. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > CHUŤOVKY

jana j. (Janushinka) ID 30839
Oblasť: Košice
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 23.12.2007
Naposledy: 23.6.2020 22:02
Aktualizácia: 30.9.2018 19:02
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 9
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 145
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 7 (zobrazuje sa 1-7)

CHUŤOVKY

Bryndzové osie hniezda



POTREBNÉ PRÍSADY

Kysnuté cesto: 600g polohrubej múky, 1a1/2 ČL soli, 1ČL cukru, 150g roztopeného masla, 2 žĺtky, 300ml mlieka, väčšia polovica kocky droždia, Plnka: 200-230g bryndze, 2 stredne veľké uvarené zemiaky v šupke, 3 ČL solamylu, pol téglika kyslej smotany, trošku soli, ml.čierne korenie, Na potretie: 1 rozšľahané vajíčko

POSTUP PRÍPRAVY

Umiesime hladké kysnuté cesto a necháme ho podkysnúť, kým nezdvojnásobí svoj objem. Cesto rozdelíme na 2 časti a vyvaľkáme na tenko. Cesto potrieme plnkou, zrolujeme do závinu a krájame asi centimeter široké pásiky. Ukladáme na plech, potrieme rozšľahaným vajíčkom a necháme ešte podkysnúť. Pečieme vo vyhriatej rúre orientačne 20min.
Plnka: Zemiaky postrúhame na jemno a spolu všetko zmiešame.
Dobrú chuť :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (23) posledné: 20.7.2013, 20:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Cesnakový posúch



POTREBNÉ PRÍSADY

250g hladkej múky, 250g polohrubej múky, 350-400ml mlieka, 2PL oleja, 1/2 kocky droždia, 3-4 zemiaky uvarené v šupke a postrúhané na najmenšom očku na strúhadle, 2 ČL soli, 2ČL cukru, 1vajce, celá rasca, na cesnakovú pastu: hlavička cesnaku, soľ, 2PL roztopeného masla

POSTUP PRÍPRAVY

Kto má rád cesnak, určite odporúčam vyskúšať. My robíme tento posuch len tak k polievke (kapustnica, fazuľová,....) alebo ako takú chuťovku, keď na neho ešte pred pečením poukladáme kúsky slaninky. A obe verzie sú fantastické.
Postup je jednoduchý, kto má pekárničku, dá suroviny do nej a zapne program cesto, kto nemá, urobí klasické kysnuté cesto. Vykysnuté cesto prenesiem na vymastený plech a urovnáme. potrieme troškou oleja a posypeme celou rascou. Necháme ešte podkysnúť a pečieme vo vyhriatej rúre na cca 200°. Zatiaľ si roztopíme (upražíme) maslo a očistíme hlávku cesnaku. Po vybratí z rúry maslo rozmiešame so soľou a pretlačeným cesnakom a potrieme osúch. Dobrú chuť! :)
ešte jeden tip: nahraďte časť mlieka kyslým (acidofilným) či pridajte trochu kyslej smotany alebo bieleho jogurtu do cesta. cesto bude ešte vláčnejšie a mäkkšie

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 100 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (64) posledné: 28.11.2014, 12:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Luxusná čokoládová zmrzlina


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

250ml plnotučného mlieka, 75g práškového cukru, 50g škrobovej múčky, 1 žĺtok, 250g 80% horkej čokolády, 250ml bieleho smotanového jogurtu

POSTUP PRÍPRAVY

Tento výborný recept Vám posúvam ďalej, je nájdený v Zdraví a trošku mierne upravený... A foto bohužiaľ tiež, kým sa nabila baterka na foťáku, bolo po zmrzline... Ale ináč vyzerala tak isto, len ešte tmavšie :) a bola fakt čokoládováááá :)

Do 150ml mlieka nasypeme cukor a za stáleho miešania privedieme k varu, chvíľku povaríme a odstavíme. Vo zvyšnom mlieku rozmiešame škrobovú múčku, žltok a roztopenú čokoládu a nad parou uvaríme hustý krém. Necháme vychladnúť a oba krémy dáme schladiť do chladničky na 2hod. Potom ich spolu vyšľaháme aj s jogurtom a dáme zmrzlinu zmraziť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (10) posledné: 15.12.2013, 18:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Syrové muffiny-delikatesa!



POTREBNÉ PRÍSADY

3H postrúhaného syru, 1a1/2H polohrubej múky, 1/2ČL soli, 2ČL prášku do pečiva, 1 vajce, 1H mlieka, 50g roztopeného masla, 1a1/2PL cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Tak tieto muffinky odporúčam všetkými desiatimi. Vhodné hádam ku všetkému. Krásne chrumkavé na povrchu a vláčne vo vnútri. A najmä syrovééééééé :)

V pôvodnom recepte sa nespomína cesnak, ale ja som dala posekané 3 strúčiky a tiež odporúčam, krásne zavoňajú cesnakom. A myslím, že kľudne môžete dať aj napr.olivy alebo posekanú šunku alebo čo máte radi na oživenie... Ale aj takého jednoduché s cesnakom syrom sú výborné.

A ešte, použila som hrnček o objeme 250ml a vyšlo 12 muffiniek....

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 494 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (140) posledné: 11.12.2015, 16:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Výborné kysnuté trojuholníčky na slano



POTREBNÉ PRÍSADY

cesto: 600g hladkej múky, 400ml vlažného mlieka, 75ml vlažného oleja, 1ČL cukru, 1 a 1/2 ČL soli, 1/2 kocky čerstvého droždia, základná plnka: 100g zmäknutého masla, 2 žltka, 1 hlávka cesnaku a viac, soľ podľa chuti, okrem toho môžeme plniť aj šunkou/salámou, syrom, bylinkami, semienkami,zeleninou, proste čím chcete

POSTUP PRÍPRAVY

Ja som robila cesto v DP, ak nemáte, tak klasicky, z droždia, cukru a mlieka urobiť kvások, pridať k múke, oleju, dochutiť a vypracovať cesto. Vykysnuté cesto si rozdelíme na 4 časti a každú vyvaľkáme na tenko, potrieme základnou plnkou a kto chce, môže ešte čosi na to poukladať, alebo posypať bylinky/semienka. cesto zrolujeme ako na závin, prenesieme na plech a ešte jemne potrieme základnou plnkou. Takto vedľa seba uložíme 4 záviny, ktoré potom prerežeme na trojuholníčky a necháme cca pol hodiny podkysnúť. Pečieme na 180°približne 25min.
Tieto moje nevyzerajú práve najlepšie, ale chuťovo sú výborné, k vínku ako stvorené.
Ja som každé plnila ináč, jedno je len základná plnka, ďalší je navyše so syrom, ďalší so šunkou a kapiou a posledný má naviac semienka a bylinky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 9.2.2010, 17:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Výborná domáca zmrzlina



POTREBNÉ PRÍSADY

na 1 liter zmrzliny: 2x 250ml šľahačkovej smotany 33%, 2 vajíčka, 1 vanilkový cukor, trochu práškového cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Smotanu si vyšľaháme na šľahačku. Osobitne si vyšľaháme bielka. Osobitne si vyšľaháme žĺtky s cukrom a vanilkovým cukrom. A všetky tri hmoty zmiešame spolu.
Z potrebných prísad nám vznikne univerzálna zmrzlina, ktorú si dochutite ako chcete.
Nakoniec dajte zmrlinu zamraziť, minimum je 6hodín.

Ak chcete vynilkovú, dajte viac vanilkového cukru, ak chcete kakaovú, tak kakao primiešajte k žĺtam. ak chcete jahovú, tak pridajte nakoniec rozpučené jahody a podobne...
Dobrú chuť!
my sme robili tentokrát klasiku, kakaovú....

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 34 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (20) posledné: 9.7.2015, 15:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Nepečená dobrota



POTREBNÉ PRÍSADY

1 veľký balík piškót, 2 pochuťkové smotany, 250 g tvarohu, 2 balíčky vanilkového cukru, práškový cukor, kakao, ovocie

POSTUP PRÍPRAVY

do misi si poukladáme vrstvu piškót, na ne rozotrieme krém č.1
na krém dáme ovocie(ja som dala zavárané marhule-na celú misu bolo potrebné 7 dcl sklo)
na ovocie vrstvu piškót a krém č.2, opäť ovocie a vrstvu piškót
krém č1: smotanu vymiešame s tvarohom a dochutíme vanilk. a prašk. cukrom
krém č.2: smotanu zmiešame s preosiatým kakaom, vanilk. a prašk. cukrom
misu prikryjem a dáme do chladníčky aspoň na pár hodín, aby piškóty zmäkli

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 7 (zobrazuje sa 1-7)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu