. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > ZAVÁRANINY

Janik G. (janicekBJ) ID 61360
.
Oblasť: Bardejov
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 1.10.2008
Naposledy: 2.10.2019 22:49
Aktualizácia: 21.2.2011 22:08
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 12
RODINNÉ FOTOGRAFIE 67
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 141
NÁVODY 6
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2)

ZAVÁRANINY

Huby na sladko-kyslo



POTREBNÉ PRÍSADY

Huby vhodne na zavaranie (my sme mali podpnovky, u nas tzv.podpinky), NALEV: na 1 l 8% octu (alebo 800ml 10%-neho): 2 l vody, 100 g soli, 350 g cukru. Cele nove a cierne korenie, bobkovy list, cibula.

POSTUP PRÍPRAVY

Cely svoj 20-a-nieco rocny zivot som zila v tom,ze nikdy, nikdy, nikdy nebudem zavarat,kedze som to od mala nenavidela. No a pozrite sa tu, tento rok uz moja tretia konzervacna snaha :-) Asi to ide s vekom alebo co. Kazdopadne, vybrali sme sa vcera s muzom cez les do Bardejovskych Kupelov, na vodu a asi na polceste sme narazili na podpinky. Kupele sa nekonali, namiesto toho sme stravili par hodin zbieranim, cistenim a zavaranim hubiciek. ale tak na vodu si zajdeme kedykolvek, huby neskor nebudu :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (13) posledné: 6.10.2010, 21:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Pečený slivkový lekvár s rumom



POTREBNÉ PRÍSADY

Na 1kg sliviek potrebujeme 250-300 g krystaloveho cukru a asi 1-1,5dl rumu.

POSTUP PRÍPRAVY

2-3 kg sliviek priecne rozkrojime a povyberame kostky. Dame na hlboky plech a zasypeme cukrom. Pri teplote asi 170stupnov pecieme,kym sa nevypari stava. Obcas treba ruru otvorit, aby vysla para a lekvar premiesat. Lekvar sa pecie tak 3 hodinky, zalezi od rury a od sliviek. Upeceny je husty a stava vyparena. Premiesame ho , aby sa poriadne spojil a slivky trochu popucime (kto nema rad kusky ovocia, moze premixovat ponornym mixerom). Hotovy zalejeme rumom, premiesame a horuci lekvar plnime do flias, ktore otocime vieckom dole, zabalime do deky a nechame v nej vychladnut.
PS: lekvar robila mamka Marta :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (35) posledné: 25.1.2012, 23:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu