končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |
POLIEVKY |
Pravá liptovská kyslá polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY Dnes som sa rozhodla doma robiť na obed kyslú kapustovú polievku a tak mi rozvoniava celý dom, že som sa rozhodla podeliť sa s vami o tento veľmi jednoduchý a pritom fantastický recept. Každý, kto ju raz ochutnal, už ju bude robiť stále! Čo budete potrebovať: Polievka: 500g údeného mäsa, 500g bravčovej krkovičky alebo 1 väčšie koleno, 2l kyslej vody z kapusty, 3l vody, hrsť sušených húb, 5 zemiakov, soľ, 1 paradajkový pretlak Bábka: 2 väčšie zemiaky, soľ, mleté čierne korenie, 1 lyžička cesnakovej pasty, hrubá múka, 30ml oleja, 1ČL prášku do pečiva, 1 vajce POSTUP PRÍPRAVY Polievka: Do hrnca si odoberieme zo súdka kapustovú vodu (môžeme pridať aj hrsť kapusty), pridáme mäso a dolejeme vodou doplna. Pridáme hrsť vopred namočených hríbikov a dáme variť . Keď polievka zovrie, znížime plameň a necháme pomaly variť. Asi po hodine pridáme celé očistené zemiaky strednej veľkosti, paradajkový pretlak a podľa potreby osolíme. Varíme ďalšiu hodinu. Asi 15 minút pred dovarením vložíme do polievky bábky, ktoré počas varenia vystúpia navrch a vtedy sú uvarené. Mäso a bábky vyberieme z polievky. Polievku podávame s uvarenými širokými rezancami a celým zemiakom. Ako druhé jedlo je plát mäsa s bábkou. Bábka: Zemiaky očistíme a postrúhame na hrubšom strúhadle. Pridáme trošku oleja, malú lyžičku prášku do pečiva, cesnak, soľ, trochu mletého čierneho korenia, vajce. Vymiešame a zahustíme múkou toľko, aby sa dali vytvarovať valčeky, ktoré hádžeme priamo do vriacej polievky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KOMENTÁRE (14) posledné: 10.6.2013, 7:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Moja jednoduchá hrášková polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY Za túto polievku som si vyslúžila doma pochvalu a tak sa podelím o tento veľmi jednoduchý recept. Čo potrebujete: bravčová kosť, veľká konzerva hrášku, 2 strúčiky cesnaku, 3-4 zemiaky, soľ, korenie, majorán POSTUP PRÍPRAVY Do vody dajte vari bravčovú kosť, pokiaľ máte aj kúsok mäska, môžete nakrájať na drobné kocky a pridať tiež. V polovici varenia pridajte hrášok a na kocky nakrájané zemiaky, osoľte a okoreňte. Po dovarení kosť vyberte a oberte z mäsa, mäso vráťte do polievky, pridajte nastrúhaný cesnak a majorán. Môžete podávať. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 3.1.2013, 8:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Hríbová zámrvanka starej mamyPOTREBNÉ PRÍSADY Toto je ďalší recept, ktorý som sa musela kvôli môjmu mužíkovi naučiť, pretože túto polievku robievala jeho mamka a strašne ju má rád. Za tých pár rokov praxe som sa ju naučila tak, že vraj už je taká, ako ju robievala ona a tak je to pre mňa veľká pocta, lebo málokedy my ženy vieme variť tak ako mamy našich mužíčkov :-) Čo budete potrebovať na 7l hrniec : 1/4kg zemiakov, hrsť sušených alebo mrazených hríbov, lyžica vegety, 1 vajce, hladká múka, soľ, slanina, 1PL mletej červenej papriky POSTUP PRÍPRAVY Zemiaky si očistite, ošúpte a nakrájajte na menšie kocky. Dajte variť spolu s hríbmi do studenej vody. Pridajte lyžicu vegety a podľa chuti soľ. Keď budú zemiaky mäkké, zavarte do polievky halušky (do misky si rozbite 1 vajce, lyžičku soli, pridajte asi 200g hladkej múky a toľko vody, aby ste vymiešali hladké stredne husté cesto). Potom si do rajničky nakrájajte trošku slaninky na škvarky, keď sú škvarky opražené, zasypte ich lyžicou hladkej múky a nechajte ju trošku zhnednúť. Pridajte lyžicu mletej červenej papriky a zalejte hneď trochou studenej vody. Dobre rozmiešajte, aby sa voda s múkou spojila a neboli v zápražke hrčky a vlejte do polievky. Nechajte dobre prevrieť. Môžete podávať. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 7.7.2011, 21:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |