končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
CHUŤOVKY |
Moje pagáčiky s cesnakom medvedím.POTREBNÉ PRÍSADY 500g hladkej múky (ja používam špaldovú tak som dala 350g hladkej špaldovej Biomila a 150 g celozrnnej špaldovej), 2 žĺtka do cesta, 1 dcl kyslej smotany, 1 hera ( alebo iný tuk), soľ podľa uváženia, 1 zväzok listov cesnaku medvedieho, na kvások 30g droždia +1dcl mlieka a trocha cukru. 1 vajce na potretie, na posypanie syr alebo ako ja dávam mleté ľanové semiačka zmiešané s trochou rasce a otrubami. POSTUP PRÍPRAVY Najprv spravíme kvások v teplom mlieku s cukrom necháme napučať kvasnice. Medzitým umyjem listy cesnaku m. a posekám na jemno. Do misky dám múku, napučané kvasnice, soľ , tuk /trocha som ho zohriala v mikrovlnke aby sa mi ľahšie mixovalo/, smotanku, žĺtka a zmixujem buď rukami alebo špirálovým mixérom. Prenesiem na pomúčenú dosku a nechám odpočívať 20 min. potom rozvaľkám na nie veľmi tenko a cesto posypem polovicou nasekaných listov. Zrolujem do rolády a konce prehnem a nechám odpočívat zhruba 10 min, potom znova rozvaľkám a posypem druhou polovicou listov a znova zrolujem a prehnem, po 10 min. cesto rozvaľkám na zhruba 2 cm a potriem vajkom a posypem ľanovými semiačkami s otrubami a trochou rasce, alebo syrom. vykrajujem pagáčiky nie moc veľkou formičkou a trocha ich bokmi malíčkov "vyšúľam aby boli vyššie". Rúru je potrebné dobre vyhriať a pečieme , ja som piekla pri 200C. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 25.4.2014, 11:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Krehulinké tvarohovo bryndzové pagáčiky.PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 60 dkg polohrubej múky, 2 žĺtka, 1 PL soli, 1 dl smotanky kyslej, 15 dkg tvarohu, 15 dkg bryndze, 25 dkg zmäknutého margarínu, syr na strúhanie, 1 kocka droždia, 1 dl mlieka ( k tomu trocha cukru ) 1 žĺtko na potretie. POSTUP PRÍPRAVY Vo vlažnom mlieku s cukrom necháme napuchnúť kvások. Vo väčšej miske 2 žĺtka rozmiešam so soľou, smotanou, tvarohom, bryndzou a zmäknutým margarínom. Ke´d je masa vymiešaná na hladko, primiešam kvások a múku. Potom už len vymiesim cesto, rozvaĺkám , potriem žĺtkom a strúham naň syr. Vykrajujem pagáčiky a pečiem na 190 C zhruba 20 minút. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 57 návštěvníkov) KOMENTÁRE (11) posledné: 10.2.2013, 19:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |