. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > POLIEVKY

Denis Č. (adec01) ID 164460
ADEC Slovakia s.r.o.
Oblasť: Sereď
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 4.9.2010
Naposledy: 4.4.2011 18:42
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 41
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6)

POLIEVKY

Soto polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

500g kuracieho mäsa (môžete použiť aj hovädzie),1000 ml vody, Zemiaky, Fazuľové struky, Pór, Zeler nakrájaný na kocky, Zelerové stonky, Zelerovú vňať, Soľ, 3 ks na tvrdo uvarené vajcia, Chrumkavá cibuľka, Soto mix 100g

POSTUP PRÍPRAVY

Z 1 litra vody uvaríme kurací vývar alebo hovädzí vývar spolu so zemiakmi. Uvarené mäso a zemiaky vyberieme a nakrájame na malé kúsky. Do vývaru pridáme zmes a spolu s mäsom premiešame, dolejete vodu do 1 litra, pridáme nakrájaný na malé kocky zeler a varíme cca 10 min na miernom ohni. V závere na 1 minútu pridáme fazuľové struky, pór, zelerové stonky. Podávate v polievkovej miske. Ak je polievka v miske pridáme zelerovú vnať, plátky vajec a chrumkavú cibuľku.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (3) posledné: 24.3.2011, 18:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Laksa polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

500g kuracieho mäsa, 100g kreviet, 1000ml vody, 400ml kokosového mlieka, 1 ks kuracieho bujónu, Soľ , Citrónová šťava, Uvarené vajce, Zelerové lístky, Chrumkavá cibuľka, Laksa mix 100g

POSTUP PRÍPRAVY

Do hrnca si nalejeme 1000ml vody, pridáme kuracie mäso, 1 kocku kuracieho bujónu a urobíme kurací vývar. Ak uvaríme vývar, kurča vyberieme a nakrájame na tenké pásiky. Nakrájané kurča vrátime späť do vývaru. Pridáme zmes (Laksa mix), 400 ml kokosového mlieka. Prilejeme vodu do 1 litra. Za stáleho miešania privedieme do varu. Dochutíme soľou, citrónovou šťavou a krevetami tesne pred podávaním. Podávame s rezancami, s vareným nakrájaným vajcom, chrumkavou cibuľkou a zelerovými lístkami.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (1) posledné: 24.2.2011, 0:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Krémová brokolicová polievka s chrumkavou cibuľkou



POTREBNÉ PRÍSADY

500g čerstvej brokolice, 250 ml smotany na šľahanie, Soľ, Čierne mleté korenie, Vegeta, Solamyl, polotovar: Sušená chrumkavá cibuľka

POSTUP PRÍPRAVY

Brokolicu rozoberieme na ružičky a dôkladne umyjeme. Uvaríme v osolenej vode pokiaľ nezmäkne. Potom brokolicu do hladka rozmixujeme vo vode, v ktorej sme ju varili. Pridáme smotanu, dochutíme korením vegetou a v prípade potreby zahustíme solamylom. Chvíľu povaríme na miernom ohni. Pri podávaní polievku ozdobíme smotanou na šľahanie a posypeme chrumkavou cibuľkou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 14.1.2011, 17:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Karí polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

1000 ml l vody,1 bujón (kurací alebo hovädzí,300 g mäsa (kuracie alebo hovädzie, Mrkva, Pór, Zelené fazuľky, 300 ml kokosového mlieka, Soľ, 1 balenie Kerrie Djawa Mix 100g

POSTUP PRÍPRAVY

Do 1 litra vody pridáme kurací bujón, kuracie mäso a uvaríme kurací vývar. Uvarené mäso vyberieme a nakrájame na kúsky. Do vývaru pridáme zmes a spolu s mäsom dobre premiešame. Dolejeme vodu do 1l. Potom pridáme nakrájanú zeleninu (mrkvu, pór, zelené fazuľky) a 300 ml kokosového mlieka, 1 lyžicu citrónovej šťavy. Varíme na miernom ohni, pokiaľ zelenina mierne zmäkne. Solíme podľa chuti.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Čínska ostrokyslá polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

½ kocky Tofu, 50 g sušených čiernych húb (Judášovo ucho), 1 l kuracieho vývaru, 2 mrkvy, 1 petržlen, Malá hrsť bambusových výhonkov, Trochu sójových klíčkov, Pór na ozdobenie, Kvasný ocot, Vajce, Soľ, cukor, mleté čierne korenie, zázvor, Olej, 4 lyžičky solamylu, 2 lyžičky dochucovacej pasty Sambal Manis alebo Sambal Badjak

POSTUP PRÍPRAVY

V panvici zohrejeme malé množstvo oleja a zo všetkých strán na ňom opečieme kocku tofu. Necháme vychladnúť. Po vychladnutí si tofu nakrájame na malé kúsky, čím menšie tým lepšie. Medzi tým si pripravíme čierne huby, ktoré namočíme cca na 30 minút do studenej vody, aby zmäkli. Zmäknuté huby precedíme a nakrájame ich na tenké rezance. Do rozpáleného oleja si vysypeme na kocky alebo na rezance nakrájanú mrkvu a petržlen a mierne opražíme cca 1 minútu. Kurací vývar privedieme do varu, ochutíme sójovou omáčkou, pridáme trochu cukru, podľa potreby soľ, mleté čierne korenie, zázvor a 2 lyžičky dochucovacej pasty Sambal Manis. Sambal Manis je kyslejšia verzia nakoľko obsahuje citrónovú trávu. Ak použijete Sambal Badjak nič nepokazíte, len pridáte viac octu. Dochutíme octom, tak aby bola polievka vyvážene ostro kyslá. Ďalej pridáme upraženú mrkvu, petržlen, tofu, zmäknuté huby, bambusové výhonky a sójové klíčky a cca 5-10 minút varíme. Solamyl rozmiešame v malom množstve studenej vody na riedku kašu. Za stáleho miešania pridávame do polievky, až kým polievka nezíska rôsolovitú konzistenciu. Pozor, nie naraz, aby ste nemali len hrču. Privediete do varu. Chvíľu varíme na miernom plameni a do vriacej polievky vlejeme vajce a vidličkou ho jemne rozmiešame. Na záver ešte môžeme dochutiť korením. Polievku podávame horúcu v miskách, ktoré ozdobíme pórom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (11) posledné: 9.1.2012, 21:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

MINESTRONE


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Mrkva,Zeler,Petržlen,Zemiaky,Cibuľa (červená alebo biela),Čerstvé alebo konzervované paradajky,Paradajkový pretlak, Mleté čierne korenie,Bobkový list,Bazalka (môže byť aj sušená, Rasca, Soľ, 1 lyžica balzamikového octu alebo citrónovej šťavy, Uvarená ryža, Parmezán, 1 lyžička dochucovacej pasty Sambal Badjak Vegetar alebo Sambal Badjak

POSTUP PRÍPRAVY

Nakrájame si zeleninu, zemiaky, cibuľku. V hrnci si na oleji dobre popražíme pokrájanú cibuľu, pridáme koreňovú zeleninu, zemiaky. Okoreníme, pridáme rascu, bobkový list, bazalku a malú lyžičku dochucovacej pasty Sambal Badjak alebo Sambal Badjak Vegetar(pozor, nie veľa, inak sa stratí originálna chuť) a chvíľu ešte pražíme. Zalejeme vodou, osolíme, prípadne dokoreníme a varíme. Nastal správny čas na pridanie paradajok, môžu byť čerstvé, nič sa však nestane, ak budú konzervované. Ak pridávate čerstvé paradajky je potrebné pridať paradajkový pretlak. Pri konzervovaných vylejete šťavu z konzervy do polievky. Práve paradajky dajú polievke osviežujúcu kyslosť. Polievka sa nevarí dlho, stačí 15-20 minút, pretože praženie urýchlilo mäknutie zeleniny. V predposlednom kroku pridáme nakrájanú (neošúpanú) cukinu. Varíme pár minút tak, aby sa nám cukina nerozpadla. V závere polievku dochutíme soľou, balzamikovým octom (doporučujeme), či citrónom. Polievku odstavíme a v dlani si rozmrvíme ešte bazalku a posypeme s ňou polievku. Pred servírovaním do taniera vložíme trochu uvarenej ryže a polievku posypeme nastrúhaným parmezánom alebo iným syrom. Aj keď vás to bude lákať, nepridávajte žiadne mäso, párky, či vegetu - prebili by ste tú úžasnú kyselkavo osviežujúcu chuť zeleniny, paradajok a byliniek.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu