. .. .. .. .. .. .
. .

Vaječný kopček v zeleninovom plášti - RECEPT 22532

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

CHUŤOVKY

ID 47637 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |


Vaječný kopček v zeleninovom plášti


[ recept č. 22532 zo dňa  ]


Vaječný kopček  v zeleninovom plášti


POTREBNÉ PRÍSADY

4 stredne veľké očistené mrkvy nakrájané na hranolčeky, 250 g očistenej zelenej fazuľky, soľ, 250 g dusenej šunky pokrájanej na plátky na hrubo, 3 až 4 lyžice zmäknutého masla, 4 kúsky petržlenovej vňate, 1 dávka paradajkovej omáčky. Vaječná sadlina: 3 stredne veľké vajcia, 250 ml šľahačkovej smotany, 2 lyžice topiteľného pikantného tvrdého syra /gruyere/, 1 lyžica sójovej omáčky, soľ, čerstvo zomleté čierne korenie.

POSTUP PRÍPRAVY

1.Mrkvu nakrájame na hranolčeky hrubé asi 0,5 cm. Krátko ich povaríme vo vriacej vode, aby troška zmäkli. Vyberieme ich, prelejeme studenou vodou, dáme odkvapkať a odložíme nabok. Fazuľku povaríme v dostatočnom množstve vriacej vody asi 8 minút. Vyberieme ju, prepláchneme studenou vodou, osušíme a odložíme. Šunku pokrájame na rezance široké asi 0,5 cm.

2.Štyri valcovité formičky rovnomerne a pomerne nahrubo zvnútra potrieme zmäknutým maslom. Rezančeky mrkvy, zelenú fazuľku a pásiky šunky nakrájame na výšku formy. Dva struky zelenej fazuľky vložíme do formy na výšku, tak, že ich vtlačíme do zmäknutého masla, ktorým je forma natretá. Vedľa fazuliek rovnako uložíme aj pásiky mrkvy a vedľa nich dva pásiky šunky. Takto obložíme vnútorné steny všetkých formičiek.

3.Vyšľaháme vajcia so smotanou, potom pridáme strúhaný syr a sójovú omáčku. Posolíme, ochutíme čiernym korením a všetko dôkladne vymiešame.

4.Vaječno-syrovú plnku rovnomerne rozdelíme do formičiek, ktoré poukladáme do pekáča. Do pekáča nalejeme toľko vriacej vody, aby siahala do polovice formičiek. Vložíme ho do rúry rozohriatej na 160 stupňov a pečieme 40 až 50 minút, kým sadlina dostatočne nestuhne.

5.Formičky vyberieme z pekáča a necháme odstáť asi 2 minúty. Obsah formičiek vyklopíme na tanieriky. Ozdobíme ich petržlenovou vňaťou a podávame s paradajkovou omáčkou.
<< Frikadelky po švédsky | Vaječný kopček v zeleninovom plášti | Karfiolová zamatová polievka >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu