. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > CHUŤOVKY

Zuzana M. (zumma) ID 214481
.
Oblasť: Piešťany
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 17.9.2011
Naposledy: 23.9.2023 11:55
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 12
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 209
NÁVODY 0
BLOGY 47
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6)

CHUŤOVKY

Efektný *párty* koláč z lístkového cesta



POTREBNÉ PRÍSADY

lístkové cesto, paradajková omáčka príp. kečup, bazalkové pesto (nemusí byť), oregano, pizza korenie, strúhaný parmezán alebo iný vhodný syr, vajíčko na potretie

POSTUP PRÍPRAVY

... video s receptom som videla niekde na webe ... prišiel mi zaujímavý a chutný, preto posúvam ďalej ... minimálna snaha - maximálny efekt ... ja som skúšala mini verziu z jedného hotového cesta, keďže som doma viac nemala - z väčšieho kusa bude koláč krajší ... nabudúce dám menej plnky (keď je plnky veľa cesto sa šmýka a nedá sa pekne zatočiť) a nakrojím na viac kusov dookola ... podrobnejší postup v obrázkoch

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (1) posledné: 25.1.2016, 11:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Výborné zemiačiky zapekané s bryndzou a slaninou



POTREBNÉ PRÍSADY

na okrúhlu koláčovú formu : cca 4 stredne veľké kusy nakrájané na kolieska hrubé cca 2-3 mm, 125 g bryndze, 2-3 plátky oravskej slaniny, na dozdobenie a dochutenie lahôdková cibuľka, 1 ČL oleja

POSTUP PRÍPRAVY

... výborné jednoduché slovenské jedlo ... zemiaky očistíme, umyjeme, nakrájame na kolieska a varíme cca 15 minút ... medzitým pokrájame slaninu na pásiky a opražíme na oleji ... časťou výpeku vymažeme misu na zapekanie ... bryndzu rozmrvíme - môžeme premiešať časťou výpeku zo slaniny ... uvarené zemiačky poukladáme do zapekacej misy, posypeme bryndzou a opraženou slaninou a zapečieme v rúre vyhriatej na 200°C na strednej mriežke cca 10 minút ... na konci na 2 minútky zapneme funkciu gril, aby zemiačky získali zapečený vzhľad ... vyberieme, posypeme pokrájanou lahôdková (jarnou) cibuľkou a vychutnávame

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Slané slimáčiky s hruškovo-syrovo-orechovou náplňou



POTREBNÉ PRÍSADY

1 lístkové cesto - použila som hotové vyvaľkané (príp. kysnuté cesto), 2 menšie čerstvé hrušky - cca 150g, 125g Nivy alebo iného syra s modrou plesňou, 80g mletých vlašských orechov, 1 vajíčko na potretie

POSTUP PRÍPRAVY

... obmena na tradičné pizza slimáčiky ...môžeme použiť aj kysnuté cesto ... je to zaujímavá kombinácia - už som robila aj koláč s touto kombináciou - ale použila som gorgonzolu a aj nátierku nivovo-hruškovú - chuť sladkej hrušky a pikantnej Nivy ide veľmi dobre k sebe a orechy sú už len čerešničkou, ktorá túto kombináciu dotvára ... takže cesto rozvinieme, môžeme ešte jemne povaľkať ... hrušky očistíme a nahrubo nastrúhame, vytlačíme prebytočnú šťavu, dáme do misky, pridáme strúhanú alebo rozmrvenú Nivu, premiešame, rozložíme rovnomerne na cesto, posypeme strúhanými orechmi, zavinieme, pokrájame na cca 1,5 cm kúsky, ktoré kladieme na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme vajíčkom a pečieme v rúre vyhriatej na 190°C cca 30 minú - pokiaľ nie sú do zlatista upečené ... a potom už len vychutnávame ... dobrú chuť

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 3.1.2016, 13:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Výborný slaný koláč bez múky č. 2



POTREBNÉ PRÍSADY

6 vajec, 1 kyslá smotana, 80 - 100g strúhaného parmezánu, soľ, korenie, 50g oravskej slaniny, 50g prosciutta, 1-2 sušené paradajky (nie v náleve), 1 cibuľa, zelenina podľa chuti - ja som použila ružičkový kel - asi 12 ks, 1 ČL oleja, 2 plátky masla

POSTUP PRÍPRAVY

cibuľu, slaninu a prosciustto nakrájame na drobno ... na oleji opečieme slaninu a prosciutto, vyberieme, do výpeku dáme opražiť cibuľu, pridáme maslo a očistené a na polovicu prekrojené kelové hlavičky - osmažíme do zlatista ... formu vymažeme maslom ... vajíčka zmiešame so smotanou, dochutíme soľou a korením, pridáme postrúhaný parmezán (prípadne iný voňavý syr) ... na spodok formy dáme opražené polovičky kelových hlavičiek, pokrájané sušené paradajky, 1/2 opraženej slaniny a prosciutta, zalejeme vajíčkovou zmesou, posypeme zvyškom opraženej slaniny a prosciutta ... pečieme v rúre vyhriatej na 190°C cca 25-30 minút na strednej mriežke do zlatista ... je výborný a súčasne ľahký

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Figová chuťovka



POTREBNÉ PRÍSADY

na 2 porcie : 2 čerstvé figy (nesmú byť mäkké - prezreté), 70g prosciutta, 2 malé guľôčky mozarelly, hrsť rukoly, 2 kusy toastového alebo iného chleba, 2 ks cherry paradajky ... na dresing : 1 PL panenského olivového oleja, 2-3 kvapky balzamikovej redukcie, 1/2 ČL dijonskej horčice, soľ, čerstvo mleté čierne korenie, 1 ČL medu, toastový alebo iný chlebík ako príloha

POSTUP PRÍPRAVY

... pripravte netradičnú večeru či predjedlo ... pripravíme si dresing zmiešaním olivového oleja, medu, dijonskej horčice, balzamikovej redukcie, soli, korenia .... čerstvé figy umyjeme, osušíme, nakrojíme do kríža a jemným stlačením pootvoríme, do stredu vložíme guľôčku alebo kúsok mozarelly, prípadne iného syra ... rukolu jemne premiešame s 1 ČL dresingu alebo len pokvapkáme ... rovnako pokvapkáme dresingom figu s mozarelou ... chlebík opečieme v hriankovači alebo a suchej panvici ... naaranžujeme a vychutnávame túto súhru chutí

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Plnený syr s bielou plesňou 4x inak



POTREBNÉ PRÍSADY

... tentokrát trocha netradične :-))) rada skúšam nové kombinácie a tieto sa mi celkom osvedčili ... nedá to veľa práce a efekt je zaručený :-))) potrebujeme : syr s bielou plesňou (hermelín, Encián, ...), mleté vlašské orechy, cesnak, sušené figy - lepšie sú mäkšie, sušené ďatle, sušené paradajky (vo vrecku - nie v náleve), soľ

POSTUP PRÍPRAVY

1/ syr prekrojíme horizontálne na 2 polovičky, z oboch častí opatrne lyžičkou vyberieme tak, aby nám vznikli
misky s cca 0,5 cm okrajom
2/ zo syra, ktorý sme "vydlabali" urobíme plnku podľa chuti :

plnka č. 1 - klasika : k vydlabanému syru pridáme mleté orechy a cesnak podľa chuti, zmiešame, ochutíme
štipkou soli
plnka č. 2 : k vydlabanému syru pridáme nadrobno pokrájané sušené figy (1-2 kusy na jeden syr), vidličkou
dobre zmiešame, ochutíme štipkou soli

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 21.8.2013, 16:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu