končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
CHUŤOVKY |
hrianky so zemiakmiPOTREBNÉ PRÍSADY 7-8 väčších zemiakov pokrájaných na kocky, 7 dkg, masla, 2 PL olivového oleja, 1 tavený syr v črievku, 1 konzerva šampiňónov (prípadne čerstvé pokrájané na plátky), 2 cibule pokrájané na mesiačiky, 2 dcl bieleho vína, sušený cesnak, soľ, čierne mleté korenie, 1 kl sušeného estragónu, pečivo (môže byť aj staršie - toustový chlieb, bageta, rožky, sendvič), petržlenová vňať, parmezán POSTUP PRÍPRAVY Pokrájané zemiaky uvaríme v osolenej vode. Na panvicu si dáme olivový olej, maslo a necháme dobre prehriať, pridáme pokrájanú cibuľu a zľahka ju orestujeme. K nej pridáme odkvapkané šampiňóny a asi 10 minút ich orestujeme, pridáme soľ, korenie a podlejeme vínom - necháme dusiť kým sa víno neodparí. Nakoniec pridáme estragón a sušený cenak podľa chuti. Uvarené zemiaky scedíme, do horúcich vytlačíme tavený syr a len vidličkou ich pomačkáme aj so syrom, aby ostali aj malé kúsky zemiakov, syr sa dobre rozpustí v horúcich zemiakoch. K nim pridáme šampiňónovú zmes a premiešame. Pečivo opečieme v hriankovači, prípadne v rúre na plechu, ktorý vyložíme papierom a na opečené hrianky dáme vrstvu zmesi, posypeme strúhaným parmezánom a pokrájanou petržlenovou vňaťou. Podávame teplé. Kto nemá rád huby, môže namiesto nich pridať olivy, ale potom pozor na soľ, olivy zvyknú byť slané. Toto jedlo je rýchle a veľmi chutné, aj keď čakáte návštevu tak si hrianky ako chuťovky môžete vopred pripraviť a potom ich len zohriať v mikrovlnke. Ja som vyskúšala aj inú verziu bez dusenej zmesi s vínom. Do uvarených zemiakov som dala tavený syr, asi 1/2 črievka pečeňovky, salámku humenský ščipák pokrájanú na pásiky a sušený majorán. Aj táto verzia sa osvedčila. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Hrianky s tuniakom a paradajkamiPOTREBNÉ PRÍSADY Upečený hriankový chlieb v hriankovači, 6 ks paradajok, 1 tuniak vo vlastnej šťave, 4 strúčiky cesnaku, 2 KL majoránky /môže byť aj čerstvá/ 2 KL olivového oleja, soľ podľa chuti /podľa toho či je tuniak slaný alebo nie/, čerstvá nasekaná petržlenová vňať. POSTUP PRÍPRAVY Umyté paradajky si nakrájame na maličké kocky a vložíme do sklenej misky, pretlačíme cesnak, pridáme tuniaka, z ktorého vopred zlejeme šťavu /tú nám pustia paradajky/, majorán a olivový olej, soľ - podľa chuti. Všetko premiešame, necháme odstáť asi 15 minút a navrstvíme na upečené hrianky. Vrch posypeme čerstvou petržlenovou vňaťou. Je to výborné aj na osviežujúci obed alebo večeru. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (5) posledné: 8.8.2008, 13:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |