. .. .. .. .. .. .
. .

hrianky so zemiakmi - RECEPT 10073

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

CHUŤOVKY

ID 54254 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)


hrianky so zemiakmi


[ recept č. 10073 zo dňa  ]


POTREBNÉ PRÍSADY

7-8 väčších zemiakov pokrájaných na kocky, 7 dkg, masla, 2 PL olivového oleja, 1 tavený syr v črievku, 1 konzerva šampiňónov (prípadne čerstvé pokrájané na plátky), 2 cibule pokrájané na mesiačiky, 2 dcl bieleho vína, sušený cesnak, soľ, čierne mleté korenie, 1 kl sušeného estragónu, pečivo (môže byť aj staršie - toustový chlieb, bageta, rožky, sendvič), petržlenová vňať, parmezán

POSTUP PRÍPRAVY

Pokrájané zemiaky uvaríme v osolenej vode. Na panvicu si dáme olivový olej, maslo a necháme dobre prehriať, pridáme pokrájanú cibuľu a zľahka ju orestujeme. K nej pridáme odkvapkané šampiňóny a asi 10 minút ich orestujeme, pridáme soľ, korenie a podlejeme vínom - necháme dusiť kým sa víno neodparí. Nakoniec pridáme estragón a sušený cenak podľa chuti.
Uvarené zemiaky scedíme, do horúcich vytlačíme tavený syr a len vidličkou ich pomačkáme aj so syrom, aby ostali aj malé kúsky zemiakov, syr sa dobre rozpustí v horúcich zemiakoch. K nim pridáme šampiňónovú zmes a premiešame.
Pečivo opečieme v hriankovači, prípadne v rúre na plechu, ktorý vyložíme papierom a na opečené hrianky dáme vrstvu zmesi, posypeme strúhaným parmezánom a pokrájanou petržlenovou vňaťou. Podávame teplé.
Kto nemá rád huby, môže namiesto nich pridať olivy, ale potom pozor na soľ, olivy zvyknú byť slané.
Toto jedlo je rýchle a veľmi chutné, aj keď čakáte návštevu tak si hrianky ako chuťovky môžete vopred pripraviť a potom ich len zohriať v mikrovlnke.

Ja som vyskúšala aj inú verziu bez dusenej zmesi s vínom.
Do uvarených zemiakov som dala tavený syr, asi 1/2 črievka pečeňovky, salámku humenský ščipák pokrájanú na pásiky a sušený majorán. Aj táto verzia sa osvedčila.
<< Pomazánka z olejoviek | hrianky so zemiakmi | Hrianky s pečeňovou nátierkou >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu