končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |
CHUŤOVKY |
Chuťovky z lístkového cestaPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g lístkového cesta, Na plnku: 1 vajce, 250 g mäkkej salámy, 120 g tvrdého syra, 50 g Nivy, 200 g mäkkého topeného syra, nasekanú petržlenovú vňať, soľ, mleté čierne korenie. POSTUP PRÍPRAVY Lístkové cesto rozdelíme na dve časti. Každú časť rozvaľkáme na pomúčenej doske do tvaru obdĺžnika. Potrieme rozšľahaným vajcom, posolíme, okoreníme a položíme kolieska salámy. Posypeme nahrubo nastrúhaným tvrdým syrom, Nivou a stočíme do rolády. Roládu pokrájame na kolieska, ktoré navrchu a po bokoch potrieme rozšľahaným vajcom. Na vrchnú časť kolieska rozotrieme mäkký syr. Naplnené kolieska preložíme na plech pokrytý papierom na pečenie a vložíme piecť do vyhriatej rúry. Pred dopečením dáme na každé koliesko nasekanú petržlenovú vňať a krátko zapečieme. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 16.8.2010, 21:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Tvarohové tyčinkyPOTREBNÉ PRÍSADY 200 g hladkej múky, 200 g tuku, 200 g polotučného tvarohu, 1 vajce, soľ, rascu, sezamové alebo ľanové semienka, strúhaný syr /napr.eidam/ POSTUP PRÍPRAVY Z múky, tuku a tvarohu vypracujeme hladké cesto. Vyvaľkáme, nožom alebo kolieskom nakrájame na tyčinky, ktoré potrieme rozšľahaným vajcom, osolíme, ozdobíme rascou, sezamovými semienkami, strúhaným syrom a upečieme. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (5) posledné: 12.1.2012, 16:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Vaječný kopček v zeleninovom pláštiPOTREBNÉ PRÍSADY 4 stredne veľké očistené mrkvy nakrájané na hranolčeky, 250 g očistenej zelenej fazuľky, soľ, 250 g dusenej šunky pokrájanej na plátky na hrubo, 3 až 4 lyžice zmäknutého masla, 4 kúsky petržlenovej vňate, 1 dávka paradajkovej omáčky. Vaječná sadlina: 3 stredne veľké vajcia, 250 ml šľahačkovej smotany, 2 lyžice topiteľného pikantného tvrdého syra /gruyere/, 1 lyžica sójovej omáčky, soľ, čerstvo zomleté čierne korenie. POSTUP PRÍPRAVY 1.Mrkvu nakrájame na hranolčeky hrubé asi 0,5 cm. Krátko ich povaríme vo vriacej vode, aby troška zmäkli. Vyberieme ich, prelejeme studenou vodou, dáme odkvapkať a odložíme nabok. Fazuľku povaríme v dostatočnom množstve vriacej vody asi 8 minút. Vyberieme ju, prepláchneme studenou vodou, osušíme a odložíme. Šunku pokrájame na rezance široké asi 0,5 cm. 2.Štyri valcovité formičky rovnomerne a pomerne nahrubo zvnútra potrieme zmäknutým maslom. Rezančeky mrkvy, zelenú fazuľku a pásiky šunky nakrájame na výšku formy. Dva struky zelenej fazuľky vložíme do formy na výšku, tak, že ich vtlačíme do zmäknutého masla, ktorým je forma natretá. Vedľa fazuliek rovnako uložíme aj pásiky mrkvy a vedľa nich dva pásiky šunky. Takto obložíme vnútorné steny všetkých formičiek. 3.Vyšľaháme vajcia so smotanou, potom pridáme strúhaný syr a sójovú omáčku. Posolíme, ochutíme čiernym korením a všetko dôkladne vymiešame. 4.Vaječno-syrovú plnku rovnomerne rozdelíme do formičiek, ktoré poukladáme do pekáča. Do pekáča nalejeme toľko vriacej vody, aby siahala do polovice formičiek. Vložíme ho do rúry rozohriatej na 160 stupňov a pečieme 40 až 50 minút, kým sadlina dostatočne nestuhne. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Cigary z mozarellyPOTREBNÉ PRÍSADY 250 g syra mozzarella 8 krajčekov bieleho chleba 4 až 5 lyžičiek francúzskej horčice čerstvo zomleté čierne korenie 7 lyžíc masla na ozdobenie 4 mesiačiky paradajky 2 prekrojené a vykôstkované čierne olivy petržlenová vňať alebo žerucha POSTUP PRÍPRAVY 1. Z krajčekov bieleho chleba odkrojíme kôrky, aby vznikli rovnaké štvorce alebo obdĺžniky,a každý plátok vyvaľkáme na veľmi tenko. 2. Každý plátok chleba natrieme troškou francúzskej horčice. 3. Mozzarellu nakrájame na čo najtenšie plátky a každý krajček chleba prikryjeme plátkom syra. Hojne ho posypeme čerstvo zomletým čiernym korením. 4. Takto pripravený chlieb čo najtesnejšie zvinieme a spojíme drevenou koktajlovou špajlou. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 12.2.2010, 14:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |