. .. .. .. .. .. .
. .

VAJÍČKOVÁ TLAČENKA - RECEPT 56473

Ivan K. (ikzm1) ID 254041
.
Oblasť: Zlaté Moravce
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 17.9.2012
Naposledy: 14.12.2023 13:49
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 114
NÁVODY 0

CHUŤOVKY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)


VAJÍČKOVÁ TLAČENKA


[ recept č. 56473 zo dňa  ]


VAJÍČKOVÁ TLAČENKA


POTREBNÉ PRÍSADY

vajcia, uhorky, kápia, hrášok, mrkva, bujón, ocot, tatárska omáčka, želatína, korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Potrebujeme 7 vajec, pohár kyslých uhoriek, pohárik kápie, plechovku hrášku s mrkvou, želatínu, tatársku omáčku, 2 zeleninové bujóny, šunku, ocot, korenie. Vajcia uvaríme natvrdo, po vychladnutí ich olúpeme. Uhorky nastrúhame na hrubom struháku, šunku nakrájame na rezance, kápiu a mrkvu nasekáme nadrobno. Pridáme hrášok, nadrobno nakrájané vajcia a zľahka premiešame. Do hrnca dáme pol litra vody, želatínu, dva bujóny. Želatíny môžeme dať kľudne o niečo viac ako na pol litra vody, tlačenka bude pevnejšia. Pridáme trochu uhorkovej vody, štipku čierneho mletého korenia, podľa chuti ocot. Zohrejeme na 40-50°C a počkáme až sa rozpustí želatína. Necháme trochu vychladnúť, pridáme pohár tatárskej omáčky, metličkou riadne rozmiešame a zalejeme zeleninu. Vylejeme do formy, ktorú sme predtým opláchli studenou vodou. Ak forma nemá silikónovú, teflónovú alebo inú nelepivú úpravu, vystelieme ju mikroténovým vreckom. Zakryjeme alobalom a odložíme do chladničky. Energetická hodnota celej vajíčkovej tlačenky podľa uvedených ingrediencií je 8500 kJ (2030 kcal). Jedna 150 gramová porcia má asi 850 kJ (203 kcal). Dobrú chuť!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Potrebujeme 7 vajec, pohár kyslých uhoriek, pohárik kápie, plechovku hrášku s mrkvou, želatínu, tatársku omáčku, 2 zeleninové bujóny, šunku, ocot, korenie.


Uvaríme vajcia...


Natvrdo...


Po vychladnutí ich olúpeme...


Uhorky nastrúhame na hrubom struháku, šunku nakrájame na rezance, kápiu a mrkvu nasekáme nadrobno. Pridáme hrášok.


Premiešame...


Pridáme nadrobno nakrájané uvarené vajíčka.


Zľahka premiešame...


Do hrnca dáme pol litra vody, želatínu, dva bujóny. Želatíny môžeme dať kľudne o niečo viac ako na pol litra vody, tlačenka bude pevnejšia.


Pridáme trochu uhorkovej vody, štipku čierneho mletého korenia, podľa chuti ocot.


Zohrejeme na 40-50°C a počkáme až sa rozpustí želatína.


Necháme trochu vychladnúť a pridáme pohár tatárskej omáčky.


A metličkou riadne rozmiešame...


Zalejeme zeleninu.


A zľahka premiešame...


Vylejeme do formy, ktorú sme predtým opláchli studenou vodou. Ak forma nemá silikónovú, teflónovú alebo inú nelepivú úpravu, vystelieme ju mikroténovým vreckom alebo potravinárskou fóliou.


Zakryjeme alobalom a odložíme do chladničky...


Energetická hodnota celej vajíčkovej tlačenky podľa uvedených ingrediencií je 8500 kJ (2030 kcal). Jedna 150 gramová porcia má asi 850 kJ (203 kcal). Dobrú chuť!



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< SARDINKOVÁ NÁTIERKA | VAJÍČKOVÁ TLAČENKA | ZAPEKANÝ KARFIOL >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Martina R. (Martina Rajtáková) ID 241397 (9.1.2015, 12:26)
moja svokra ju robi a kupuje si Moravanku ( kápia, hrášok, mrkva, cibuĺka malá a uhorka ) odporúćam
ODPOVEDAŤ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (21.3.2014, 13:14)
(drink)
ODPOVEDAŤ
MARIA L. (majecka) ID 765, mimibazar.sk/majecka (21.3.2014, 12:59)
(Y) robievam ju hlavne na Veku noc :-)
ODPOVEDAŤ
Mária B. (maJamaJa) ID 25282, mimibazar.sk/majamaja (21.3.2014, 11:17)
...robievam .... máme ju veľmi radi ... odporúčam napr. na Veľkú noc, kto chce zmenu.
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Mária Ď. (azorek) ID 119487 (19.3.2014, 9:12)
Krásna práca. Na Veľkú noc vyskúšam. Ďakujem za pekný návod.
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu