končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |
POLIEVKY |
Francúzska cibuľová polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY 2 stredne cibule, maslo (pripadne olej), 1 polievkova lyzica hladkej muky, 2 cajove lyzicky krystalovy cukor, sol, mlete cierne korenie, tymian, 1 kocka zeleninoveho (alebo hovadzieho bujonu) Na zapekane bagetky: bagetka (pripadne rozky), olivovy olej, nastruhany tvrdy syr. Varila som len do mini hrnca, kedze sme s malym sami doma, tak si mnozstvo surovin pre viacerych hladosov primerane upravte. POSTUP PRÍPRAVY Pridavam chutnu, casovo a financne nenarocnu polievku, navyse zo surovin ktore zarucene vzdy najdete doma. Cibulu si rozrezeme napoly a nakrajame na polovicne kolieska. Osmazime ju v hrnci na masle, pridame krystalovy cukor a na strednom plameni opatrne smazime asi 10 min, pekne do zlatohneda, prave sa to podari vdaka pridanemu cukru a tym aj cibula ziska vybornu chut. Pridame hladku muku, zamiesame aby sa nevytvorili hrudky a zalejeme studenou vodou, rozmiesame a pridame sol, korenie, tymian (moze byt kludne suseny ale nejaky musi byt:-)) a kocku bujonu. V originalnom recepte sa pridava aj deci bieleho vinka, takze ak ho mate otvorene poruke, kludne pridajte. Ja som vsak nedavala, kedze varim aj pre synceka. Nechame zovriet a v otvorenom hrnci varime este cca 20 min na miernom plameni. Medzitym si pripravime fajnotky do polievky: rozky alebo bagetu nakrajame na kolieska, potrieme jemne z obidvoch stran olivovym olejom a vlozime asi na 10 min do zohriatej rury cca 200 C, kym nebudu krasne zlate. Potom na ne naukladame kopky nastruhaneho tvrdeho syra a supneme este na minutku do rury, kym sa syr neroztopi. Pokladieme este horuce navrch polievky a mozme servirovat. Dobru chut! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 69 návštěvníkov) KOMENTÁRE (49) posledné: 29.12.2018, 20:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Moja cesnačkaPOTREBNÉ PRÍSADY stredna cibula, olej, 2-3 stredne zemiaky, 3-4 velke struciky cesnaku, 2 PL hladkej muky, 1 CL mletej cervenej papriky, 1 kocka zeleninoveho bujonu a na dochutenie mlete cierne korenie, sol (alebo vegeta) POSTUP PRÍPRAVY Toto su suroviny do takeho mini (mensieho) hrnca, ak mate doma viacej hladosov, alebo len velke hrnce, tak si to primerane upravte;-) Na oleji si oprazime do zlata nadrobno pokrajanu cibulku, pridame hladku muku a urobime si svetlu zaprazku, do ktorej dame cervenu papriku, zamiesame a zalejeme studenou vodou. Nechame zovriet, hodime kocku bujonu a na male kocky nakrajane zemiaky. Ked su zemiaky makke, takmer rozvarene ale nie celkom, pridame pretlaceny cesnak, sol alebo vegetu, cierne mlete korenie trosicku. Nakoniec mozme este zemiaky mierne popucit tlacitkom na zemiaky, na take mini kusocky, nie vsak na kasu. Nech vam to este spolu vsetko prevrie a hotovo. Podavame horuce s nastruhanym syrom( mozme vynechat) a opecenymi kockami chlebika (musi byt). Tie opecene kocky chleba sa daju aj kupit hotove alebo si ich jednoducho na teflonovej panvici bez oleja nasucho opecieme. Zdrava a takmer dietna polievocka, ktoru mate za pol hodku na tanieri. A uz len dobru chut. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 71 návštěvníkov) KOMENTÁRE (50) posledné: 17.12.2015, 12:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Krémová zemiaková polievočka - expresná a chutnáPOTREBNÉ PRÍSADY Zemiaky, mrkva, sladka smotana na slahanie, sol pripadne vegeta POSTUP PRÍPRAVY Ocistenu mrkvu, nakrajanu na kolieska dame varit do vody. Kym sa nam vari, ocistime si zemiaky, pokrajame na kocky a dame varit do ineho hrnca, do osolenej vody. Uvarenu mrkvu zlejeme, uvarene zemiaky nezlievame ale ich rozmixujeme ponornym mixerom dohladka. Do zemiakovej hmoty pridame mrkvicku a smotanu. Nechame zovriet. Stale miesame, lebo polievka je hustejsia a rychlo by sa prichytila na spodok hrnca. Dochutime solou alebo vegetou, pripadne kto ma rad kyslejsie, moze na tanieri dochutit aj octom. Expresny tip: komu sa nechce varit mrkva, moze dat rovno do rozmixovanych zemiakov sterilizovanu mrkvu z konzervy, dobra je Baby karotka od Bonduell. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 26.11.2007, 23:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |