končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |
POLIEVKY |
Fazulová polievka z konzervovanej fazule s kyslou smotanouPOTREBNÉ PRÍSADY - konzerva bielej fazule v rajčinovom pretlaku - 250ml kysla smotana -2 zemiaky - 1 rajčina - 3 strúčiky cesnaku - 2 PL múky - 2 PL oleja -sol, čierne korenie, vegeta POSTUP PRÍPRAVY Na oleji si speníme múku, zalejeme necelým litrom a pol vody a vložíme na kocky pokrájané zemiaky, pokrájanú rajčinu zbavenú šupky a pretlačený cesnak. Povaríme do mäkka, pridáme sol, čierne korenie a vegetu. Vyberieme zemiaky, vložíme kyslu smotanu a šťavu z fazulovej konzervy a rozmixujeme. Pridáme fazulu, chvílku povaríme, vrátime do polievky zemiaky a môžeme podávať. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
ŠPENÁTOVÁ OMÁČKA (polievka)POTREBNÉ PRÍSADY cca 250 g špenátu, pol l plnotučneho mlieka, 30 ml šlahačkovej smotany, 8 stručikov cesnaku, sol, čierne korenie POSTUP PRÍPRAVY Táto omáčka je veľmi rýchla a jednoduchá. Prísady a gramáž jsú približné, riaďte sa svojim chuťovými bunkami:) Najskôr zohrejem v hrnci trošku oleja, naň položím mrazený špenát, zalejem tak aby bol vodou zakrytý. Hneď pridám rozpučený cesnak, sol aj korenie. Keď je špenát udusený, prilejem mlieko, chvílu povarím a rozmixujem. Potom pridám šlahačkovú smotanu. Povarím. Mne to vyšlo cca na 1,5 litra omáčky. Všetkého môžete pridať trošku viac, podla toho či je omáčka riedka, hustá. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Paradajková polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY Prísady: 400g rajčinový pretlak, 4 cibule, hl. múka, 1 hovädzí bujon, soľ, čierne korenie, bobkový list, za hrsť ryže POSTUP PRÍPRAVY Postup: Cibulu nakrájame nadrobno, speníme v hrnci, necháme podusiť. V druhom hrnčeku uvaríme bujon v 1 litri vody.Ked je cibula udusená, pridáme bujonovy vyvar, osolíme podľa potreby, pridáme čierne korenie, bobkový list. Povaríme. Pridáme rajčinový pretlak a dolejeme vody, aby bola polievka cca do 2 litrov. Povaríme, vyberieme bobkový list, rozmixujeme. Potom pridáme za hrsť ryže a ked je mäkká, môžeme vypnúť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |