťavy, 10 lístkov mäty piepornej, 4 kávové lyžičky trstinového cukru, sódová voda.

POSTUP PRÍPRAVY

1. Legendárny kubánsky koktejl bude skvele chutnať jedine vtedy, keď použijete predpísané originálne a kvalitné prísady.
2. Lístky mäty umyjeme a paličkou ich rozdrtíme v nádobe. Limetky umejeme, nakrájame na kúsky a pridáme do nádoby. Prisypeme hnedý trstinový cukor a všetko mierne rozdrtíme a premiešame.
3. Do pohárov nasypeme kocky ľadu alebo ľadovú triešť, ktorú vyrobíme v mixéri alebo rozdrtením kociek ľadu v miske prikrytej utierkou, a vložíme mätovú zmes.
4. Všetko zalejeme bielym rumom a dolejeme sódou. Pohár ozdobíme kúskom mäty a limetkou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 25.8.2010, 8:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁPOJE, DRINKY

Exotická Piňa Colada



POTREBNÉ PRÍSADY

Pre 4 osoby potrebujeme: 4 cl bieleho rumu /najlepšie Havana/, 6 cl ananásovej šťavy /džúsu/, 2 cl kokosového sirupu, 2 cl smotany, drtený ľad.

POSTUP PRÍPRAVY

1. Základom voňavej, exotickej Piňa Colady je jemná ľadová triešť. Tú si môžete pripraviť rozdrtením ľadových kociek v mixéri alebo ľad rozdrtíme paličkou v miske prikrytej utierkou, aby kusy ľadu neodlietali do okolia.
2. Ľadovú triešť spolu zo všetkými ďalšími ingredienciami vložíme do šejkru a dôkladne pretrepeme.
3. Kokteil nalievame do vysokých oblých pohárov, ktorých okraj ozdobíme plátkom ananásu. Kto chce svojich hostí ohromiť, môže kokteil servírovať v polovici kokosového orechu.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (5) posledné: 26.11.2022, 21:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁPOJE, DRINKY

Osviezujuca citronáda na slnečný deň



POTREBNÉ PRÍSADY

1 liter vychladenej sódy, 2 celé chemicky neošetrené citróny pokrájané na osminky, 4 lyžice kryštálového cukru, kocky ľadu

POSTUP PRÍPRAVY

1. Do mixéra dáme vodu, citrón a cukor a v dvoch dávkach zmixujeme. A mixujeme dovtedy, kým nie je citrón rozmixovaný na kašu.
2. Citronádu precedíme do džbánu a nalievame do pohárov s ľadom.
P.S. Myslím, že ak vynesieme na dvor alebo do záhrady džbán citronády, môžeme to považovať za prenosnú stravu. Túto oslnivo jednoduchú staromódnu citronádu môžete naliať aj do termosky a tak ju prenášať. Ak vás pochytí rozmarná nálada, nasypte do mixéra za hrsť malín a máte zas ružovú citronádu.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (1) posledné: 1.5.2010, 22:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁPOJE, DRINKY

Čajové a žĺtkové víno



POTREBNÉ PRÍSADY

Suroviny na čajové víno (Whist): 5 g čierneho čaju 250 g cukru šťava z 3 citrónov 1,5 l červeného vína suroviny na žĺtkové víno: 1/2 l bieleho vína 2 žĺtky 60 g cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Príprava čajového vína:
1. Čaj vyvaríme vo 1/4 l vody, necháme 3 minúty vylúhovať, scedíme. Rozpustíme v ňom cukor.

2. Z citrónov vytlačíme šťavu, scedíme. Zmiešame s čajom a červeným vínom, rozohrejeme až tesne pod bod varu. Podávame v 2 l kanvici s uzáverom. vystačí asi na 15 pohárov.

príprava žĺtkového vína:
1. Biele víno, žĺtky a cukor rozhabarkujeme, zohrievame pri miernej teplote, pričom stále metličkou šľaháme, kým nápoj nie je horúci a penistý. Rozlejeme do 4 pohárov na grog a ešte horúce podávame.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu