Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |
POTREBNÉ PRÍSADY
300g čerstvej hlivy ustricovej, 5ks zemiakov, 1 smotanu na varenie 12% (200ml), kyslú lahôdkovú smotanu (200ml), 1 cibuľu, olej, čierne korenie mleté, mletá paprika, soľ, hladká múka, vývar alebo hubový bujon (asi 1L)
POSTUP PRÍPRAVY
Čerstvú hlivu umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. Cibuľu nakrájame nadrobno a speníme na oleji. Pridáme k nej nakrájanú hlivu a podusíme. Pridáme očistené, na malé kocky nakrájané zemiaky. Poprášime mletou paprikou. Zalejeme vyvarom alebo hubovým bujonom, okoreníme a varíme do zmäknutia. Nakoniec pridáme smotanu na varenie, v ktorej sme rozmiešali lyžicu hladkej múky a ešte chvíľu povaríme. Polievku môžeme dochutiť a ozdobiť kyslou lahôdkovou smotanou .
ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |
KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |