. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > CUKROVINKY

Janka T. (esmae) ID 47720
Oblasť: Pezinok
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 28.5.2008
Naposledy: 16.5.2024 18:59
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 37
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 7
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4)

CUKROVINKY

Moje prve tohorocne pernicky a recepty, ktore pouzivame uz roky cele generacie



POTREBNÉ PRÍSADY

Robim uz roky tieto recepty: Od mojej maminy.......500 g hladkej muky, 200 g praskoveho cukru, 1 Hera/Palmarin/..., 3 vajcia, 1polievkova lyzica medu, 1 cajova lyzicka sody bicarbony, skorica, drvene klinceky Skoricu a klinceky davam tak od oka, podla chuti. Niekedy davam aj trosku kakaa, aby neboli moc svetle a namiesto skorice a klincekov zvyknem dat 1 poriadnu cajou lyzicku pernikoveho korenia. Od pernikarky......250g hladkej muky, 100 g praskovy cukor, 50 g roztopeneho masla /staci, ak bude makke/, 1 polievkova lyzica medu, 1 vanilkovy cukor, 1/2 cajovej lyzicky sody bicarbony, 1 cajova lyzicka mletej skorice, 1 cajova lyzicka pernikoveho korenia, 1 vajce Tieto som robila minule Vianoce a boli super. Len sa tak zaprasilo, ale odporucam robit z dvojitej davky. Tento rok som zatial robila len tieto. Boli uuuzasne makkucke...

POSTUP PRÍPRAVY

Priprava cesta je asi ako pri vsetkych pernickoch...zmiesime vsetky suroviny a nechame odstat aspon na 2 hodiny v chlade. Uz som robila aj tak, ze som pernicky robila hned, no z cestom sa lepsie pracujem, ked sa necha odlezat.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (18) posledné: 30.11.2014, 18:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Stroopwafels - holandské oblátky plnene sirupom



POTREBNÉ PRÍSADY

Na oblátky: 500g hl. múky, 250g stopeného masla, 150g bieleho cukru s pridanou melasou (v hol. witte basterdsuiker), 50g droždia, 1 vajce, trošičku vlažného mlieka Na plnku: 500g tmavého hustého cukrového sirupu, 300g tmavého cukru s pridanou melasou(v hol. donkere basterdsuiker), 75g nesoleného masla, 1 malá čajová lyž. mletej škorice

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto si pripravíme tak, že si vymiesime všetky suroviny a na teplom a vlhkom mieste necháme aspoň 45 min. vykysnúť. Potom ho zasa dobre premiesime a vytvarujeme si guľky o veľkosti pinpongovej loptičky. Tieto potom kladieme do waflovača a opečieme z oboch strán. Ešte dobre teplú oblátku opatrne prerežeme a do stredu namažeme sirupovú plnku.
Plnku si urobíme tak, že si zohrejeme sirup a pridáme do neho ostatné ingrediencie.

Pokial nezoženiete ten sirup, tak som googlila a googlila a vyšlo z toho, že treba dat variť rovnaké množstvo vody a cukru cca 1 hod. Takže na 1kg cukru 1l vody. Treba skúšať konzistenciu. Na tanierik si trošku odobrať a nechať schladiť. Chladné by to malo byť o čosi redšie ako med, no nie úplne tekuté.
Je to kopec cirkusu, keď to takto človek číta, no kto okúsil vie, že je to lakotka. A ešte na záver som študovala o basterdsuiker/melasový cukor, že vlastne vďaka melase pečivo ostane dlhšie ako čerstvé, nevysuší sa tak rýchlo, ako s rafinovaným cukrom. Tak podľa mňa tam može ísť aj biely cukor a namiesto tmavého hnedý.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (10) posledné: 17.1.2012, 12:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Kávové rezy



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 5 vajec, 300 g práškového cukru, 100 g mletých orechov, 10 lyžíc silnej kávy, 100 g hladkej múky, 100 g hrubej múky, 1 prášok do pečiva a tuk a múka na vymastenie plechu Plnka: 3 vajcia, 110 g práškového cukru, 1 lyžica kakaa, 250 g masla, lekvár a šľahačka na ozdobenie

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto: žĺtky dobre napeníme s cukrom, pridáme orechy, múku zmiešanú s práškom do pečiva a 10 lyžíc kávy. Dobre premiešame a potom zľahka primiešame sneh z bielkov. Cesto roztrieme na veľký plech a upečieme v predhriatej rúre na 180 °C. Vychladnuté cesto rozkrojíme na 3 rovnaké diely.
Plnka: vajcia, cukor a kakao šľaháme nad parou do zhustnutia. Vychladnutú plnku pridávame do napeneného masla.
Spodný plát potom natrieme nejakým kyslejším lekvárom. Položíme druhý plát a natrieme plnkou (ja som na plnku poukladala aj pokrájaný banán). Prikryjeme tretím plátom a celé rezy natrieme po všetkých stranách zvyšnou plnkou. Zdobíme podľa chuti, napríklad šľahačkou. Príjemné mlsanie :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (7) posledné: 19.12.2013, 21:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Parížske rožteky od mojej pra-pra-pra...babky



POTREBNÉ PRÍSADY

Moja stará mama bola úžasná cukrárka (nie povolaním) a vypekala torty pre kopec ľudí. Škoda, ze to nie je zdokumentované. Ja som sa tento receptík od nej naučila a čo si pamätám, tak sú to pre mňa asi najjemnejšie rožteky aké som kedy jedla. Zatiaľ sa mi vždy podarili. Ako malá som na nich milovala ten jemnulinký krém. Viem, že receptov na parížske rožteky je tu už kopec, no podľa mňa aj tento stojí za odskúšanie. Cesto: 3 bielka, 30 dkg práškového cukru, 15 dkg mletých vlašských orechov Plnka: 2 dcl mlieka, 4 dkg kryštálového cukru, 3 žĺtky, 5 dkg hladkej múky, 15 dkg práškového cukru, 25 dkg masla, 1 čajová lyžicka kakaa, tuk, čokoláda

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto: vyšľaháme si bielka, pekne do tuha. Pridáme pr. cukor a nad parou šľaháme do zhustnutia. Masa by mala získať pekný lesk. Potom pridáme ml. orechy a na pomastený plech vytláčame rožteky. Nepečieme ich, len sušíme pri 150°C.

Plnka: mlieko, kryštálový cukor, žĺtky a hl. múku uvaríme nad parou na hustú kašu. Práškový cukor, maslo a kakao dobre vymiešame. Do masla zapracujeme po kúskoch uvarenú kašu.

Krém zdobíme na rožteky a potom máčame v roztopenej čokoláde.

Príjemné mlsanie :o)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (13) posledné: 21.11.2010, 18:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu