končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
ZAVÁRANINY |
Huby na sladko-kysloPOTREBNÉ PRÍSADY Huby vhodne na zavaranie (my sme mali podpnovky, u nas tzv.podpinky), NALEV: na 1 l 8% octu (alebo 800ml 10%-neho): 2 l vody, 100 g soli, 350 g cukru. Cele nove a cierne korenie, bobkovy list, cibula. POSTUP PRÍPRAVY Cely svoj 20-a-nieco rocny zivot som zila v tom,ze nikdy, nikdy, nikdy nebudem zavarat,kedze som to od mala nenavidela. No a pozrite sa tu, tento rok uz moja tretia konzervacna snaha :-) Asi to ide s vekom alebo co. Kazdopadne, vybrali sme sa vcera s muzom cez les do Bardejovskych Kupelov, na vodu a asi na polceste sme narazili na podpinky. Kupele sa nekonali, namiesto toho sme stravili par hodin zbieranim, cistenim a zavaranim hubiciek. ale tak na vodu si zajdeme kedykolvek, huby neskor nebudu :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (13) posledné: 6.10.2010, 21:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Pečený slivkový lekvár s rumomPOTREBNÉ PRÍSADY Na 1kg sliviek potrebujeme 250-300 g krystaloveho cukru a asi 1-1,5dl rumu. POSTUP PRÍPRAVY 2-3 kg sliviek priecne rozkrojime a povyberame kostky. Dame na hlboky plech a zasypeme cukrom. Pri teplote asi 170stupnov pecieme,kym sa nevypari stava. Obcas treba ruru otvorit, aby vysla para a lekvar premiesat. Lekvar sa pecie tak 3 hodinky, zalezi od rury a od sliviek. Upeceny je husty a stava vyparena. Premiesame ho , aby sa poriadne spojil a slivky trochu popucime (kto nema rad kusky ovocia, moze premixovat ponornym mixerom). Hotovy zalejeme rumom, premiesame a horuci lekvar plnime do flias, ktore otocime vieckom dole, zabalime do deky a nechame v nej vychladnut. PS: lekvar robila mamka Marta :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KOMENTÁRE (35) posledné: 25.1.2012, 23:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |