končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6) |
SLADKÉ JEDLÁ |
Jogurtové muffinyPOTREBNÉ PRÍSADY 1 hrnček kryštálového cukru, 2 hrnčeky polohrubej múky, 1 balíček prášku do pečiva, štipka soli, pol hrnčeka polotučného mlieka, pol hrnčeka oleja, 2 celé vajíčka, jeden jahodový jogurt (250ml), orechy, čokoláda, sušené ovocie. POSTUP PRÍPRAVY Vajíčka vyšľaháme s cukrom do penista. Pridáme mlieko, olej a spolu mixujeme elektrickým šľahačom pri nízkych otáčkach. Nakoniec vmixujeme preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a štipkou soli. Do pripraveného cesta nakoniec vmiešame jogurt a nasekané orechy, čokoládu a sušené ovocie, napríklad hrozienka alebo brusnice. Pripravenou zmesou plníme cukrárenské košíčky, ktoré sme vyskladali do formy na muffiny. Pečieme pri teplote 190C po dobu 15-20 minút. Po upečení posypeme práškovým cukrom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 12.11.2013, 14:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Paradajkové palacinky s volovcomPOTREBNÉ PRÍSADY 0,5 L polotučného mlieka, 2 celé vajcia, štipka soli, 250g hladkej múky, trocha kryštálového cukru, vegeta, 1-2 paradajky-mäsitý typ, bylinky na dochutenie (môžu ale nemusia byť), rastlinný olej na pečenie palaciniek, zrejúci syr volovec- aspoň 300g. POSTUP PRÍPRAVY Mlieko, vajcia a múku vymiešame. Pridáme len trocha cukru (nechceme, aby boli palacinky sladké), štipku soli, trocha vegety, na malé kocky nakrájané paradajky a podľa chuti nasekané čerstvé bylinky. Celú zmes poriadne premiešame a cesto necháme aspoň 15 minút odležať. Z odležaného cesta pečieme na vymastenej panvici trocha hrubšie palacinky, ktoré naplníme nastrúhaným volovcom ešte kým sú vlažné. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Hlivovo - smotanová polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY 300g čerstvej hlivy ustricovej, 5ks zemiakov, 1 smotanu na varenie 12% (200ml), kyslú lahôdkovú smotanu (200ml), 1 cibuľu, olej, čierne korenie mleté, mletá paprika, soľ, hladká múka, vývar alebo hubový bujon (asi 1L) POSTUP PRÍPRAVY Čerstvú hlivu umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. Cibuľu nakrájame nadrobno a speníme na oleji. Pridáme k nej nakrájanú hlivu a podusíme. Pridáme očistené, na malé kocky nakrájané zemiaky. Poprášime mletou paprikou. Zalejeme vyvarom alebo hubovým bujonom, okoreníme a varíme do zmäknutia. Nakoniec pridáme smotanu na varenie, v ktorej sme rozmiešali lyžicu hladkej múky a ešte chvíľu povaríme. Polievku môžeme dochutiť a ozdobiť kyslou lahôdkovou smotanou . ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Koláč z kyslého mliekaPOTREBNÉ PRÍSADY 3 acidofilné mlieka (3x250ml), 3 poháre cukru, 3 poháre polohrubej múky, 2 celé vajcia, 100ml oleja, 2 lyžice kakaa, 1 lyžica sody bikarbony, 2 lyžice džemu, trocha nasekaných vlašských orechov. POSTUP PRÍPRAVY Vajcia s cukrom vyšlaháme mixérom na penu. Pridáme kakao, acidofilné mlieko- miešame už len ručne. Keď sa nám tieto suroviny spoja, pridáme preosiatu múku, olej, sodu a opäť premiešame. Nakoniec do cesta primiešame džem a nasekané orechy. Celé cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme. Pečieme pri 180C, kým koláč nie je upečený. Koláč je upečený, keď do jeho stredu pichneme drevenou špilkou a nezostane nám na nej nalepené cesto. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (1) posledné: 28.2.2016, 22:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Kinder mliečny rezPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 7 vajíčok, 8PL cukru, 4PL kakaa, 2PL oleja, 10PL polohrubej múky, 1/2 balíčka práška do pečiva, KREM: 2 tvarohy, 4PL cukru, 1 kyslá smotana 16% POSTUP PRÍPRAVY Vyšľaháme si do penista všetkých 7 vajíčok (celé). Postupne pridávame cukor, kakao, múku, kypr. prášok a olej. Ja som to všetko premiešala el. šlahačom, ale môže sa iba ručne. Budeme potrebovať dva pláty cesta. Tak si cesto rozdelíme na dva časti. Jedno som si vyliala na plech (menší plech) s papierom na pečenie, piekla som na 180C/ 7 minút. Cesto som vybrala a dala vychladnúť. Medzitým som dala piecť druhú časť cesta. A ideme robiť krém: Všetky suroviny sa spolu zmixujú el. šlahačom, pekne do hladkého krému. Potom jednu polovicu cesta natrieme krémom a dáme do chladničky na 2 hodinky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 7.3.2015, 15:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Cestovinová pastaPOTREBNÉ PRÍSADY 1x 500g paradajkový pretlak, 2 ČL vegety, 250ml smotany na šľahanie, 500g cestovín (najlepšie vrútky), 3 strúčiky cesnaku. POSTUP PRÍPRAVY Do hrnca dáme paradajkový pretlak, ktorý krátko opražíme a pridáme vegetu. Toto zalejeme smotanou a uvedieme do varu. Na záver pretlačíme cesnak a chvíľku nechame vrieť. ( môžeme pridať šunku pokrájanú na kúsky, kukuricu alebo čo vám chutí) Podávame s cestovinou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6) |