končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5) |
POLIEVKY |
Paradajková polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY Suroviny na 4 l: • 4000 l vody • 3 kocky mäsového bujónu • 8 PL oleja • 8 PL (zarovnané) hladkej múky • 500 g paradajkového pretlaku alebo pyré v krabičke • 5 PL kečupu • 2 lyžičky mletej červenej papriky • 4 PL cukru • 4 väčšie bobkové listy • 100 g ryže • 4 PL vegety • petržlenová vňať • tvrdý syr POSTUP PRÍPRAVY V hrnci rozohrejeme olej, vsypeme múku a na miernom ohni pražíme, miešame, kým zápražka prestane peniť. Ku koncu pridáme papriku, premiešame, zalejeme postupne studenou vodou a rozmiešame. Necháme prevariť 15 min. aby z polievky zmizla múčna chuť. Pridáme kocky mäsového vývaru, paradajkový pretlak, kečup, cukor, bobkový list a polievku varíme pol hodiny. Občas premiešame. V polovici varenia prisypeme prepláchnutú a sparenú ryžu. Pred podávaním vyberieme bobkový list. Polievku ochutíme vegetou a najemno nasekanou petržlenovou vňaťou. Polievku si na tanieri ozdobíme postrúhaným syrom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 15.1.2021, 11:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Zeleninová polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 lyžica masla, 1 veľká cibuľa, 2 lyžice hladkej múky, 1/2 balíčka mrazenej zeleniny, 1/2 až 1 l vody, 1/2 l mlieka, 1 vajce, kocka masového vývaru, petržlenová vňať, 1 lyžička zeleninovej vegety POSTUP PRÍPRAVY Lyžicu masla rozohrejeme v kastróle, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a opražíme ju dozlatista. Vsypeme múku a urobíme svetlú zápražku. Zalejeme ju vodou, vhodíme do nej kocku masového vývaru a za občasného premiešania privedieme do varu. Medzitým zamrazenú zeleninu prepláchneme na cedidle vodou a vložíme ju do polievky. Varíme asi 15 minút, potom prilejeme mlieko a ešte krátko povaríme. Hotovú polievku zoberieme z ohňa, vlejeme do nej rozšľahané vajce, dochutíme jemne nasekanou petržlenovou vňaťou a lyžicou zeleninovej vegety. Polievku možeme posypat aj na kocky nakrájanou žemľou, kt. sme do zlatista opražili na masle. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Mrvancová polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 cibuľa, 1 lyžica oleja, 2-3 stredne veľké zemiaky, 1 kocka zeleninového bujónu, 1 l vody, 80 g hrubej múky, 1 vajce, m. č. korenie, majorán, soľ POSTUP PRÍPRAVY Na leji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, zalejeme vodou a vložíme zemiaky nakrájané na kocky. Mierne osolíme, pridáme bujón a varíme. Medzitým si pripravíme tuhé cesto z múky, vajca a zo soli. Ak je redšie, po troškách pridáme múku. Cesto nastrúhame na veľkom strúhadle. Keď sú zemiaky takmer hotové, zavaríme do polievky mrvence. Varíme asi 2 minúty kým nevyplávajú na povrch. Nakoniec polievku ochutíme korením a majoránom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (5) posledné: 31.10.2013, 13:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Fazuľová polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY 2 l vody, 200 g fazule, 2 zemiaky, 1 klobása, 1 vačšia cibuľa, 2 lyžice tuku, 370 g mrazenej zeleninovej zmesi, soľ, m. č. korenie, m. č. sladká paprika POSTUP PRÍPRAVY Prepláchnutú fazuľu cez noc namočíme do vody. Zemiaky nakrájame na kúsky a klobásu na kolieska. Cibuľu nakrájame na drobno a speníme ju v hrnci na časti tuku. Pridáme zemiaky a mrazenú zeleninu. Zeleninu zalejeme horúcou vodou, doplníme fazuľkami a klobásou, osolíme, okoreníme a uvaríme domakka. Na zvyšnom tuku krátko opražíme papriku a vmiešame ju do polievky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Cesnaková polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY Strednú cibuľu, olej, 2-3 stredné zemiaky, 3-4 veľké strúčiky cesnaku, 2 PL hladkej múky, 1 ČL m. č. papriky, 1 kocka zeleninového bujónu a na dochutenie m. č. korenie, soľ (alebo vegetu) POSTUP PRÍPRAVY Na oleji si opražíme do zlata nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme hladkú múku, urobíme si svetlú zápražku, do kt. dáme m. č. papriku. Zamiešame a zalejeme studenou vodou. Necháme zovrieť, hodíme kocku bujónu a na malé kocky nakrájame zemiaky. Keď sú zemiaky makké, takmer rozvarené, ale nie celkom, pridáme pretlačený cesnak, soľ alebo vegetu a trochu m.č. korenia. Nakoniec možeme ešte zemiaky mierne popučiť tlačítkom na zemiaky. Necháme ešte raz spolu všetko prevrieť. Polievku podávame horúcu s nastrúhaným syrom ( možeme vynechať) a opečenými kockami chleba (musí byť). ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5) |