. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > CHUŤOVKY

Ivan K. (ikzm1) ID 254041
.
Oblasť: Zlaté Moravce
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 17.9.2012
Naposledy: 14.12.2023 13:49
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 114
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 18 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>

CHUŤOVKY

VAJÍČKOVÁ TLAČENKA



POTREBNÉ PRÍSADY

vajcia, uhorky, kápia, hrášok, mrkva, bujón, ocot, tatárska omáčka, želatína, korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Potrebujeme 7 vajec, pohár kyslých uhoriek, pohárik kápie, plechovku hrášku s mrkvou, želatínu, tatársku omáčku, 2 zeleninové bujóny, šunku, ocot, korenie. Vajcia uvaríme natvrdo, po vychladnutí ich olúpeme. Uhorky nastrúhame na hrubom struháku, šunku nakrájame na rezance, kápiu a mrkvu nasekáme nadrobno. Pridáme hrášok, nadrobno nakrájané vajcia a zľahka premiešame. Do hrnca dáme pol litra vody, želatínu, dva bujóny. Želatíny môžeme dať kľudne o niečo viac ako na pol litra vody, tlačenka bude pevnejšia. Pridáme trochu uhorkovej vody, štipku čierneho mletého korenia, podľa chuti ocot. Zohrejeme na 40-50°C a počkáme až sa rozpustí želatína. Necháme trochu vychladnúť, pridáme pohár tatárskej omáčky, metličkou riadne rozmiešame a zalejeme zeleninu. Vylejeme do formy, ktorú sme predtým opláchli studenou vodou. Ak forma nemá silikónovú, teflónovú alebo inú nelepivú úpravu, vystelieme ju mikroténovým vreckom. Zakryjeme alobalom a odložíme do chladničky. Energetická hodnota celej vajíčkovej tlačenky podľa uvedených ingrediencií je 8500 kJ (2030 kcal). Jedna 150 gramová porcia má asi 850 kJ (203 kcal). Dobrú chuť!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (5) posledné: 9.1.2015, 12:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

PÁROK V ROŽKU



POTREBNÉ PRÍSADY

rožky, párky, horčica

POSTUP PRÍPRAVY

Potrebujeme 1 balenie dunajských párkov (7 ks), 7 rožkov a horčicu. Párky prekrojíme na polovicu a 1-2 minúty povaríme. Rožky prekrojíme na polovicu a nožíkom vydlabeme dieru na párok. Do každého rožku dáme 2-3 lyžičky horčice. A nakoniec do rožku vložíme párok. Podávame teplé. Energetická hodnota jedného kúska je 700 kJ. Dobrú chuť!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

JEDNOHUBKY



POTREBNÉ PRÍSADY

klobása, syr, šunka, uhorky, olivy, syr v črievku

POSTUP PRÍPRAVY

Na 30 jednohubiek potrebujeme 3 rohlíky, 100 g plátkového syra, 30 olív, uhorky, syr v črievku, šunku a klobásu. Všetko nakrájame na kolieska, syr a šunku na štvorčeky a olivy na polovicu. Rohlíky natrieme syrom z črievka, naň príde šunka, klobáska, plátkový syr, uhorka a na vrch olivy. Jednohubku prepichneme špáradlom alebo party šabličkou. Energetická hodnota jednej jednohubky je 216 kJ (52 kcal). Dobrú chuť!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 21.2.2014, 16:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Syrové chilli pagáčiky



POTREBNÉ PRÍSADY

múka, rastlinný tuk, syr, smotana, chilli korenie, vajce, vegeta, semienka, sóda bikarbóna

POSTUP PRÍPRAVY

Z pol kila polohrubej múky, 250 gramov rozpusteného rastlinného tuku Hera, 300 gramov nastrúhaného tvrdého, 2,5 deci smotany na varenie, 2 lyžíc vegety, lyžičky sódy bikarbóny a lyžičky chilli korenia vymiesime cesto, ktoré rozvaľkáme na hrúbku 1 centimetra, povykrajujeme kolieska, potrieme vajíčkom, posypeme sezamom, makom, slnečnicou. Pagáčiky pečieme vo vyhriatej rúre 15 minút pri 180 stupňoch. Z uvedenej dávky mi vyšlo 94 pagáčikov (3 plechy). Energetická hodnota jedného pagáčika je 201 kJ. Dobrú chuť!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (2) posledné: 11.2.2014, 17:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

SYROVÉ TYČINKY



POTREBNÉ PRÍSADY

múka, maslo, smotana, syr, vegeta, rasca, sóda bikarbona

POSTUP PRÍPRAVY

Z pol kila polohrubej múky, 250 gramov rozpusteného masla, 250 gramov nastrúhaného údeného syra, 2 deci sladkej smotany, 2 lyžíc vegety, lyžice rasce a lyžičky sódy bikarbóny vymiesime cesto, rozvaľkáme ho na hrúbku 1 centimetra, kolieskom vykrojíme tyčinky, potrieme vajíčkom, posypeme sezamom, makom, slnečnicou a pečieme v rúre 10 minút pri 180 stupňoch. Z uvedenej dávky vyjde asi 60 chuťoviek - 2 plechy. Celkové náklady sú 3 eurá. Za inšpiráciu ďakujem Ywett…

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (7) posledné: 30.12.2020, 23:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

LUCIFEROV POPOL



POTREBNÉ PRÍSADY

sušené hríby, čili papričky, cesnak, cibuľa, mrkva, paradajky, pažítka, biele, červené a zelené korenie, kurkuma, rasca, zázvor, koriander, morská soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Mlynčekom na korenie pomelieme 100 g sušených hríbov, 50 čili papričiek tabasco, 10 baraních rohov, lyžicu granulovaného sušeného cesnaku, 2 sušené cibule, 1 sušenú mrkvu, 2 sušené paradajky, sušenú pažítku, balíček 4-farebného korenia, lyžičku kurkumy, lyžicu rasce, lyžičku mletého zázvoru, lyžičku koriandra a lyžicu morskej soli. Táto ostrá korenina zvýrazňuje chuť pečeného mäsa, grilovaných jedál, gulášu a iných pokrmov.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (4) posledné: 9.10.2013, 8:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

PIZZA PAGÁČIKY



POTREBNÉ PRÍSADY

zemiaky, múka, vegeta alebo soľ, vajcia, smotana, syr, Hera alebo maslo, olej, kečup, pizza korenie, posýpka

POSTUP PRÍPRAVY

Kilo v šupke uvarených, vychladnutých zemiakov ošúpeme, nastrúhame, pridáme kilo hladkej múky, dve polievkové lyžice vegety alebo 1 lyžicu soli, dve žĺtka, dve roztopené Hery alebo pol kila masla, dva syry v črievku, kelímok kyslej smotany, rozmrvenú kocku droždia, všetko riadne premiesime, kým sa cesto prestane lepiť na ruky a na hodinu odložíme do tepla. Vykysnuté cesto rozdelíme na 2-3 časti a každú rozvaľkáme, potrieme olejom, preložíme, potrieme olejom, znova preložíme a rozvaľkáme na obdĺžnik hrubý 2-3 mm, ktorý potrieme olejom, kečupom, posypeme pizza korením a strúhaným údeným syrom. Zrolujeme po dĺžke a zľahka, aby sa cesto nestlačilo, krájame cik-cak roládové trojuholníčky, ktoré potrieme vajíčkom, posypeme posýpkou (rasca, ľan, sezam, mak, slnečnica), poukladáme na plech s papierom na pečenie, odložíme na pol hodinu do chladničky (studené pri pečení nespľasnú), po vychladnutí vložíme do vyhriatej rúry a pečieme do zlatista 10 minút pri 180 stupňoch. Z uvedenej dávky vyjde asi 120 chutných, mäkučkých pizza pagáčikov. Jedinou ich nevýhodou je, že dlho nevydržia, pretože sa hneď zjedia. Dobrú chuť! Za inšpiráciu a rady ďakujem mojej mame, Anne Klbikovej zo Zlatých Moraviec.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (1) posledné: 28.9.2013, 6:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

OHNIVÝ DŽEM



POTREBNÉ PRÍSADY

2 kg červenej papriky, 2 kg fialovej cibule, 2 kg rajčín, 2 hlavičky cesnaku, 1 dl octu, 2 dl oleja, 15 ks čili papričiek, 100 g cukru, 2 lyžice vegety, 1 preosiate Zelko, konzervačná pomôcka

POSTUP PRÍPRAVY

Očistenú zeleninu pomelieme na mäsovom mlynčeku, pridáme nasekané čili papričky, 100 g cukru, deci octu, 2 deci oleja, 2 lyžice Vegety, preosiate Zelko bez horčicových semienok, dáme do 5 litrového hrnca a varíme, varíme, varíme… Až kým sa neodparí voda a zelenina nezhustne. Môže to trvať až 3 hodiny, ale výsledok stojí za to. Na konci pridáme konzervačnú pomôcku a ešte horúce naplníme do pohárov, uzatvoríme viečkom a otočíme na 5 minút dnom nahor. Poháre potom zabalíme na pol dňa do deky alebo utierky. Z uvedenej dávky vyjde osem 370 ml pohárov.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 7.8.2013, 7:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

SYROVÉ CHUŤOVKY



POTREBNÉ PRÍSADY

múka, maslo, smotana, syr, vegeta, rasca, sóda bikarbona

POSTUP PRÍPRAVY

Z pol kila polohrubej múky, 250 gramov rozpusteného masla, 250 gramov nastrúhaného údeného syra, 2 deci sladkej smotany, 2 lyžíc vegety, lyžice rasce a lyžičky sódy bikarbóny vymiesime cesto, rozvaľkáme ho na hrúbku 1 centimetra, povykrajujeme rôzne tvary, potrieme vajíčkom, posypeme sezamom, makom, slnečnicou a pečieme v rúre 10 minút pri 180 stupňoch. Z uvedenej dávky vyjde asi 120 chuťoviek - 4 plechy. Celkové náklady sú 3 eurá. Za inšpiráciu ďakujem Ywett…

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 29.12.2013, 8:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

ZEMIAKOVÉ PAGÁČIKY



POTREBNÉ PRÍSADY

zemiaky, múka, soľ, vajcia, smotana, syr, Hera

POSTUP PRÍPRAVY

Kilo v šupke uvarených, vychladnutých zemiakov ošúpeme, nastrúhame, pridáme kilo hladkej múky, dve polievkové lyžice vegety alebo 1 lyžicu soli, dve žĺtka, dve roztopené Hery, dva syry v črievku, kelímok kyslej smotany, rozmrvenú kocku droždia a všetko riadne premiesime, kým sa cesto prestane lepiť na ruky. Na hodinu odložíme do tepla. Vykysnuté cesto rozvaľkáme, potrieme olejom, preložíme, potrieme olejom, znova preložíme a rozvaľkáme na hrúbku 1 cm. Vykrajujeme pagáčiky, ktoré potrieme vajíčkom, posypeme posýpkou (rasca, ľan, sezam, mak, slnečnica) a pečieme do zlatista 10 minút pri 180 stupňoch. Z uvedenej dávky vyjde asi 120 chutných, mäkučkých pagáčikov. Jedinou ich nevýhodou je, že dlho nevydržia, pretože sa hneď zjedia. Začal som chudnúť, tak pre spolutrpiacich pridám aj energetickú hodnotu: 34 972 kJ, 290 kJ / 1 pagáčik. Dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 50 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (26) posledné: 29.11.2013, 0:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 18 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu