končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 7 (zobrazuje sa 1-7) |
CHUŤOVKY |
Bryndzové osie hniezdaPOTREBNÉ PRÍSADY Kysnuté cesto: 600g polohrubej múky, 1a1/2 ČL soli, 1ČL cukru, 150g roztopeného masla, 2 žĺtky, 300ml mlieka, väčšia polovica kocky droždia, Plnka: 200-230g bryndze, 2 stredne veľké uvarené zemiaky v šupke, 3 ČL solamylu, pol téglika kyslej smotany, trošku soli, ml.čierne korenie, Na potretie: 1 rozšľahané vajíčko POSTUP PRÍPRAVY Umiesime hladké kysnuté cesto a necháme ho podkysnúť, kým nezdvojnásobí svoj objem. Cesto rozdelíme na 2 časti a vyvaľkáme na tenko. Cesto potrieme plnkou, zrolujeme do závinu a krájame asi centimeter široké pásiky. Ukladáme na plech, potrieme rozšľahaným vajíčkom a necháme ešte podkysnúť. Pečieme vo vyhriatej rúre orientačne 20min. Plnka: Zemiaky postrúhame na jemno a spolu všetko zmiešame. Dobrú chuť :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov) KOMENTÁRE (23) posledné: 20.7.2013, 20:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Cesnakový posúchPOTREBNÉ PRÍSADY 250g hladkej múky, 250g polohrubej múky, 350-400ml mlieka, 2PL oleja, 1/2 kocky droždia, 3-4 zemiaky uvarené v šupke a postrúhané na najmenšom očku na strúhadle, 2 ČL soli, 2ČL cukru, 1vajce, celá rasca, na cesnakovú pastu: hlavička cesnaku, soľ, 2PL roztopeného masla POSTUP PRÍPRAVY Kto má rád cesnak, určite odporúčam vyskúšať. My robíme tento posuch len tak k polievke (kapustnica, fazuľová,....) alebo ako takú chuťovku, keď na neho ešte pred pečením poukladáme kúsky slaninky. A obe verzie sú fantastické. Postup je jednoduchý, kto má pekárničku, dá suroviny do nej a zapne program cesto, kto nemá, urobí klasické kysnuté cesto. Vykysnuté cesto prenesiem na vymastený plech a urovnáme. potrieme troškou oleja a posypeme celou rascou. Necháme ešte podkysnúť a pečieme vo vyhriatej rúre na cca 200°. Zatiaľ si roztopíme (upražíme) maslo a očistíme hlávku cesnaku. Po vybratí z rúry maslo rozmiešame so soľou a pretlačeným cesnakom a potrieme osúch. Dobrú chuť! :) ešte jeden tip: nahraďte časť mlieka kyslým (acidofilným) či pridajte trochu kyslej smotany alebo bieleho jogurtu do cesta. cesto bude ešte vláčnejšie a mäkkšie OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 100 návštěvníkov) KOMENTÁRE (64) posledné: 28.11.2014, 12:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Luxusná čokoládová zmrzlinaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 250ml plnotučného mlieka, 75g práškového cukru, 50g škrobovej múčky, 1 žĺtok, 250g 80% horkej čokolády, 250ml bieleho smotanového jogurtu POSTUP PRÍPRAVY Tento výborný recept Vám posúvam ďalej, je nájdený v Zdraví a trošku mierne upravený... A foto bohužiaľ tiež, kým sa nabila baterka na foťáku, bolo po zmrzline... Ale ináč vyzerala tak isto, len ešte tmavšie :) a bola fakt čokoládováááá :) Do 150ml mlieka nasypeme cukor a za stáleho miešania privedieme k varu, chvíľku povaríme a odstavíme. Vo zvyšnom mlieku rozmiešame škrobovú múčku, žltok a roztopenú čokoládu a nad parou uvaríme hustý krém. Necháme vychladnúť a oba krémy dáme schladiť do chladničky na 2hod. Potom ich spolu vyšľaháme aj s jogurtom a dáme zmrzlinu zmraziť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov) KOMENTÁRE (10) posledné: 15.12.2013, 18:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Syrové muffiny-delikatesa!POTREBNÉ PRÍSADY 3H postrúhaného syru, 1a1/2H polohrubej múky, 1/2ČL soli, 2ČL prášku do pečiva, 1 vajce, 1H mlieka, 50g roztopeného masla, 1a1/2PL cukru POSTUP PRÍPRAVY Tak tieto muffinky odporúčam všetkými desiatimi. Vhodné hádam ku všetkému. Krásne chrumkavé na povrchu a vláčne vo vnútri. A najmä syrovééééééé :) V pôvodnom recepte sa nespomína cesnak, ale ja som dala posekané 3 strúčiky a tiež odporúčam, krásne zavoňajú cesnakom. A myslím, že kľudne môžete dať aj napr.olivy alebo posekanú šunku alebo čo máte radi na oživenie... Ale aj takého jednoduché s cesnakom syrom sú výborné. A ešte, použila som hrnček o objeme 250ml a vyšlo 12 muffiniek.... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 494 návštěvníkov) KOMENTÁRE (140) posledné: 11.12.2015, 16:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Výborné kysnuté trojuholníčky na slanoPOTREBNÉ PRÍSADY cesto: 600g hladkej múky, 400ml vlažného mlieka, 75ml vlažného oleja, 1ČL cukru, 1 a 1/2 ČL soli, 1/2 kocky čerstvého droždia, základná plnka: 100g zmäknutého masla, 2 žltka, 1 hlávka cesnaku a viac, soľ podľa chuti, okrem toho môžeme plniť aj šunkou/salámou, syrom, bylinkami, semienkami,zeleninou, proste čím chcete POSTUP PRÍPRAVY Ja som robila cesto v DP, ak nemáte, tak klasicky, z droždia, cukru a mlieka urobiť kvások, pridať k múke, oleju, dochutiť a vypracovať cesto. Vykysnuté cesto si rozdelíme na 4 časti a každú vyvaľkáme na tenko, potrieme základnou plnkou a kto chce, môže ešte čosi na to poukladať, alebo posypať bylinky/semienka. cesto zrolujeme ako na závin, prenesieme na plech a ešte jemne potrieme základnou plnkou. Takto vedľa seba uložíme 4 záviny, ktoré potom prerežeme na trojuholníčky a necháme cca pol hodiny podkysnúť. Pečieme na 180°približne 25min. Tieto moje nevyzerajú práve najlepšie, ale chuťovo sú výborné, k vínku ako stvorené. Ja som každé plnila ináč, jedno je len základná plnka, ďalší je navyše so syrom, ďalší so šunkou a kapiou a posledný má naviac semienka a bylinky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 9.2.2010, 17:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Výborná domáca zmrzlinaPOTREBNÉ PRÍSADY na 1 liter zmrzliny: 2x 250ml šľahačkovej smotany 33%, 2 vajíčka, 1 vanilkový cukor, trochu práškového cukru POSTUP PRÍPRAVY Smotanu si vyšľaháme na šľahačku. Osobitne si vyšľaháme bielka. Osobitne si vyšľaháme žĺtky s cukrom a vanilkovým cukrom. A všetky tri hmoty zmiešame spolu. Z potrebných prísad nám vznikne univerzálna zmrzlina, ktorú si dochutite ako chcete. Nakoniec dajte zmrlinu zamraziť, minimum je 6hodín. Ak chcete vynilkovú, dajte viac vanilkového cukru, ak chcete kakaovú, tak kakao primiešajte k žĺtam. ak chcete jahovú, tak pridajte nakoniec rozpučené jahody a podobne... Dobrú chuť! my sme robili tentokrát klasiku, kakaovú.... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 34 návštěvníkov) KOMENTÁRE (20) posledné: 9.7.2015, 15:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Nepečená dobrotaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 veľký balík piškót, 2 pochuťkové smotany, 250 g tvarohu, 2 balíčky vanilkového cukru, práškový cukor, kakao, ovocie POSTUP PRÍPRAVY do misi si poukladáme vrstvu piškót, na ne rozotrieme krém č.1 na krém dáme ovocie(ja som dala zavárané marhule-na celú misu bolo potrebné 7 dcl sklo) na ovocie vrstvu piškót a krém č.2, opäť ovocie a vrstvu piškót krém č1: smotanu vymiešame s tvarohom a dochutíme vanilk. a prašk. cukrom krém č.2: smotanu zmiešame s preosiatým kakaom, vanilk. a prašk. cukrom misu prikryjem a dáme do chladníčky aspoň na pár hodín, aby piškóty zmäkli ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 7 (zobrazuje sa 1-7) |